Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim :papa:

Carica Milica może, może ... ;)

Relacji z miejsca katastrofy ciąg dalszy - otóż w takich wypadkach Straż Pożarna nie pomaga, nie ma zagrożenia życia, ani mienia. :bezradny: W Straży Miejskiej nam podpowiedzieli, żeby Broń Boże tego nie ruszać, bo zdarzało się, że jeśli sąsiad jest roszczeniowy to może twierdzić, że my to drzewo przewaliliśmy specjalnie :shock:, a fakt, że prosiliśmy o usunięcie jednego konara bez skutku. Więc pozostaje moja wersja z dzwonieniem do administracji w poniedziałek. :bezradny: No, to możemy z maczetą przedzierać się do furtki. :roll:

Nie działaj tylko na własną rękę. W sytuacji, jeżeli straż pożarna nie usunie wywrotki, ustawa przewiduje wymóg przeprowadzenia oględzin przez urzędnika, z czego sporządzany jest protokół. Usuwając wywrotkę bez zawiadomienia urzędu miasta/gminy i oględzin można nawet zabulić karę administracyjną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rolosz, Gdyby to nie był teren prywatny, to Straż by usunęła to drzewo. Myślę, że te kary administracyjne to chyba też nie dotyczą prywatnego terenu. No nie ruszam drzewiszcza, mam nadzieję, że dojdę, która administracja prowadzi ten budynek i oni się już muszą tym zająć.

Temat na mojej głowie, bo tylko nam blokuje to wejście, sąsiadom to nic nie robi, zwłaszcza że budynek nie został uszkodzony.

HoyaBella, Nie mam do nich kontaktu, ten budynek to trochę taki dom widmo, nie ma na miejscu właścicieli chyba żadnego mieszkania... :bezradny:

platek rozy, Jutro mimo mojego głębokiego syndromu białego fartucha łapię za telefon i gdzieś mam nadzieję się zarejestrować.

Purpurowy, To akurat miły powód bezsenności. :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko do osób które podróżują (mi się niestety dotąd to nie zdarzało, więc nie wiem)

Czy gdybym chciał kupić bilet na pociąg z dworca centralnego w Warszawie, do miasta X, to mogę kupić ten bilet tylko na dworcu centralnym w Warszawie, czy mogę też u siebie na najbliższym dworcu PKP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry ranne ptaszki :mrgreen:

Piję kawkę i się zastanawiam, co zrobić z tak słonecznie rozpoczętym dniem.

To u mnie bardzo podobnie.

Mam pewną listę zadań na najbliższe dni/tygodnie, aczkolwiek zawsze może się skończyć na maratonie serialowym z czekoladą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi