Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

angie1989, "Forum onkologiczne" błagam Cię nie wchodź na takie strony!A może ta kobieta miała wcześniej powiedziane od lekarza że ma się częściej badać bo jest ryzyko?-mam koleżankę, która musi robić cytologię co 6mscy. A może ktoś w rodzinie miał? Nie czytaj takich stronek, nie znasz całej historii więc nie nakręcaj się!każdy organizm jest inny:)głowka do góry, będzie wszystko w porządku:*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajana, no pisała ze nikt u niej w rodzinie nie chorowal tylko nie wie na jakiego raka zmarla jej babcia...wiec może dlatego...miala 30 lat wtedy...

-- 06 lis 2014, 08:33 --

Jakos tak sie boje dziewczyny ze hej...nie wiem jak wytrzymam z nerwów na tym usg...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angie1989, no ale widzisz babcia miała raka. Tak jak Ci mówię nie wiesz jaka jest dokładna historia choroby więc nie wkręcaj sobie. Przypuszczam że na bank się wyleczała w tak wcześnie wykrytym stadium. Po kolejne rok temu rodziłaś więc pod tym względem na bank przebadali Cię dokładnie. Kopnęłabym Cię w pupę za wchodzenie na takie fora:)ja raz wlazłam na forum o sm i myślałam że umrę po tym co tam przeczytałam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajana, wykryli jej go w zaawansowanym stadium...mimo ze rok wczesniej byla u lekarza...wiec albo ten cos przeoczyl albo byla w grupie ryzyka.

-- 06 lis 2014, 08:46 --

Na forum o sm tez wchodziłam ale to rok temu i o guzach mózgu tez...przed rezonansem. Tez sie balam jak dzis.

-- 06 lis 2014, 08:48 --

Nie będę wchodzić juz na te fora... Jesli będę zdrowa bo przez to sie nakręciłam. Zanim weszłam na to fora myslalam sobie ze przeciez miałam cesarkę wiec gdyby cos bylo nie tal zauważyliby i tak odrzucalam te myśli o tym...

-- 06 lis 2014, 08:54 --

W ogóle na tych fotach czytałam nawy 19, 25 latki chorują na tego raka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angie1989, powiem Ci ze coś w opowieści tej dziewczyny mi nie pasuje...słabo to się kupy trzyma. Skoro miała rok wcześniej wszystkie badania to ciekawe jak lekarz robiąc usg i cytologie, gdzie wyniki z cyto przychodzą z innego miejsca nikt nic nie zauważył.

Postanów sobie koniecznie, że po dzisiejszej wizycie przestajesz czytać te fora i już!błędne koło...Musisz znaleźć w sobie siłe, wszystko siedzi w głowie pamiętaj-"jesteś tym o czym myślisz":)

Ja gdybym się znowu poddała natrętnym myślom, to już nie wiem co bym miała. Właśnie 2 raz w miesiącu jestem konkretnie przeziębiona i mogłabym sobie w związku z tym wymyśleć tysiące raków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajana, cytologia wykrywa raka szyjki macicy który zresztą dobrze rokuje. Rak jajników to co innego usg moze go wykryć...moze nie miała rok wczesniej usg nie wiem

-- 06 lis 2014, 09:04 --

malenstwo31, a jak boli po seksie to nie jest cos nie tak? Mi sie skończył okres i jakos takos boli jakiś dyskomfort czuje nie wiem moze juz sobie wmowilam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malenstwo31, dzięki za poparcie:):)

angie1989, mówię Ci że w tej opowieści mi coś nie pasuje. Jak ja chodzę na usg to moja babka pokazuje mi wszystko, tłumaczy, dokładnie wie kiedy dostanę miesiączkę więc nie kumam jak guzów można nie zauważyć skoro nawet maleńkie torbiele są widoczne. "Może nie miała rok wcześniej usg nie wiem"-no właśnie nie przypisuj swojej historii do niej!mnie jajniki napieprzają za każdym razem jak mam dni płodne i czasami tak że się zwijam, raz nawet miałam okrutny ból nóg przy tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Angie czasami po szybkim ostrym seksie może boleć... to normlne :D:D

Ajana potwierdzam Twoje słowa na usg wszystko widać. Ja mam tak samo ,że jak mam dni płodne to jajniki graja mi równo i czasami ból utrzymuje sie do okresu. niestety taka kobieca uroda :why:

Poza tym moja przyjciólka po cesarce tez odczuwa bóle brzucha przy byle okazji, stresie, dni plodne nawet zmiana pogody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajana, tak mnie tez bolą jak mam dni plodne ale teraz ich nie mam a cos tam mnie boli boli mnie tez w pachwinach /moze jednk oberwanie?

No wlasnie nawet torbiele widac...dlatego ja juz nie wiem. Ok na usg jeszcze jakoś moze można nie zauważyć ale żeby przy operacji jaka jest cc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angie1989, dla mnie nie ma opcji żeby nic nie zauważyć na usg, nie wspomnę już o cc gdzie cały brzuch Ci otworzyli. Nic tam nie ma, może się przeziębiłaś, teraz taka pogoda z dupy albo z nerwów. Wiem, że nerwy wszystko potrafią.

-- 06 lis 2014, 09:21 --

malenstwo31, dokładnie, cc to nie zabieg kosmetyczny tylko operacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ajana, Może faktycznie. Wiem jedno gdybym sie nie naczytala teraz bym tak nie panikowala! Mogę miec tez miesniaki bo je miała i babcia i mama powiem o tym lekarzowi dzis. Na szczęście one nie są groźne wiec nawet jak to to to niech sobie będą.

Dziękuję za wsparcie. Mam nadzieje ze będzie ok. Nie wiem może przed wizyta wezmę afobam....cala w strachu jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

angie1989, Pamiętaj że ostatnim razem miałam rację:)dobrze, że wiesz że czytanie Cię tak mocno nakręca, musisz koniecznie przestać. Na mnie też afobam super działa, weź sobie pół i zajmij się czymś do czasu wizyty. Wieczorem koniecznie Cię widzę na forum, bo będziesz musiała publicznie nam przyznać rację, że wszystko jest ok:)

-- 06 lis 2014, 09:31 --

malenstwo31, hahaha dobre:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malenstwo31, no nie po forach ale po różnych stronach z rqkiem jajnika i analizuje objawy...

ajana,

Napisze od razu po wyjściu od lekarza. Matko jak ta hipochondria niszczy życie...to jest masakra jakas

-- 06 lis 2014, 09:38 --

Większość ludzi olala by taki bol...sikiem prostym...i na pewno nawet by do lekarza nie szła.

To jak czekanie na chorobę tak ja się zachowuje...czekam aż w końcu któryś lekarz mi powie tak ma Pani raka...

Bez sens jesli dzis będzie ok zmieniam podejscie. A jak nie to ...:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po ataku nerwicy bołała mnie głowa tak z tydzień , jakby mi ktoś uciskała po jednej stronie. poszłam do neurologa, zbadał mnie młoteczkiem i stwierdził ,ze ok. jak powiedziałam ,że lecze sie na nerwice to stwierdził ,ze da mi skierowanie na TK. teraz mnie głowa juz tak nie boli ale się boję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

malenstwo31, rozumiem, ja też byłam swego czasu u neurologa i badał mnie właśnie tak jak mówisz, też dostałam skierowanie ale na rezonans, oczywiście poleciałam prywatnie i wyniki wyszły pięknie. Skierowanie dostałam tylko dlatego że się poznał na mnie i od razu wiedział że internet mnie zdiagnozował. Nawet mówi do mnie "napiszę na skierowaniu że są bardzo silne zawroty głowy bo inaczej mnie wyśmieją że skierowałem na rezonans". Moja znajoma też ma silne głowy na tle nerwowym. Jak ból ustąpił to pewnie wszystko jest w porządku, ale zrób badanie, uspokoi Cię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi