Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

kosmostrada, nie zaniedbaj tego Kochana, kontroluj poziom cukru na czczo-12 godzin po kolacji najlepiej badać...i 2 godziny po posiłku. Zresztą może lekarz Ci zleci. Ale może najpierw prywatnie zbadaj kilka razy na czczo.

Także mam hipercholesterolemię - od lat łykam tabletki, bo to idzie w parze z cukrzycą, niestety ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, naprawdę to ważne, by nie przegapić momentu pojawienia się zaburzeń poziomu cukru. Jeśli będziesz potrzebowała jakiejkolwiek pomocy-chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami :D Mogę być Twoją "prowadzącą" do diagnozy :lol:

-- 25 mar 2015, 22:28 --

kosmostrada, badania glukozy nie są drogie, więc jeśli nie chcesz prosić, sama zbadaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, teoretycznie w 90% są to nowotwory łagodne, ich 'groźność' polega tylko na tym, że jeśli są czynnie hormonalnie to rzucają tą insuliną na prawo i lewo co prowadzi do hipoglikemii jak np. u mnie, że godzinę po posiłku ja mam glikemię 58 mg% 8) no i wtedy trzeba najpierw takiego delikwenta znaleźć, a później wyciąć co by tak nie szalał.

Diagnostyka tego jest długa i ciężka, bo tym zajmują się tylko oddziały endokrynologii, a ich jest mało przez co są długie kolejki oczekiwania na termin przyjęcia. Ambulatoryjnie żaden lekarz tego nie potwierdzi bo, żeby to potwierdzić trzeba zrobić test głodowy /72h trzymają delikwenta o samej wodzie/, a wykonuje się go tylko w szpitalu, bo jest ciut niebezpieczny ze względu na to, że celowo doprowadzają do wystąpienia hipoglikemii (przy czym dla mojego lekarza 58mg% to nie hipoglikemia), także podejrzewam, że dopóki nie spadnie poniżej 40mg% to będę się bujać na tej wodzie leżąc tam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, dzięki Kochana!!! :uklon: zrobię to badanie i zobaczę, czy ten cholerny cukier utrzymuje się na tym poziomie i wtedy jak będzie to samo, to powiesz mi co dalej.

acherontia-styx, cholernie skomplikowana sprawa... :bezradny: Ale w kolejce chyba pozwolili Ci się ustawic? Pamiętam, że już padałaś, to przecież jest niebezpieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, kosmostrada, mój lekarz pracuje w klinice endokrynologii i stwierdził, że skierowania do szpitala to nawet na razie mi nie wystawia bo terminy są na koniec lata :lol: /na zieloną kartę i cały ten pakiet onkologiczny, który przyspiesza diagnostykę się nie łapię ze względu na to, że to nowotwór łagodny jak już /

najpierw kazał mi porobić inne badania, m. in. oznaczyć poziom markera nowotworowego i w zależności od wyniku dopiero powie mi co robimy dalej, czy wystawia skierowanie i przyspiesza termin przyjęcia czy czekam do września 8) aleee, ja mam fajnego i chyba specyficznego lekarza, bo z wynikami nie muszę do niego jeździć tylko mam konsultację telefoniczną 8) /a co 110zł za wizytę oszczędzam to oszczędzam :mrgreen: /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadam jak po ogień, dobry wieczór wszystkim.

Jutro znowu do TVN-u, głupiego robota, ale każdy piniądz trzeba szanować. I znowu nażrę się frytek i mnie będzie brzuch bolał :great:

Uczniowie mnie dzisiaj wymęczyli, a tu trzeba dalej działać i się uczyć.

Ale tak najogólniej to jakieś powody do radości mam, coś tam robię, nie. Poczytam was więcej, jak będę miała chwilę spokoju, tak że wybaczcie na razie :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Ludkowie!!!

Ale u mnie ohydna pogoda - buro, siąpi, a łeb boli... :bezradny: Zaraz idę na rehabilitację, a właściwie jadę, bo nie chce mi się łazic w takich okolicznościach przyrody.

Tak się dziś zastanawiałam, jak to możliwe, że funkcjonuję cały tydzień będąc notorycznie niewyspaną. Ale jeszcze jutro ( muszę wstac, bo jadę na targi :yeah: ) a potem weekend i uff - pośpię.

Wracając podskoczę po warzywka i chleb, potem zrobię żarełko i tak mi minie ten dzień... Ale już jutro mnóstwo atrakcji wynagrodzi mi ten banalny tydzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi