Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich rankiem :)

Wiem wiem, długo u Was nie byłem, proszę o wybaczenie :) Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie :D

Zgłaszam się z nijakim humorem. Chociaż fajnie spędziłem ostatnie 3 dni, to ten ostatni był może najgorszy i nieźle zepsuł mi humor...

No ale co zrobić....

Czasami chyba sam nie wiem czego chcę.

Chociaż tutaj mogę się troszkę pozwierzać i ponarzekać ;)

Co tam u Was?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, tak tak ja jestem od motyli :) No długo mnie tu nie było, ale już wracam do Was :)

Oj dobrze się czasami wyżalić, a tak w 4 oczy komuś się wyżalić nie jest mi łatwo, ale może kiedyś uda mi się tak z kimś porozmawiać. Głupio to zabrzmi jak na faceta ale dobrze było by się przytulic i wygadać.... :oops:

Powodzenia w pracy! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrocilam z profilowania i dostalam 1 czyli wg UP swietnie sobie radze i nie potrzebuje zadnej pomocy z ich strony.Nie mam dwa lata pracy i wedlug nich ja nie potrzebuje pomocy. I teraz tak staz mi sie nie nalezy wiec bye bye stazu , z Madzi zrezygnowalam na rzecz owego i jestem bez kasy.

No zyc nie umierac...

Najsmieszniejsze ze pozanaczalam odpowiedzi ktore mi doradca zawodowy z Mops podal i ktore mialy dwojke zapewnic.

Jestem pechowa. Teraz to juz zadnej nie mam motywacji by nawet z lozka jedna noga wstac.

A i rak pewnie se oakze ze to ja jestem ta 1 na 50 tysiecy z przerzutem n o bo szczescia nie mam za grosz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry. :D

platek rozy, nie wiem z czego Ty robisz takie wielkie halo. :bezradny: Z tego co mi wiadomo to staże są do 25 lub 30 lat, zresztą nie wiem jakim cudem chcesz się utrzymać ze stażu.

O profilowaniu w UP:

W grupie I znaleźć mają się bezrobotni aktywni, którzy nie potrzebują specjalistycznej pomocy, a jedynie przedstawienia ofert pracy. W grupie II - bezrobotni wymagający wsparcia, którzy korzystać będą ze wszystkich usług i instrumentów rynku pracy, jakie oferują urzędy, np. szkoleń czy staży.

W III grupie znaleźliby się bezrobotni oddaleni od rynku pracy - osoby zagrożone wykluczeniem społecznym, jak i te, które z własnego wyboru nie są zainteresowane podjęciem pracy lub uchylają się od pracy legalnej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bry dzien :)

Płatek niestety staze nie sa dla kadzego. Przepisy mocno okreslaja target dla ktorego sa one przyznawane i po prostu najzwyczajniej w swiecie nie spelnilas ktoregos z wymagan. Z rezzta na stazu dostaje sie pare groszy i ciezko z tego wyzyc, a raczej jest to awykonalne.

Wez sprobuj przejsc sie po centrum. Tam czesto wisza ogloszenia na sklepach. Moze warto od tego zaczac. Tym bardziej ze w butikach czesto pstrza na wyglad potencjalnej ekspedientki a nie da sue ukryc ze Ty prezentujesz sie zajebiscie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahojko w nowym tygodniu!

platek rozy, świat całkiem mi nieznany, ale cały czas trzymam kciuki żeby się udało coś wykombinować.

high, witaj z powrotem, co tam się działo u Ciebie? jakieś dołki były, czy co? :)

DarkMaster, powodzenia na rozmowie, daj znać jak poszło!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sigrun, Davin, ja mialam zalatwiony staz z MOps i potrzebny mi byl drugi profil , nie wzielam sobie tego z kosmosu i do tego przyjmuja ludzi w roznym wieku bo to sa staze zalatwianie z Klubow aktywizacji zawodowej , dla osob ktore mialy przynajmniej dwuletnia przerwe w pracy i maja na celu pomoc w wejsciu spowrotem na rynek pracy!

A cv wysylam od groma , dzwonie na oferty i sama tez wchodze i cv zostawiam jak gdzei s ogloszenie wisi ale sa beznadziejne warunki bo umow nie uswiadczysz.

Z UP mialabym okazje na prace z umowa bo ja nie mam lat 20 i wlasnie poprzez te prace w Um moglabym na rynek pracy wrocic.Dzis niestety oferte jak wzielam to sie okzalo ze mn sie ta praca nie nalezy bo ona jest dla ludzi z drugiego profilu a dla ludzi z pierwszego nie bylo ani jednej oferty.

Ale spoko , nie dziele sie juz niczym bo przeciez ja sobie wymyslam i jestem za stara na staz w ogolnopojetym znaczeniu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi