Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Karolina66, aż ciężko uwierzyć, że kiedy wróci we wrześniu do szkoły mnie już tam nie będzie i z kim będzie toczyć swoje przemyślenia... :(

A u nas na podwórku jest prawdziwy schron!

Można by jakieś zapasy porobić, latarenkę, kocygi i przesiedzieć bezpiecznie.

Jeśli chodzi o problemy ze snem, to siedziałam prawie do rana, a teraz jeszcze selerzę. Na razie nie mam pomysłu/warunków, żeby się postarać, więc olewam. Ale leki biorę grzecznie pod wieczór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi bliscy się spóźnią . A ja w tej kuchni już wszystko "wyświerszczyłam " . Spóźniony samolot , samo życie,ech!

Carica, wyszłam za mąż za Krakusa i pokochałam też Kraków w związku z tym . Ale nie lubię takich masówek , jak ta . My też na ten "armagedon" przenieśliśmy się do nie całkiem wykończonego domu w spokojną okolicę,na drugim końcu miasta.Stąd nasza przeprawa rowerowa.

Płateczku, to Ty masz już właściwie wszystko - ja tylko wodę mineralną :zonk: jutro zaczynam szaleć zakupowo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cyklopka , tacy uczniowie pamiętają , wierz mi - właśnie wszystkich nietuzinkowych nauczycieli , na zawsze !

Pod koniec roku szkolnego mówił, że pójdzie do pana dyrektora mu powiedzieć, żebym została :uklon:

Chciała bym to widzieć, jak przychodzi nowa nauczycielka z innej szkoły, a wtedy największe łobuzy robią bunt i zgłaszają wniosek, żebym ja wróciła :lol:

Dziewczyny, poradźcie mi jak pokochać Kraków, bo ja już rzygam tym miastem :bezradny:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietnie wyczytalam ze komunikacja miejska bedzie wstrzymana akurat na tej trasie ktora do pracy jade ... I beda nieczynne ulice bo beda dla pielgrzymow przeznaczone . Czyli bede wracala z pracy razem z pielgrzymami w tlumie :time::time::time: no to jeszcze bomby brakuje albo jakiegos wariata co wjedzie w tlum :hide::why::why::why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietnie wyczytalam ze komunikacja miejska bedzie wstrzymana akurat na tej trasie ktora do pracy jade ... I beda nieczynne ulice bo beda dla pielgrzymow przeznaczone . Czyli bede wracala z pracy razem z pielgrzymami w tlumie :time::time::time: no to jeszcze bomby brakuje albo jakiegos wariata co wjedzie w tlum :hide::why::why::why:

No no, wariatami z bombą i wjeżdżaniem w tłum się nie przejmujemy, nie ma się co dobijać czymś co wcale się nie musi zdarzyć, jak i tak jest ciężko. Trzymaj się i nie daj się pielgrzymom. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale szaleję w kuchni... Cóż mi pozostało. Zupa wiśniowa zrobiona studzi się, żeby w lodówie się przegryźć ( trochę za gęsta mi wyszła, będzie na kolację, bo sycąca :smile: ). Wszystko do ataku na schaboszczaki czeka, zaraz robię, mięsko na gulasz też już przygotowane, będzie na jutro upichcone.

I tyle ze mnie pożytku... :bezradny:

platek rozy, No szkoda, że urlopu nie możesz wziąć na ten czas... :bezradny:

cyklopka, Każde duże miasto trochę męczy, ale ma wiele plusów taka miejscówka - dostęp do atrakcji, do sklepów, do lekarzy itp. Zawsze wydawało mi się idealnym rozwiązaniem i marzeniem posiadanie dwóch domów, jednego w mieście, drugiego na wsi, żeby uciekać czasami od zgiełku i tłumów... Szkoda, że się nie udało zrealizować i już nie uda.

na_leśnik, Heloł!!! Co u Ciebie, gdzie aktualnie stacjonujesz? :smile:

Carica Milica, Butki fajne, szkoda by było gdyby poszły na straty.

mirunia - I co Kochana, dzionek jednak domowy, czy przestało padać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Kochana no niestety jest to wszystko obmyslowe pod SDM a nie pod ludzi i firmy . Nie chce ogladac nikogo z pielgrzymow a jednak bede miala ich autokary zaparkowane pod blokiem . Musialam wydrukowac specjalne identyfikatory dzieki ktorym bede mogla wejsc w strefe i do pracy dojsc , musialam je popodbijac , tak samo z samochodami , nie mozna parkowac pod blokiem jesl;i sie nie ma specjlnego identyfikatorwa wydanego przez spoldzielnie . Paranoja.

Jutro tez na butach musze wracac z pracy bo jest Tour de Pologne i tramwaje ani autobusy na moje osiedle nie dojezdzaja bo lec i tamtedy trasa.

Bedzie jeden wielki zamet przez jutro i przez 9 dni bo na SDM zaczynaja sie utrudnienia juz od soboty 23 .

Nie da sie normalnie dojechac do pracy ani do domu . Mnie to nie cieszy , bo ja jestem przeciw tej imprezie zwlaszcza ze pienadze sa scagane z moich podatkow i uwazam ze powinny byc przeznaczone na cos bardziej potrzebnego jak na szpitale czy domy dziecka.A dwa w dobie wydarzen i zamachow na siecie to trzeba byc kretynem zeby sie pchac na taka impreze .A ja niestety bede wmieszana w tlum wcale tego nie chcac.

Sklepy bez towarow , zapasy trzeba robic , cala zycie w mescie sparalizowane i to na tyle dni.

Purpurowy, nie wiem, nie zdziwilabym sie jakby sie cos stalo. :zonk::zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście kurs na prawko mam zaraz koło domu, więc się raczej odbędzie.

Postanowiłam, że idę na następny casting do Disco Star i zostanę gwiazdą disco polo dla beki.

Którą piosenkę powinnam wykonać na pierwszym przesłuchaniu?

[videoyoutube=2hTy3Omiq6g][/videoyoutube]

[videoyoutube=4G6QDNC4jPs][/videoyoutube]

Fanatic - Czarownica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Jestem na nie bo niestety dotyka mnie to bezosrednio , a korki i remonty zwazane z SDM w Krakowie trwaja juz od kilku miesiecy i np jakbym chciala do pracy jezdixc samochodem ktorym normalnie jade okolo 20 minut w zwiazku z przebudowywaniem Krakowa pod SDM jechalam ponad godzine bo taki korek . Ludzie sa zli na SDM ale moze nie rozumieja tego ludzie z innych miast bo ich to nie dotyka. Wydaje sie im ze wspaniala uroczystosc. Nie usmiecha mi sie na piechte wracac do domu w tlumie ludzi .Mam na butach trasa ktora jedzie autobus okolo 2 godzin.

I niestety takim postepowaniem i ciagnieciem kasy od wolontariuszy(300zl) czy od restauracji(1.000) ktore chca pielgrzymow ugoscic kosciol tylko sobie szkodzi i coraz wiecej ludzi sie od niego odwraca. Bardzo duzo slysze komentarzy tej decyzji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, nikt nie powiedział że kroczenie ścieżką pana będzie proste... :bezradny:

A na poważnie, to niech sobie zrobią to gdzieś w szczerym polu, gdzie nikomu to nie będzie przeszkadzać, a nie w środku wielkiego miasta, gdzie tylko utrudniają życie mieszkańcom, organizując imprezę, która (koniec końców) nie przynosi nikomu żadnych korzyści, oprócz korzyści propagandowych i kasy dla organizatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi