Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Mark 123 napisał:Ja z kolei robię się z wiekiem coraz bardziej niedojrzały emocjonalnie, od niedawna odczuwam czasem ochotę atakowania przejeżdżających samochodów, bo mi na nerwy działa istnienie samochodów i kierowców.

Mark123 Też mam czasami ochotę z widłami wyskoczyc na gości drących ryja po pijaku pod moim oknem o 3 nad ranem i nie uważam tego za przejaw niedojrzałości emocjonalnej ;)

Ja miewam ochotę na atak na samochody i kierowców bez powodu, wszystkich kierowców i wszystkie samochody bez wyjątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z byłym? Czyli byłaś już w związku. No to masz z górki, skoro byłaś już w związku i wiesz jak to wygląda, to łatwiej będzie Ci nawiązać kolejny związek, niż komuś kto w związku nigdy nie był.

Byłam, ale zostałam tak sponiewierana, że teraz bałabym się związku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doberman to jest stan na dziś- brak osoby do randki, ale nie wiesz, co będzie za jakiś czas. Więc spokojnie z tą godziną policyjną. ;)

Ja nie wiem co będzie za jakiś czas? Ja dobrze wiem co będzie. Otóż za jakiś czas, czy to za miesiąc, czy to za rok, czy nawet za 20 lat i tak nikogo nie będę miał. Żebym ja się umówił na randkę, to musiała by jakaś dziewczyna przyjść do mnie do domu i mnie na nią zaprosić. Inaczej nie da rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makabra, przepraszam, że będę teraz p***dolić frazesy z poradników, ale jak uzależnisz swoje szczęście od innych (zwłaszcza tych, którzy cię mają akceptować, kiedy ty siebie nie akceptujesz), albo od zmiany w swoim wyglądzie, czy w życiu, ale nic nie zmienisz w swoim myśleniu, to się będziesz sama dołować i zawsze tak będzie jak jest.

Doszłam do wniosku, że jednak chcę mieszkać na wsi, mieć psy i osiołki :105:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tosia_j, osiołki uwielbiam, wydają mi się mądrzejsze i łagodniejsze od koni, niby uparte, ale tak na prawdę lubią się uczyć i nie da się ich zagłaskać, przyjmą każdą ilość.

Chyba się przejadę do ZOO, bo bliżej osła nie uświadczę, o, i siostrzenicę wezmę, żeby też się trochę oderwała od problemów. O, taki plan mi się wyklarował. I fajnie.

Makabra, jakoś to tak działa, że najpierw trzeba zaakceptować tj. przyznać, że być może jest tak tak i tak, a od teraz chcę żeby było dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doberman to jest stan na dziś- brak osoby do randki, ale nie wiesz, co będzie za jakiś czas. Więc spokojnie z tą godziną policyjną. ;)

Ja nie wiem co będzie za jakiś czas? Ja dobrze wiem co będzie. Otóż za jakiś czas, czy to za miesiąc, czy to za rok, czy nawet za 20 lat i tak nikogo nie będę miał. Żebym ja się umówił na randkę, to musiała by jakaś dziewczyna przyjść do mnie do domu i mnie na nią zaprosić. Inaczej nie da rady.

Widzę elementy pozytywnego myslenia, nie mówisz : nigdy nie będę miał randki. Twój warunek jest na pewno bardziej prawdopodobny, niż wygrana w totolotka. Jezoo, gadam, jak Wróżbita Maciej. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makabra, jakoś to tak działa, że najpierw trzeba zaakceptować tj. przyznać, że być może jest tak tak i tak, a od teraz chcę żeby było dobrze.

No dobra, przyznałam, że jest beznadziejnie, a teraz chcę, żeby było dobrze, tylko nie wiem jak tego dokonać... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę elementy pozytywnego myslenia, nie mówisz : nigdy nie będę miał randki. Twój warunek jest na pewno bardziej prawdopodobny, niż wygrana w totolotka. Jezoo, gadam, jak Wróżbita Maciej. :D

Taaa, już pod moimi drzwiami uformował się szereg panien chcących zaprosić mnie na randkę. :roll: Nierealne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosmostrada, tja, też mam do niej pewne zastrzeżenia i nie traktuję jak guru, ale udało jej się uporządkować pewne rzeczy, o których sama kiedyś myślałam, więc próbuję coś wyciągnąć dla siebie z tego jej "Kursu szczęścia".

Bo nawet jeśli pójdę na terapię, to i tak chcę nabrać pewnej wytrwałości w pomaganiu sobie różnymi strategiami psychologicznymi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi