Skocz do zawartości
Nerwica.com

Brzydota

owsik

Rekomendowane odpowiedzi

Makabra, Eetam.. z każdej kobiety można zrobić fajną, atrakcyjną laskę. Praca nad ciałem, ubiór, włosy/fryzura, makijaż. Podejrzewam, że w przypadku 70% wyjątkowo atrakcyjnych kobiet tak na prawdę robotę robią elementy, które wymieniłem a nie wrodzona uroda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Makabra, ja jestem taki se, nie marudzę bo mam pewne zalety, ale zdaje sobie sprawę, ze playboyem nie jestem. W sumie to mi to nie przeszkadza, nie szukam też piękności, dużo ważniejszy jest charakter.

libertynka, Jasne że chce, wyślij mi na pw:)

Nie znam roli którą gram, wiem tylko, że jest moja - niewymienna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrast, Mam podobne zdanie. Pogodna kobieta, akceptująca siebie, taka, która wysyła sygnały, że jest faktycznie zainteresowana mężczyzną, będzie przyciągała uwagę, budziła ciekawość, bez względu na ja wygląda. Ten typ jest najbardziej rozchwytywany przez mężczyzn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrast, Mało jest kobiet zadowolonych ze swojego wyglądu. Powiem więcej.. marudzenie nie jest zarezerwowane wyłącznie dla szarych myszek. Te wszystkie odpicowane laski to dopiero są zakompleksione i spięte z powodu wyglądu. Miewam okazję obcować z "gwiazdami wieczoru". Na imprezach co chwilę ..kibel, szczotkowanie, poprawki, pudrowanie twarzy i często nosa, żeby choć trochę się wyluzować..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brzydka ma mniejsze szanse, że zostanie wykorzystana. a w kwestii prawdziwej miłości wygląd nie ma aż takiego znaczenia. wiele osób ma jakiś swój typ urody a zakochuje się z kimś zupełnie innym. i tworzy udane związki.

No tak bo brzydka bywa mądrzejsza, mniej balowała więcej się uczyła o sobie i świecie. A prawdziwa miłość istnieje, bo nie znam?

Ja się nie maluje, w brzydocie podoba mi się naturalność.

Możecie się śmiać

W dobre dni warto wierzyć. Daruj mi, pozwól przeżyć Choćby w snach, pozwól przeżyć dobre dni. Nie ma lepszych dni od dobrych razem z Tobą.

Czerwone Gitary - Mam dobry dzień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak bo brzydka bywa mądrzejsza, mniej balowała więcej się uczyła o sobie i świecie.

równie dobrze można powiedzieć, że ładna balowała i ma więcej doświadczenia z facetami, może się uczyć na błędach. takie gadanie.

vel veganka

spotkam się we Wrocławiu, kto chętny proszę o pw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontrast, Mam podobne zdanie. Pogodna kobieta, akceptująca siebie, taka, która wysyła sygnały, że jest faktycznie zainteresowana mężczyzną, będzie przyciągała uwagę, budziła ciekawość, bez względu na ja wygląda. Ten typ jest najbardziej rozchwytywany przez mężczyzn.

I pewnie to prawda, ale to już nie działa w drugą stronę brzydki facet, ale pogodny pewny siebie nadal jest nie w typie dla kobiet, może dostać łatkę kolega, ale na nic więcej nie może liczyć.

-- 23 sie 2014, 12:09 --

libertynka, Ok

Tak naprawdę to jak człowiek jest odbierany, dużo zależy jak się ze swoim wyglądem czuję, to się wyczuwa w całym tym kontakcie niewerbalnym.

Trochę masz racji, ale nie do końca. Ponieważ to czy człowiek płacze czy się cieszy, uśmiecha się czy pokazuje język, w rzeczywistości nie zmienia naszego odbioru atrakcyjności fizycznej danej osoby. To znaczy brzydki facet nadal będzie brzydki w oczach kobiety nawet jeżeli ma fajny uśmiech. Podobno nawet uśmiechanie się przez faceta zaraz na początku poznawania nie jest dobrze obierane przez kobiety na poziomie nieświadomości, gdyż uśmiech oznacza.. pewną uległość"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.