Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Karolina66, Dzięki, lubię takie szybkie dania, czasami mam tylko pół godziny na zrobienie obiadu, to takie przepisy się przydają. Poszukam tej mieszanki, choć teraz w pobliżu to krucho, jak Almy nie będzie. :bezradny:

cyklopka, co te nałogi robią z kotów... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, Dzięki za zestawienie. Uwielbiam pasty, mogłabym się w zasadzie żywić tylko nimi i gulaszami warzywnymi. Zaskoczyło mnie w tym jedno połączenie, którego nie znałam - ricotta i bakłażan, muszę spróbować.

Karolina66, Będę po żarcie dla psa w weekend przy Auchan, to tam zobaczę. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się tu smakowicie porobiło, że narobiłyście mi apetytu na takie żarełko. Bardzo lubię wszelkie makarony z różnymi dodatkami/sosami. Nie toleruję jeno z dodatkiem tuńczyka, ani żadnych sałatek z tuńczykiem, be!

Długo nie mogłam patrzeć na makaron po wycieczce do Włoch, tam nas karmiono codziennie przez dwa tygodnie na I danie (zamiast zupy), na II były plastry mięsa z sałatkami. Pierwszy tydzień jadłam ochoczo i z wielkim apetytem, drugi natomiast z rozsądku. :mrgreen: Ale wypróbowałam masę smaków i sosów oraz serów.

Za to jutro u Ciotki będzie zapewne rosół z kury podwórkowej + domowy makaron i pierogi z mięsem i kaszą gryczaną / takie chrupiące, odsmażane.

Wie, co u Niej lubię. :yeah:

platek rozy, a szokolada wygląda bardzo mniamniuśnie. :D Dobrze, że gdzieś wyszłaś, mimo zawrotów.

kosmostrada, och, jak Tobie dobrze z tym żywym pluszakiem, wygrzeje milusińsko. :D

Karolina66, dzięki, też sobie zapisałam.

cyklopka, miałam w dzieciństwie kota niebieskiego rosyjskiego i z Bratem też go raczyliśmy 2-3 kroplami waleriany na podłodze... ale było później widowisko! jazdy na plecach i brzuchu, turlanki. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rety, ale czasu zajmuje taki rytuał spa... :smile: Nie mam z tego wielkiej jakiejś przyjemności, ale staram się w ramach dbania o siebie. Stwierdziłam, że dzisiejszy dzień trzeba jakoś z fasonem zakończyć. Więc świeczka zapachowa, szorowanie całego ciała szczotą, maseczki, odwłasianie, wysmarowanie się balsamem, pedicure... Na koniec olejek arabski ku rozpieszczeniu nosa.

Jak to się człowiek napracuje ku piękności. :D Lubicie to Dziewczyny?

No dlaczego nie chce mi się jutro iść do pracy? :time:

mirunia, No fajny ten mój futrzak. :smile: Za te tulańce już mu wybaczam ten jego terrierowy upór i skłonność do bójek. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie większość zabiegów kosmetyczno-smarujących się omija, bo raz - 1.brak hajsów i robię "plan minimum", 2. boję się że jestem na coś uczulona, 3. nienawidzę siebie za to, że sobie skopałam życie, więc plan minimum a czasem nawet i plan minimum nie. , 4. ja jestem tak zmęczona że muszę się iść kąpać, że jeszcze ogarniać jakieś zabiegi itd - o nie....

robię tylko zmarszczki i włosy i moje czerwone wykwity na twarzy i wysuszone na wiór ręce od ciągłego mycia jakichś rzeczy i tym jestem tak zmęczona, że nie chce mi się nic już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przeczytałem, że zapotrzebowanie dorosłego mężczyzny na magnez to okło 300 mg.

Okazuje się, że w czekoladzie gorzkiej jest 162 mg a zwykłej 97 mg.

W takim razie trzeba zjadać trzy czekolady dziennie.

Lepiej kup sobie sokowirówke i wyciskaj soki. Do tego spacery minimum 6 km dziennie do palenia kortyzolu i daj znać za 1,5 miecha jakie zmiany tylko i wyłącznie jezeli robisz to systematycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lusesita Dolores, Czemu tak jest teraz? Bo dlaczego HoyaBella , czy Cyklopka nie są wkręcone w spa-działania, to dziewczyny napisały.

wieslawpas, Zrób sobie badania, bo mocna suplementacja w ciemno nie jest najlepszym pomysłem. Ewentualnie, tu zgadzam się z Cyklopką magnez plus B6, bo znając Twoje stałe rozdrażnienie zużywasz ewentualny zapas... ;)

No widzicie jak to jest Dziewczyny , pada mit o ulubionych czynnościach wszystkich kobiet... ;)

Ja lubię efekt końcowy, ogólne zadbanie, poranne "zrobienie się" pomaga postawić się do pionu. Ale te wszystkie czynności... nie , to niekoniecznie.

Z tzw. babskich spraw to lubię ciuchy i perfumy. Zawsze coś... ;)

Idę spać, bo jutro rutynowy poranek. Mam nadzieję, że pośpię.

Spokojnej nocy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi