Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

zaczarowanaaa, ludzi nie chorujacych na glowe ;)

Witajcie:*********

Ja padnieta , wlasnie sie uplumkalam i zaraz zrobie sobie salatke fit na kolacje ...

mirunia, misty-eyed, mnie tez budza ptaki spiewajace juz od 4 rano i przyznam ze w tych godzinach mam ochote walnac w nie kapciem 8):evil:

Zmeczonam do granic mozliwosci.Chce w przyszlym tygodniu wziac dzien urlopu.

Pachne dzis la-perla-j-aime-la-nuit-woda-perfumowana-50-ml-u-iext34076285.jpgJeden z moich ulubiencow od kilku lat. :105:

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Mój mózg jest fabryką strachu. Produkuje bzdury na skalę masową. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HoyaBella, normalsow? Tzn kogo ?

Inaczej- ludzi zdrowych psychicznie, spoza tego forum, nie mających kuku na muniu, hopla z przerzutką, którzy wciąż mają piątą klepkę, nie wiedzą jak to jest być nienormalsem. No chyba, że chodziło o miłośników normcore'u. :lol:

There is no wonder drug, there are only lies...

escitalopram 30mg

pregabalina 600mg

bisoprolol 5mg

umeklidynium 55ug

wilanterol 22ug

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HoyaBella, normalsow? Tzn kogo ?

Inaczej- ludzi zdrowych psychicznie, spoza tego forum, nie mających kuku na muniu, hopla z przerzutką, którzy wciąż mają piątą klepkę, nie wiedzą jak to jest być nienormalsem.

dokładnie tak. i to jest taka sprawa,że tylko te osoby do których się zwróciłam mogą mi pomóc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HoyaBella, na mnie juz nie dziala :bezradny:

Trzy dni temu kupilam sobie truskawki--- dopiero dzis je zjadlam , nie mialam czasu :?

Nigdy nie zaprosiłabyś do swojego domu złodzieja, więc czemu pozwalasz, aby myśli , które kradną Twoje szczęście rozgościły się w Twojej głowie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chory zdrowego nie zrozumie podobnie jak facet kobiety przy porodzie rzecz normalna... jak osoba zdrowa może zrozumieć ze zamiast żyć i cieszyć się to ty martwisz się o to ze możesz być chory... gdy my się lepiej czujemy tez przestajemy o wiele rzeczy się zamartwiac... dlatego jest to forum... ja nie czuje się nienormalna na przykład. Jestem wrażliwa, jestem inna. A czy jest na świecie definicja normalnego człowieka?

To że Ci normalni nie pomogli nie od razu musi świadczyć ze boją się ze się zaraża tylko po prostu nie mają nic do powiedzenia w temacie. Czy jak bym na tym forum pytała np od kiedy mogę rozszezac dietę dziecka i od czego zacząć to ile osób by odpisalo? Przypuszczam że też nie byłoby odzewu...

Liczyłas może na ich pomoc ale z doświadczenia wiem ze tacy ludzie mogą pogorszyć nasz stan...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczarowanaaa, ale ja nie prosiłam ich o wsparcie pocieszanie mnie i doradzanie mi, tylko o coś związanego ze studiami -------i to nie wymaga nie wiadomo jakiej empatii, wczuwania się i nie wiadomo czego.

Po prostu jest mi coś potrzebnego na studia, poprosiłam o to normalsów z którymi się trzymałam w latach studenckich i którym zawsze pomagałam jak coś ode mnie chcieli....No alecóż.....wygląda na to, że już jestem dla nich "uuuu nie wyświetlę nawet wiadomości". "udam że mnie tu nie ma".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaczarowanaaa, ja pracuje z samymi normalsami(tyle ze sa fajne kobietki i je lubie) ale jakos moj stan sie nie pogarsza przez to , po prostu nie mam czasu myslec ze znow padne , zejde , ze Bog wie co , skupiam sie tylko na pracy bo mam jej tak duzo. Oczywiscie ze mam gorsze dni i momenty ale generalnie jak juz ogarne dzien w pracy to wydaje mi sie ze moge wszystko.;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
Purpurowy, no i mam nauczkę, żeby nie odpalać teledysków na yt zanim uprzednio nie sprawdzę %vol. na głośnikach...

Trzeba wykształcić nawyk, że zanim coś puścisz, to vol. na zero trzeba przedtem ustawić. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Purpurowy, Jaki uroczy głosik ma Twoja wybranka, niczem ten słowiczek... :D

zaczarowanaaa, Mi również służy bycie wśród zwykłych ludzi. Zwłaszcza, że okazuje się, że każdy ma coś i nie jesteśmy tacy specjalnie wyjątkowi.

HoyaBella, Normals, czy nie, wszędzie zdarzą się skunksy.

Nie przejmuj się, to nawet pewnie nie o Ciebie chodzi, tylko tak trafiłaś. A może są zajęci. A może są "w problemie". A może generalnie wszystkich mają w doopie. A może nie mogą Ci pomóc. Wytłumaczeń może być sryliard.

Siedzę i nie mogie się ruszyć, bo suszę pazurki u stóp.

Ever tried? Ever failed? No matter. Try again. Fail again. Fail better.

S. Beckett

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
Purpurowy, Np. "chodź do łóżka" w jej wykonaniu może się śnić po nocach... :zonk::D

Jestem zdania że ważniejsza jest treść niż forma przekazu. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę spać już trzecią noc z rzędu z powodu lęku. Lęk nie pozwala zasnąć. Na tym cholernym odziale dziennym na ul. Jagielońskiej 34 straciłem zdrowie. Mówiłem im tyle razy, że terapiagrupowa na mnie źle wpływa, że jestem roztrzesiąny napięty. To wysłuchiwanie się w traumatyczne przejśca innych ludzi na mnie źle działa. Mówiłem, że stan się pogarsza. Bez żadnego echa. Dalej kazali mi chodzić na grupową. Na dodatek terapii nie można opóścić bo jest się wyrzuconym. Efekt jest taki, że po dwóch miesiącach mam stany lękowe, czego nie miałem już ze cztery lata. I co ja mam teraz robić? Leżeć, nie spać, męczyć się przez tych przemądrzałych bałwanów, którzy nie mają ani odrobiny odpowiedzialności za zdrowie pacjentów. Kurwa mać! Chyba podam ich do sądu. Jagielońska 34 w Warszawie - omijajcie z daleka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Purpurowy
Nie mogę spać już trzecią noc z rzędu z powodu lęku. Lęk nie pozwala zasnąć. Na tym cholernym odziale dziennym na ul. Jagielońskiej 34 straciłem zdrowie. Mówiłem im tyle razy, że terapiagrupowa na mnie źle wpływa, że jestem roztrzesiąny napięty. To wysłuchiwanie się w traumatyczne przejśca innych ludzi na mnie źle działa. Mówiłem, że stan się pogarsza. Bez żadnego echa. Dalej kazali mi chodzić na grupową. Na dodatek terapii nie można opóścić bo jest się wyrzuconym. Efekt jest taki, że po dwóch miesiącach mam stany lękowe, czego nie miałem już ze cztery lata. I co ja mam teraz robić? Leżeć, nie spać, męczyć się przez tych przemądrzałych bałwanów, którzy nie mają ani odrobiny odpowiedzialności za zdrowie pacjentów. /cenzura/ mać! Chyba podam ich do sądu. Jagielońska 34 w Warszawie - omijajcie z daleka!

Niby to Ty jesteś pacjentem, a kto inny lekarzem, ale jak lekarz próbuje leczyć nie słuchając pacjenta, to się robi problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oni kompletnie nie słuchają co mówią pacjenci. Robią wszystko zgodnie z planem bez względu na wszystko. Koszmar. Jedna dziewczyna się wycofała bo już nie dawała rady. Miała tak jak ja. Tylko ja głupi zostałem.

Nie wiem, naprawdę nie wiem co mam robić. Przez ostatnie trzy noce spałem łącznie 3 godziny. Jestem już wymęczony, ale lęk nie daje mi zasnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle przekazałam co chciałam. ...

HoyaBella, nie wiedziałam o co chodzi... w tej sytuacji to faktycznie słabo się zachowali ale ode mnie dużo znajomych tez się odsunelo...

Jeśli chodzi o przebywanie z normalnymi jest ok mi bardziej chodziło o problemy typu np podczas ataku paniki...

Mam złe wspomnienia z tych okresów. .. ludzie którzy tego nie doświadczyli nie umieli mi pomóc. .. matka nade mną plakala podczas gdy ja panikować am ze umieram... nie potrafiła mnie uspokoić a swoim zachowaniem pogarszala sprawę. .. lekarze na IP odsyłali bez pomocy, jak rodzinie mówiłam o czymkolwiek to było od razu idź do lekarza a ja sobie myślałam wtedy to już ze mną aż tak bardzo źle?

Z czasem przestałam ludzi wtajemniczac... swoje leki przechodzę sama bo wiem ze mówiąc nawet mężowi jego słowa nawet wypowiedziane dla mnie w dobrej wierze mogą pogorszyć.

Co oczywiście nie znaczy ze nie przebywam w towarzystwie zdrowych :) przebywam na codzień i jest ok ale wtedy moje problemy idą na bok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani dzien dobry:*********

Ja takze nie spalam , juz druga noc mnie leki wybudzaja . Z powodu kreogoslupa bo ostatnio mi szwankuje i niestety znow miewam zawroty.

Ot za duzo pracy.

Mam mega depreche , az mi slabo z lękow .

Planow zadnych bo co robic w tym stanie????

Plakac mi sie chce.

Spokojnej soboty dla Was!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi