Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

mirunia, macham do Ciebie tak, że mało mi ramię ze stawu nie wypadnie... :D Ano miałam przegryzkę - banana i mandarynkę, ale zżarłam. :roll:

No żesz, jak Cię dopadło z tymi ramionami. :( Myślisz, że to przez ziąb i wilgoć, czy żeś jednak gdzieś nadwyrężyła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, moim zdaniem interpretacja kolorów jest w dużej mierze subiektywna i uwarunkowana kulturowo.

Dla mnie np. ciemno zielony jest smutny.

kosmostrada, no nie przyuczyłam się w zawodzie, ale b. dużo dowiedziałam się o życiu. Np. zrozumiałam jakie jest minimum szacunku, którego wymagam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, nie przełamię się, akceptuję ten kolor tylko w formie kwiatów... :smile: Poza tym wszelkie latające stworzonka uwielbiają ten kolor, bycie ściganą przez chrabąszcza majowego - wierz mi - traumatyczne. ;)

A czarny to taki ...ostateczny spokój. :D

Purpurowy, Dzisiaj dostałam maila, że ostatni zamówiony prezent już u kuriera. :great: Został mi tylko jeden do kupienia i jeden do zrobienia. A Ty co, czyżby dzisiaj jakaś przesyłeczka dotarła? :smile:

Moja przyjaciółka korzysta z WhatsApp!.

Już doczytałam z czego się cieszysz. :smile:

mirunia, niewiele pomaga na to , co... :(

Ja oprócz czarnego lubię granat, wszelkie szarości a w przypływie nastroju brudny róż, zimny beż, ciemny fiolet a na paznokciach -bakłażan, wiśnia - uwielbiam.

Myślę, że ubieramy się w podobnych tonacjach, pewnie tez jesteś latem w kolorystyce?

cyklopka, I takie podejście bardzo cenię. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Dzisiaj dostałam maila, że ostatni zamówiony prezent już u kuriera. :great: Został mi tylko jeden do kupienia i jeden do zrobienia. A Ty co, czyżby dzisiaj jakaś przesyłeczka dotarła? :smile:

Moja przyjaciółka korzysta z WhatsApp!.

Już doczytałam z czego się cieszysz. :smile:

O właśnie o coś w stylu tego WhatsApp mi chodzi, dziękuję. :D

Kuzynka z Australii która przyleciała niedawno (niby na pogrzeb brata, ale sprowadzenie ciała z Hiszpanii tak długo trwa że nie mogła czekać do pogrzebu) miała mi coś w tym stylu podać, ale w końcu zapomniała. :bezradny:

Zastanawiam się tylko czy się przebrać za Mikołaja jak będę im dawał prezenty. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, I takie podejście bardzo cenię. :great:

Bo co mi z tego, że ktoś jest biznesmenem, jak jest burakiem większym niż nasi sąsiedzi dresiarze.

Oficjalnie kończę z jednostronnym przechodzeniem na "ty". W dupie mam, że ktoś ma syna/córkę w moim wieku albo wyższe stanowisko. Albo jesteśmy koleżankami, albo paniami koleżankami.

"Chamstwu należy się przeciwstawiać SIŁOM i GODNOŚCIOM OSOBISTOM. Wężykiem, Jasiu, wężykiem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry!

U mnie kompletna wolta pogodowa ( pewnie dlatego taka licha byłam wczoraj na wieczór) - dojmujący ziąb, rano wiatr wgryzający się w kości , przez chwilę słońce, potem czarno i nawet śnieg. :roll:

No ale co zrobić - można tylko obserwować te szaleństwa, najlepiej przez okno. ;)

Po pracy idę na poszukiwanie kleju typu kropelka, bo potrzebuję do skończenia bransolek, ale tylko w okolicy, bo jeszcze mój organizm nie przyjął do wiadomości tej zimnicy i mimo okutania szczękam zębami i cała jestem w dreszczach (naprawdę... :bezradny: ).

misty-eyed, O tak Kochana, koniecznie dziś odsapka! Miłego luzowania życzę! :smile:

cyklopka, Ech smutek, że na takiego pracodawcę trafiłaś... :bezradny:

wiejskifilozof, Potrzebujesz wsparcia w tym wyzwaniu? :D

Miłego nowego tygodnia!

Muszę sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okropnie zimno na dworze... Jak byłam z psem, to babka idąca przede mną wykonała malownicze salto na oblodzonym chodniku. :hide: Może uratowała mi życie, bo pewnie też nie zauważyłabym tej cieniutkiej warstewki lodu, a pewnie nie upadłabym tak szczęśliwie znając moją ostatnią łamagowatość.

A wczoraj było jeszcze tak ciepło, że pajonki widziałam przechadzające się po ścianie domu ( niemrawo, ale jednak). :roll:

Dzięki cynkowi Plateczkowej zrobiłam sobie drobniutki zakup perfumkowy, tak żeby się rozpieścić i nabrać sił na świąteczne przygotowania. Naklikałam się dla innych, to se teraz kliknęłam dla siebie. ;)

cyklopka, Trzeba było też na ty mówić burakom. Będzie jeszcze lepsza robota i lepsze towarzystwo, dobrze że już niedługo będziesz miała ten etap za sobą, za ile - 9 dni?

wiejskifilozof, Jak zwykle na Spamowej - słuchamy się uważnie. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, będę startować do dużych firm, tam nieźle płacą każdemu kto ma certyfikat z angielskiego i wykształcenie wyższe. Krążą stereotypy o korpo, ale dużo moich znajomych sobie chwali, tam wiedzą, że najlepszą inwestycją jest pracownik, co niestety do naszych "biznesmenów w białych skarpetkach" nie dotrze jeszcze przez kilka pokoleń.

Jutro mam korepetycje u pani prawnik, więc jakąś poradę gratis dostanę. Kasa mi się należy z od-set-ka-mi. Bubububububu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiejskifilozof, Na czym polega Twój problem z załatwieniem nowego dowodu?

neon, Aż sprawdziłam, do kiedy mój ważny. :smile:

JERZY62, :papa:

Dzień dobry!

Czy znacie te klimaty poranne - otwieram jedno oko, potem z ledwością drugie, po czym zamykam je z myślą - kurde nie dam dziś rady ruszyć się z łóżka.... Ale jakoś tam się zwlekam i myślę - nie kcem do pracy. I tak dalej i tak dalej w tym stylu, po czym kończy się to tym , że siedzę w robocie, zrobiona, wypachniona i robię swoje. :roll: Nie można bez tego całego cyrku... :time:

Mrozisław u mnie.

Dziś wytuptałam okolicę za mielonym makiem, nie ma niestety nigdzie, są tylko te paskudne masy w puszkach. Chyba będzie trzeba mielić samemu... :bezradny:

A jak tam Wasz dzionek dzisiaj?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi