Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór!

cyklopka, Jest i nasza pszczółka pracowita. :great: Czekamy więc na wieści z rozmów.

Jak zwykle miło ubarwiona Spamowa manukami, :smile:

neon, Bardzo zacny kierunek emigracyjny wybrałeś. ;)

Co się ma samo zrobić? Zmiana? Ale moje podejście aktualne jest takie -boję się zmian jak cholera ( dlatego tak ekscytują mnie one u innych), staram się jednak ku zdrowotności już nie mościć się w strefie komfortu.

mirunia, Znaczy też nastawiasz się na bycie wesołą staruszką? :D

U mnie było zimno na puchówkę dzisiaj...

Ja się bojam Neona... :lol:

misty-eyed, mirunia, Jeśli chodzi o starość, mój plan pokrótce wygląda tak : Słowo klucz - akceptacja ( ciężka praca, ale mam nadzieję da się). Tak jak pisałam - elastyczność - korzystanie na miarę swoich aktualnych możliwości ( również fizycznych). Pogoda ducha. Czerpanie radości z wewnątrz siebie. Ciągła nauka i trenowanie umysłu. Dobre odżywianie, ruch. Kontakt z ludźmi. Profesor Vetulani dodaje jeszcze seks. :D A jak się uda zobaczymy.

A jak już będzie kompletna masakra lub też bycie ciężarem dla innych ( typu Altzheimer) to ja jestem akurat zwolenniczką eutanazji. :bezradny:

Salirka, Banalnie, ale od serca - miłego odpoczynku! :smile:

tosia_j, :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wieczór :D

Ja porządków jeszcze nie robię, poza takimi codziennymi oczywiście. Tak prawdę mówiąc, mam do umycia 2 okna, ale to raczej w związku z wiosennym słoneczkiem, które obnaża brudne zacieki...

A jak już będzie kompletna masakra lub też bycie ciężarem dla innych ( typu Altzheimer) to ja jestem akurat zwolenniczką eutanazji.

, popieram, bo widziałam, co się dzieje z człowiekiem w takich przypadkach...i z jego otoczeniem najbliższym ;)

cyklopka, wierzymy i trzymamy kciuki za sukces!!!

Ja się boję manuków :roll:

mirunia, oczywiście, umiar i zdrowy rozsądek nas uratuje :D

tosiu_j, a to, że niby z profesorem gorzej, niebezpiecznie, czy co :lol::?:

neon, wierzę, że masz wszystko zaplanowane i poradzisz sobie sobie bez problemu. Najważniejsze to lokum i praca...

Purpurowy znacznie rzadziej zagląda...i JERZY62, :mhm:

Sporo czasu dzisiaj poświęciłam na znalezienie nowej narzuty na kanapę, i innych drobiazgów, chociaż lubię to, bardzo się zmęczyłam. W końcu kupiłam :yeah:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, w sumie jeden manuk, reszta humanoidy. W Gwiezdnych wojnach występuje chyba z pięć gatunków manuków, ale fabularnie rozbudowane są dwa, Fosh i Rishii. Vergere to Fosh, a Rishii wygladają bardziej jak sowy w strojach etno 8)

kosmostrada, dzisiaj było bardzo ciekawie, ale opowiem jak dostanę wyniki :mhm: Mam nadzieję niedługo.

Właśnie myślę, że powinnam sobie przedłużyć zęby, górne dwójki dokładniej. Nakładki można zrobić. Dwa razy w życiu nosiłam aparat ortodontyczny, a szału jak nie było tak nie ma. Nie mam jakiegoś szpetnego zgryzu, ale prawidłowy to on też nie jest. :bezradny:

misty-eyed, zawsze mogę służyć jakimś łagodniejszym manukiem typu papużka :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wróciłam ze spaceru z psinką...zimno, wiatr dosłownie lodowaty, a ja bez czapki. Ciekawa jestem jakie będą skutki wieczornego wypadu?

cyklopka, moja droga, nie rób sobie problemu :D , pracuję nad sobą, a właściwie nad fobią - nie bać się stworów strasznych - powtarzam jak mantrę, może skutek nadejdzie :mrgreen::?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, Ale mi osobiście Vetulani seksu nie proponował... :lol:

Boszsz, nie jesteś żadna staruszka... :roll:

mirunia, Dlatego mój plan obejmuje to, na co mogę mieć ewentualnie wpływ. :smile:

cyklopka, Wiesz, że czekam więc na opowieść. :smile:

misty-eyed, Ot zachciało Ci się zmienić wystrój?

Na pogodę wpływu nie mam, a chciałabym bardzo, żeby jutro jakoś stabilniej było. Niech nawet leje, jest zimno, wszystko jedno, ale proszę bez wariacji... :pirate:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, i o to chodzi :D

kosmostrada, mój mały piesek jest kanapowcem. Mimo, że po każdym spacerze jest myty, często

muszę ja prać, więc nie wygląda ładnie, dlatego zamarzyłam sobie o czymś nowym :( Nie chciałam wydać za dużo, wiadomo, a jeszcze muszę brać pod uwagę jej fakturę , by uniknąć zawiśnięcia psiaka na nitce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

No nie, u mnie żadnego słońca nie ma, wręcz czarność...

Zaraz dzwonię do koleżanki, bo miałyśmy dziś kawkować. A tak to tradycyjny plan piątkowy.

Miłego dzionka!

mirunia, Jak wstałaś z taką energią, to na pewno piąteczek będzie fajny. :smile:

Nic mi kawa nie pomogła, pewnie otrzeźwieję tak koło południa. A może znów będę zombiakować cały dzień. Zobaczymy.

Świetny manuk! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak a propos naszych wczorajszych rozmów - zmarł profesor Vetulani... :cry: Akurat czytam jego książkę, wczoraj o nim ni stąd ni zowąd tu wspomniałam, w ogóle myślałam o nim.. :shock:

Dowiedziałam się od Plateczkowej, potem przeczytałam w gazecie. I co z tego, że świetnie się trzymał, kiedy los przewidział dla niego inny koniec... Wiedziałam, że miał wypadek, to było na początku marca i jednak wszyscy liczyli na to, że mu się uda wykaraskać.

Wielka szkoda... :(

Umówiłam się na 13-tą z dziewczynami. Dłubię w domku, wyjdę z psem i może jakoś się ogarnę na wyjście, bo tryb zamulenia mnie trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry kosmostrada, cyklopka, tosia_j, :D

kosmostrada, też pomyślałam o dziwnym zbiegu okoliczności, smutna wiadomość...

wybitny człowiek, a takich ludzi coraz mniej... Miałam nadzieję, że Profesor wyjdzie z tego :cry:

Czekam na Wnuczka /najstarszego- 4 lata :lol: /, wpada do nas na weekend. Wybieramy się jutro do lasu, właściwie do Puszczy Kampinowskiej, jeśli będzie pogoda fajna...

Raniutko jadę z Synem na cmentarz do Rodziców...

Miłego, weekendowego wypoczynku życzę Wszystkim:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

neon, nigdy nie jest tak dobrze ani tak źle, żeby znikać na stałe :papa:

cos o tym wiem ;)

neon, he, he, jak wyruszysz do Trójmiasta, to z Kosmo na kawę i na pogaduchy możesz się umówić. :yeah:

Na głębokie wody się wypuszczasz i dobrze. Zawsze to większe możliwości rozwoju w dużym mieście. Ino się tam nie pogub! :D

czemu nie, jakiegoś dobrego muła obalimy na mieście :D

neon, Bardzo zacny kierunek emigracyjny wybrałeś. ;)

Co się ma samo zrobić? Zmiana? Ale moje podejście aktualne jest takie -boję się zmian jak cholera ( dlatego tak ekscytują mnie one u innych), staram się jednak ku zdrowotności już nie mościć się w strefie komfortu.

ty kosmo jesteś z trójmiasta? no to już mi jakis pokój ogarniaj, tylko żeby wi-fi było, i od słonecznej strony, bo nie lubie morku.

neon, wierzę, że masz wszystko zaplanowane i poradzisz sobie sobie bez problemu. Najważniejsze to lokum i praca...

kosmo dobra koleżanka to mi pokój odstąpi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmo dobra koleżanka to mi pokój odstąpi.

neon, jesteś przekonany i świadom tego co napisałeś? :lol:

Chyba ominąłeś i nie doczytałeś krótkiego zdanka Kosmy: :mrgreen:

Ja się bojam Neona... :lol:

Coś mi się wydaje, że nici z tego wi-fi i słonecznego pokoju..., nie mówiąc już o kawie. :lol::bezradny:

bojam sie, bojam sie, dzisiaj sie bojam a jutro bedzie kochać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi