Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, alicja_z_krainy_czarów napisał:

Te badania krwi to tak na prawde tez Cię nie uspokoją. Prawda jest taka ze jak ja wkręciłam sobie trzustkę to sie sporo naczytałam i chora trzustka której TY NIE MASZ!!!! Daje baaaaaardzo późno objawy w badaniach. Mozna mieć Usg dobre badania krwi tak jak miała Anna Przybylska

Z tego co czytałem to jej nieprawidłowości wyszły właśnie na USG. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, alicja_z_krainy_czarów napisał:

Ale naprawdę Cię to boli tak, że nie możesz wytrzymać?

Wszystko Ci wyjdzie w porządku, jestem więcej niz pewna. Dzisiaj mnie złapał ból w lewym boku na ćwiczeniach, myślałam też, że to trzustka, ale przeszło w sumie. 

NAPRAWDĘ 😮 😮 😮? AAAAAAAAAAAAA :o :o :o  😐

Nie nie boli mnie aż tak, że nie mogę wytrzymac. Ale jest to upeirdliwe bo boli cały czas. Juz, że 3 tygodnie.

10 godzin temu, mieciu napisał:

założę się ze w nocy nie boli 🙂

No jak śpię to nie boli ale jak się przebudze w nocy to od razu myśli idzie czy boli czy nie.

2 godziny temu, mieciu napisał:

Z tego co czytałem to jej nieprawidłowości wyszły właśnie na USG. 

Też gdzieś czytałam, że na usg wyszło coś do przeleczenia Ale nie minęło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@alicja_z_krainy_czarów Masz racje z tym, ze kiedy ma się w życiu tyle stresów to nie potrzebna jest jeszcze do tego burzliwa relacja z facetem 😉 przy Nim powinnaś czuć się spokojniejsza.

Co do wyproznien 😂 to ja ostatnio zaczęłam robic to trzy razy dziennie takze jeszcze chwile i Cię dogonię 😂 poza tym często mnie jakoś tak lekko brzuch pobolewa a to jakies skurcze czuje a to coś takze nie jest tak kolorowo jakby mogło się wydawać. A Twój guzek...wiesz co jak ja podczas kąpieli chciałam sprawdzić czy tez czegoś tam nie mam toooo...ja tez tam coś wyczuwam 😮 i powiem szczerze ze nie wiem co to jest...a może tam zawsze się coś ma?? Może to jest jakaś końcówka jelita???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, zakazana88 napisał:

Nie nie boli mnie aż tak, że nie mogę wytrzymac. Ale jest to upeirdliwe bo boli cały czas. Juz, że 3 tygodnie.

No jak śpię to nie boli ale jak się przebudze w nocy to od razu myśli idzie czy boli czy nie.

Też gdzieś czytałam, że na usg wyszło coś do przeleczenia Ale nie minęło. 

Kochana ale zobacz...piszesz ze w nocy NIE BOLI tylko jak się budzisz to zaczynasz się zastanawiać. Przecież to swiadczy tylko o jednym....ja tez jestem znerwicowana i boje się ciagle o zdrowie ale pewnie rzeczy jestem sobie w stanie wytłumaczyć...jakbyś miała coś z trzustka to by bolało i w dzien i w nocy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, zestresowana1990 napisał:

Kochana ale zobacz...piszesz ze w nocy NIE BOLI tylko jak się budzisz to zaczynasz się zastanawiać. Przecież to swiadczy tylko o jednym....ja tez jestem znerwicowana i boje się ciagle o zdrowie ale pewnie rzeczy jestem sobie w stanie wytłumaczyć...jakbyś miała coś z trzustka to by bolało i w dzien i w nocy. 

Ale plecy na przykład w nocy mnie bola tez. Nie wiem, nie wiem już co myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, zakazana88 napisał:

Ale plecy na przykład w nocy mnie bola tez. Nie wiem, nie wiem już co myśleć.

Jedyne co Ci mogę doradzić to po prostu idz na te badania. Bo jak nie pójdziesz to się nie uspokoisz. Wszystko tam wyjdzie dobrze. Jestem przekonana o tym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, zakazana88 napisał:

@zestresowana1990 dziś już pewnie w boku Cię nie boli i pod zebrem co?

No wlasnie jak wstałam to mnie pobolewalo tzn tak uciskalo ale to rozchodzilam...za to czuje jakies skurcze w brzuchu i strasznie mnie boli kręgosłup 😮 zwłaszcza lędźwiowy masakra tez może mnie to od jelit boli czy coś...ahh juz wole nie wymyślać. Dzien w dzien coś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeh pójdę rano na wyniki jutro i zobaczymy. Wiem, że na mam wpływu na to czy zachowuje czy nie ale kurczę chciałabym chociaż dzieci wychować. 

Boje się o te ob i crp :( no i o ta amylaze. 

Jutro od razu odbiorę wyniki bo po południu już będą do odbioru i pójdę je od razu pokazać chirurgowi bo jeden z naszych rodzinnych jest chirurgiem. Powiem o tych wszystkich objawach i zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@alicja_z_krainy_czarów A odnośnie jeszcze Sanprobi IBS to biorę codziennie ale powiem Ci ze raz jest lepiej raz gorzej. Ostatnio pare dni załatwiałam się no prawie normalnie. Ale juz dzisiaj jak wstałam to juz ten stolec był dość długi w kilku kawałkach, coś mnie w ogóle brzuch pobolewa a po kawie musiałam jakby do końca się wypróżnić i wtedy było juz kilka takich cieniutkich, rzadkich kawałków. Na prawde nie wiem czy czasem w tych jelitach nie mam jakiegoś guza który zwęża te stolce i do tego powoduje jakies pobolewanie w różnych częściach brzucha :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, zakazana88 napisał:

Eeh pójdę rano na wyniki jutro i zobaczymy. Wiem, że na mam wpływu na to czy zachowuje czy nie ale kurczę chciałabym chociaż dzieci wychować. 

Boje się o te ob i crp :( no i o ta amylaze. 

Jutro od razu odbiorę wyniki bo po południu już będą do odbioru i pójdę je od razu pokazać chirurgowi bo jeden z naszych rodzinnych jest chirurgiem. Powiem o tych wszystkich objawach i zobaczymy.

No i tak bedzie najlepiej...może jak zobaczysz wyniki które będą dobre 🙂 to się uspokoisz chociaż troche. 

A mąż wie ze idziesz na badania? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, zestresowana1990 napisał:

No i tak bedzie najlepiej...może jak zobaczysz wyniki które będą dobre 🙂 to się uspokoisz chociaż troche. 

A mąż wie ze idziesz na badania? 

Jeszcze nie wie ale dzisiaj mu powiem. Wiem co powie. Hmmm. Boze mam 30 lat a zachowyke sie jak babcia. Chyba dlatego, ze tyle sie slyszy o tych chorobach. Mam wrazenie,  ze kiedys ludzie tak dużo nie chorowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, zakazana88 napisał:

Jeszcze nie wie ale dzisiaj mu powiem. Wiem co powie. Hmmm. Boze mam 30 lat a zachowyke sie jak babcia. Chyba dlatego, ze tyle sie slyszy o tych chorobach. Mam wrazenie,  ze kiedys ludzie tak dużo nie chorowali.

Przede wszystkim ludzie żyli kiedyś spokojniej. Nie było tego internetu cholernego, nie słyszeli o rakach guzach...jedli zdrowiej. Bardziej cieszyli się zyciem. My żyjemy w czasach gdzie na każdym kroku się słyszy ile to ludzi umiera na raka, w stresie bo kredyt bo to i tamto...a to wszystko ma wpływ na nerwice inne takie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak juz tak się sobie żalimy to napisze Wam ze wlasnie dostałam skurczu jelit i biegunka. Poczułam ze muszę do toalety i dosłownie sama woda się załatwiłam 😢😢😢 

I tyle w temacie...ja na pewno mam jakiegoś guza w tym jelicie. Muszę zrobić badanie kalprotektyny koniecznie :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, zestresowana1990 napisał:

Przede wszystkim ludzie żyli kiedyś spokojniej. Nie było tego internetu cholernego, nie słyszeli o rakach guzach...jedli zdrowiej. Bardziej cieszyli się zyciem. My żyjemy w czasach gdzie na każdym kroku się słyszy ile to ludzi umiera na raka, w stresie bo kredyt bo to i tamto...a to wszystko ma wpływ na nerwice inne takie :(

Pewnie masz rację!

Powie A Ty te z robiłaś sobie ob i crp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, zestresowana1990 napisał:

A jak juz tak się sobie żalimy to napisze Wam ze wlasnie dostałam skurczu jelit i biegunka. Poczułam ze muszę do toalety i dosłownie sama woda się załatwiłam 😢😢😢 

I tyle w temacie...ja na pewno mam jakiegoś guza w tym jelicie. Muszę zrobić badanie kalprotektyny koniecznie :( 

No u mnie tez dziś z tym szału nie było w sumie od jakiegoś czasu znów mam luźne kupki, wodnista tez się zdarzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, zakazana88 napisał:

No u mnie tez dziś z tym szału nie było w sumie od jakiegoś czasu znów mam luźne kupki, wodnista tez się zdarzają.

Nie wiem juz sama czy to stres czy jak...rece opadaja z tej bezsilności :( 

Tak robiłam o jedno o drugie i wyszło wszystko w normie...co mnie i tak nie uspokoiło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zakazana88 często zdarzają Ci się waśnie luźne stolce? Ja jestem w szoku bo rano wstałam i było prawie wszystko w normie a tu nagle skręciło mnie w brzuchu i woda. Nie wiem co to może znaczyć :( fakt ze jesteś zestresowana ale tak to juz dawno nie miałam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, zestresowana1990 napisał:

@zakazana88 często zdarzają Ci się waśnie luźne stolce? Ja jestem w szoku bo rano wstałam i było prawie wszystko w normie a tu nagle skręciło mnie w brzuchu i woda. Nie wiem co to może znaczyć :( fakt ze jesteś zestresowana ale tak to juz dawno nie miałam...

Ostatnio tak. 

40 minut temu, zestresowana1990 napisał:

Nie wiem juz sama czy to stres czy jak...rece opadaja z tej bezsilności :( 

Tak robiłam o jedno o drugie i wyszło wszystko w normie...co mnie i tak nie uspokoiło ;)

Ciekawe jak u mnie wyjdą. 0strasznie się boje. A jakie jeszcze badania robiłaś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zakazana88 ja tylko morfologię w tym tez żelazo i tsh zbadałam, no i alat aspat próby wątrobowe i mocz. No i byłam raz u lekarza urologa jak mnie w lewym boku bolało ale babka mnie zbadała opukała i stwierdziła ze to na pewno nie trzustka ani nerka bo bóle byłyby o wiele silniejsze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, zestresowana1990 napisał:

@zakazana88 ja tylko morfologię w tym tez żelazo i tsh zbadałam, no i alat aspat próby wątrobowe i mocz. No i byłam raz u lekarza urologa jak mnie w lewym boku bolało ale babka mnie zbadała opukała i stwierdziła ze to na pewno nie trzustka ani nerka bo bóle byłyby o wiele silniejsze. 

Też tak strasznie denerwowalam się przed wynikami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, zakazana88 napisał:

Też tak strasznie denerwowalam się przed wynikami?

No oczywiście ze tak!!! Ledwo funkcjonowałam przez ten stres 😮 zreszta teraz planuje w najbliższym czasie iść zrobić kalprotektyne w kale to na sama myśl cała się trzęsę :( i jestem pewna ze wynik wyjdzie taki ze juz nie bedzie dla mnie nadzieji. Dzis jak dostałam biegunkę to się znów załamałam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi