Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

platek rozy, ciekawa sprawa. Kamilko, noś przy sobie zawsze jakiegoś batonika czekoladowego, lub colę w razie czego, bo spadek do poziomu 60 jest bardzo niebezpieczny, głównie dla mózgu. Lepszy wysoki poziom, niz za niski...

-- 25 mar 2015, 21:44 --

platek rozy, dla zachowania właściwego poziomu glukozy jest ważna właściwa dieta, a właściwie regularność spożywania posiłków - co 3 godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, ja tak mialam w sobote w nocy , trzy razy mi spadal , robilo mi sie slabo , czulam ogromny glod i zimne poty mnie oblewaly , musialam rozpuszczac glukoze i pozniej jesc cos solidnego.

A mialam duzo stresow i voila , cukier wariuje:(

Nosze ze soba , na miasto jak jade to mam zawsze w kieszeni w torbce baton i kanapke z razowca albo zytniego z jakims mieskiem .:)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, nie zaniedbaj tego Kochana, kontroluj poziom cukru na czczo-12 godzin po kolacji najlepiej badać...i 2 godziny po posiłku. Zresztą może lekarz Ci zleci. Ale może najpierw prywatnie zbadaj kilka razy na czczo.

Także mam hipercholesterolemię - od lat łykam tabletki, bo to idzie w parze z cukrzycą, niestety ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, naprawdę to ważne, by nie przegapić momentu pojawienia się zaburzeń poziomu cukru. Jeśli będziesz potrzebowała jakiejkolwiek pomocy-chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami :D Mogę być Twoją "prowadzącą" do diagnozy :lol:

-- 25 mar 2015, 22:28 --

kosmostrada, badania glukozy nie są drogie, więc jeśli nie chcesz prosić, sama zbadaj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, dzięki Kochana!!! :uklon: zrobię to badanie i zobaczę, czy ten cholerny cukier utrzymuje się na tym poziomie i wtedy jak będzie to samo, to powiesz mi co dalej.

acherontia-styx, cholernie skomplikowana sprawa... :bezradny: Ale w kolejce chyba pozwolili Ci się ustawic? Pamiętam, że już padałaś, to przecież jest niebezpieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadam jak po ogień, dobry wieczór wszystkim.

Jutro znowu do TVN-u, głupiego robota, ale każdy piniądz trzeba szanować. I znowu nażrę się frytek i mnie będzie brzuch bolał :great:

Uczniowie mnie dzisiaj wymęczyli, a tu trzeba dalej działać i się uczyć.

Ale tak najogólniej to jakieś powody do radości mam, coś tam robię, nie. Poczytam was więcej, jak będę miała chwilę spokoju, tak że wybaczcie na razie :papa:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi