Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! Ja dziś byłam w bibliotece i wypożyczyłam kilka książek:Sz.Hołownia-Ludzie na walizkach

A.Dodziuk-Pokochać siebie i zacząć żyć inaczej

M.Fox-Coraz mniej milczenia,o dramatach dzieciństwa bez tabu

M.Rotkiel-Nas dwoje czyli miłosna układanka.Jak tworzyć i pielęgnować związek

M.Quick-Poradnik pozytywnego myślenia(długo polowałam na tą książkę)

Będę miała co robić przynajmniej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć

ja nie żyję, ja istnieję...

tak bardzo męczy mnie przebywanie z ludzmi, mówienie mnie męczy, jestem jednym wielkim lękiem :hide:

jak można być kims tak beznadziejnym :hide:

nic nie pamiętam, nie mam nic do powiedzenia, wstydzę się tego kim jestem

boje się tej terapii, nie wyobrażam sobie tam 'siebie' w grupie 20osób

jestem potworem :why:

każdy ma jakieś życie a moje jest bezbarwne, nie mam siły żyć,

czuję się tak jakby mnie w ogóle nie było ...

Infinity, jesteś dzielna Kasiula, bardzo dzielna !! :******

PannaNatalia, hejka, ależ się obłowiłaś ;)

cyklopka, JERZY1962, hejka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amelia83, kochana główka do góry,terapia jest po to żebyś się lepiej poczuła,uwierz mi dasz radę! Absolutnie nie jesteś beznadziejna! :nono: nawet tak nie myśl

Przejrzałam książkę Pokochać siebie i zacząć żyć inaczej,wydaje się całkiem ciekawa,mam nadzieję,że znajdę w niej jakieś wskazówki co zrobić,żeby w końcu cieszyć się życiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej :papa:

U mnie dziś nijako :bezradny: Brzuch mnie tak dziwnie uciska i już oczywiście mam wkręty przeróżne :why:

amelia83 nic się nie bój Kochana. Na terapii ludzie są różni. Nikt Cię nie będzie zmuszał, żebyś się odzywała czy udzielała. Jak poczujesz że chcesz, to się wypowiesz. A może będzie tak fajnie jak u mnie i będziesz chodzić z przyjemnością?

Ważne żebyś wykorzystała ten czas - dla siebie!!! To naprawdę pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, Zalatana23, Dziękuję!! :*** kiedyś też chodziłam na terapię grupową chętnie, ale terapia pomoże mi na mój wyprany mózg :why: , nie chce takiego życia, od kilku dni mam takie'nieczucie, wszystko jest płytkie, szare, bez emocji, ja nijaka, kłębek lęków nad którymi nie umiem zapanować :(

PannaNatalia, czytaj kochana :)

Zalatana23, mnie w zeszłym tyg brzuch bolał, takie silne skurcze w jelitach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie Kochani:******* :papa::papa:

ja wrocilam do domku niedawno , bylam na terapii , pozniej chwile na miescie , zrobilam zakupy i wrocilam cala przemoczona bo pada snieg z deszczem , na ulicach jest blocko ze sniegiem i kaluze a to wszysko jeszcze w dodatkuz aczyna przymarzac ... Masakra a nie pogoda. Buty mi przemokly.

Na terapii bylo ok chociaz mialam taka wielka niechec zeby na nia isc.

Znow zaczynam nabierac wiary w jej sens w moim przypadku.

Ale za to , zebym nie miala w zyciu za slodko i za przyjemnie to jedzac bulke jak wrocilam , ulamal mi sie zab i to jedynka u gory :why::why::why::why: nie mam 1/ 3 zeba :shock::shock::shock::x

Obdzwonilam pol Krakowa zeby zapisac sie na fundusz do dentysty ktory takze zeba by wyrwal w razie ewentualnosci takiej.

I teraz sie zastanawiam nad :

1) skad ja wezme kase na koronke??????????

2) jak ja u dentysty wysiedze ???? :shock: ( chociaz mam nadzieje ze jakos sie uda tak jak z tymi tomografami w szpitalu)

No dramat mowie Wam :hide::hide::hide: jak nie urok to sraczka .

1505449_709814155806204_8598750969129605947_n.jpg?oh=21b94136a33cc727460541a390400ace&oe=555AF147

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, ja tez sie bojam jak cholera jasna :time::time::time::time::time:

-- 10 lut 2015, 16:12 --

comatom, no a ja juz sie pobeczalam :cry::cry:

-- 10 lut 2015, 16:15 --

amelia83, Kochanie Ty musisz na terapie isc wlasnie zeby moc nad soba popracowac bo jak nie masz miec lekow jak Ty w ogole sie nie akceptujesz:********** Kochana i dasz rade , zobaczysz. Ja to wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amelia83, to co powszechnie u niektórych uznaje się za "życie", wcale życiem być nie musi.

Ech, wróciłam od psychiatry, nie zdążyłam wszystkiego opowiedzieć, zamknęli mi drogerię po drodze i teraz już nie wiem, gdzie kupić klej do rzęs, bo w Rossmannie nie ma. To są problemy zaiste. Kupiłam tylko hennę, na dobry początek.

PannaNatalia, JERZY1962, Zalatana23, cześć.

Teraz w planach mam, hmmm, przygotować materiały na lekcję, pograć w grę, poczytać książkę, pouczyć się na chemię, jechać do klientki... a mam ochotę położyć się na pancerzyku i machać odnóżami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PannaNatalia, no to sie nie dziwie wcale :(:( pozniej ciezko to przeskoczyc i czlowiek sie boi bo gdzies lek w nim zostaje .

Ja tez sie bojam bo raz mi tak 8 usuneli ze dziasla cieli , zszywali , a pozniej jeszcze mi to spaprali i mi sie nie goilo , ponad miesiac dzienw dzien na opar\trunki i ponad dwa tygodnie antybiotykow :(

-- 10 lut 2015, 16:19 --

cyklopka, a ja . a ja :papa::papa::papa: :**********

-- 10 lut 2015, 16:21 --

Juz sie jesc az bojam :shock::shock::shock: skoro zeby na bulkach sie lamia :shock::roll::roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz zaczęliśmy na farmakologii układ nerwowy, niedługo będę wiedzieć wszystko i będzie się można ze mną konsultować. Muszę z tego dostać piąteczkę.

Ech, okazało się, że nie ma już w sprzedaży maskotki z takiej jednej animacji, która mi zawsze humor poprawiała. Szkoda mi było kasy na zamawianie z zagranicy, chciałam poczekać aż będziemy robić jakieś zbiorcze, a teraz już go nie ma w sklepie internetowym :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, a o jaka maskotke chodzi????

PannaNatalia, ja niestety tez nie lubie laczyc lekow a musze bo mam kilka chorob i jestem i na hormonkach i na lekach na blednik i tak jakos coraz to cos nowego dochodzi.

A propos widze ze wypozyczylas :dziennik pozytywnego muyslenia" jestem ciakawa Twojej opinii:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi