Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Purpurowy, najważniejsze, że nie mówisz nie...

JERZY62, to słabo... rozumiem, że byłeś u laryngologa?

Dowiedziałam się, że mnóstwo ludzi ma problemy z szumami usznymi, a przyczyny nie są rozpracowane. Ja po tym leku /zażywam go chyba ze 2,3 lata/ mam nieco mniejsze szumy, ale znacznie mniejsze zawroty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poruszając temat pączków, wiecie, że jeszcze do niedawna jadano je "na słono" z mięsem lub słoniną w środku? czytałam dziś o tym dzieciom

nie tknęłabym :nono:

Skoro i tak smażymy je na smalcu albo na łoju, to skwarki by nie zaszkodziły 8)

A Szwedzi jedzą kaszankę z dżemem :angel:

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, Takie przygody to są w gruncie rzeczy fajne...

Zosia_89, Hej Zosieńko! No cóż pączek ze słoniną ... mimo mojego upodobania do nowych smaków jest to duże wyzwanie... ;)

Purpurowy, Nowy terapeuta, może jednak nowe otwarcie...

misty-eyed, Dwie noce przespane - oj to jako ten skowroneczek jesteś pełna dobrej energii. :great:

No jeśli zmiana planów nas nie rozbija to jest lepiej. Kiedyś byłam elastyczna i z lekka spontanicznie szalona, nerwica trochę mnie zmieniła, ale ikry nie tracę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JERZY62, gra cichutko...tak przyzwyczaiłam się i dzięki temu słyszę muzykę a nie szum /teraz już mniej/ męczący...

Mój "niedoszły mąż" ma uszkodzony nerw słuchowy (skłonności rodzinne, praca w fabryce i koncert przelał czarę), cały czas musi mieć muzykę albo telewizor w domu, żeby zagłuszyć jednostajny dźwięk o określonej częstotliwości :shock: Ale parę razy to ja dostałam reprymendę, że za cicho albo niewyraźnie mówię. :great:

Zosia_89, ja dobrze przyrządzoną polską kaszankę zjem, powoli i w nadmiernym skupieniu, ale zjem. Pożywne to i bogate w składniki mineralne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, to jest problem. Ja od jakiegoś czasu gorzej słyszę. Szczególnie prawo ucho "źle działa". Na szczęście nie boli, ale martwi mnie to...niestety metryka przypomina o sobie ;)

Zosia_89, ja nie mam problemow ze zjedzeniem po wytrawnym, mięsnym posiłku słodkiego, ale ciastek z ketchupem nie dałabym rady :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, niom, ja bym na jego miejscu zwariowała, a całkiem możliwe, że nawet mieszkając pod jednym dachem.

Ech, nie mogę się doczekać, aż zaprowadzę ciszę nocną.

Mam już dość miłośników wiadomości, jak również miłośników filmów. Ostatnio rzadko oglądam filmy, tylko w święta, jak mi się już nic innego nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, ja też rzadko oglądam filmy. Nie mam ochoty po prostu. Mam wiele zajęć, mało śpię, w związku z tym jestem słabo ogarnięta, nie za bardzo mogę się skupić na czytaniu, oglądaniu. Głównie słucham muzyki i czasem sięgam po krzyżówki. Czekam na zmianę i poprawę...

Kiedy będą ogłoszone wyniki wyborów :lol::?: Już doczytałam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, mnie w filmach chyba męczy długość. Książkę, grę, serial dawkuję sobie rozdziałami, odcinkami, nie muszę być cały czas skupiona. Rozwiązuję krzyżówki obrazkowe, ale idą mi o wiele gorzej niż myślałam.

I nieraz się dziwię, jak taki nieogarek jak ja może mieć taką odpowiedzialną pracę :hide:

Ale trochę mi ulżyło, że kolejne kombinowanie-załatwianie dopiero za tydzień, wracam do zwykłego zestawu obowiązków.

Powiem jeszcze, że ostatnio ustawiłam muzykę i odgłosy otoczenia (kroki, szum, śpiew ptaków) na głośno, a odgłosy walki znacznie ciszej i na prawdę teraz się fajnie przy tym odpoczywa. Wojna wojną, ale zwiedzanie nowych światów to jest coś :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi