Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

cyklopka, misty-eyed, Mi się też wydaje, że to jest osobnicza właściwość organizmu. Tak jak z wodą. Całe życie mało piję. Tyle co te herbatki, kawy, czasami sok wyciśnięty. Jak zaczęłam słuchać się porad i wciskać w siebie potworne ilości wody na siłę to napuchłam, bo organizm mi to zatrzymywał. :roll:

Idę malować i tyć... :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie - prośbę - czy używacie kosmetyków do cery i skóry atopowej? Jest mnóstwo firm /A-derma jest niezła, to wiem/, chciałabym kupić Synowi na urodziny coś naprawdę dobrego, nie wiem na co się zdecydować. Macie doświadczenie w tej kwestii?

Może jakieś eco firmy...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, sorry, że się wtrancam ;) ale teraz zimą ogranicz picie mięty, bo to jedno z niewielu ziół, które ochładza organizm. Dlatego zalecane jest picie jej latem. Teraz tylko doraźnie, w razie kłopotów żołądkowych/niestrawności, gdyż zwiększa wydzielanie kwasów żołądkowych. Więc możesz teraz miętę zastąpić czystkiem - jest całkiem spoko do picia, piję od listopada. Herbatka lipowa wskazana również zimą... psze Pani. :D

Nie odchudzaj się Kosmo teraz zimą, poczekaj tak do marca... :105: więcej światła, więcej ruchu i mniej pokus! ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, sorry, że się wtrancam ;) ale teraz zimą ogranicz picie mięty, bo to jedno z niewielu ziół, które ochładza organizm. Dlatego zalecane jest picie jej latem. Teraz tylko doraźnie, w razie kłopotów żołądkowych/niestrawności, gdyż zwiększa wydzielanie kwasów żołądkowych. Więc możesz teraz miętę zastąpić czystkiem - jest całkiem spoko do picia, piję od listopada. Herbatka lipowa wskazana również zimą... psze Pani. :D

Zimą lepszy Jägermeister. :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misty-eyed, też tak za bardzo nie mogę chyba przesadzać z tymi ziołami - mam teraz na zimno wyciskany olej z wiesiołka i ostropestu ( ten drugi bardziej dla męża na wątrobę), piję często miętę ( mam swoją suszoną z ogródka), rumianek, werbenę, mieszankę ziołową na pracę jelit, chińską zieloną Gaba. Żebym sobie nie zrobiła jakiejś mieszanki wybuchowej...

Cyklopka ty jako dyżurny farmaceuta, co o tym myślisz?

Olej z wiesiołka odżywia tkanki, łagodzi, skóra po tym ładna

Ostropest mocny na wątrobę

Mięta rozkurczowo, lekko chłodząco i p/bólowo

Rumianek dobry na wszystko czyli i na brzuszek, i na przeziębienie, działa b. łagodnie

Werbena chyba lekko dezynfekuje przy przeziębieniach

Nie, interakcji nie przewiduję :smile:

Zimą lepszy Jägermeister. :mrgreen:

Albo Becherovka :mrgreen:

Becherovka - dobry przyjaciel :mrgreen:

Siedzę ogólnie zadowolona, dobre przeczucia albo co. Myślę kupić dla 3 klasy taką tablicę z Avengersami - chyba kolory po angielsku tam są, jakieś liczby, byleby za drogie nie było, to bym im dała po jasełkach, żeby wiecie, pokazać, że potrafią coś porządnego zrobić, by nie myśleli, że wszyscy nauczyciele ich nie znoszą :mhm:

Dobra, mam dokumentum i ogłoszenie do druknięcia, potem serial, mycie gufki i biorę się do rysowania. Już wybrałam zdjęcie na wzór :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jetodik, David Bowie w roli Króla Goblinów. Gdybym trochę lepiej szyła i miała czas na ciupcianie się z cekinami, to bym się chętnie wcielała w te stylizacje.

Zosia_89, znowu jestem baczem i niespaczem. Im bardziej muszę pamiętać o zrobieniu czegoś rano, tym bardziej się bronię przed pójściem spać wcześnie. Im bardziej nie chcę zaspać, tym bardziej jestem rozbudzona w nocy. Boję się tego, że nie mam kontroli nad tym, kiedy się obudzę. Tylko stres sprawia, że zdążam, natomiast w dni wolne nie mam poczucia czasu.

:zonk:

:hide:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi