Skocz do zawartości
Nerwica.com

Hipochondria - jakie choroby sobie przypisywaliście..?

LINA

Rekomendowane odpowiedzi

ja ? od roku, w zeszlym roku na czerwiec / lipiec mialam badania na reumatyzm :((( itp bo juz bylam u lekarza ze nogi bola ale mi powiedizla z to od tabl. anty hahahaha a to kregoslup teraz jebie :D

-- 28 kwi 2014, 21:05 --

khaleesi, taismca bym nie oddala ;) chuda bym byla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evvelinkaa o super pocieszylas mnie;)))bo neurolog mi kazala zrobic rezon szyjnego i nap.z podejrzeniem zespolu chariego...tylko ona nie wiedziala ze ja pojde i rezon glowy zrobie...bo mialam akcje z guzem mozgu((:ehhh

ale ta jamisosc rdzenia to na szyjnym wychodzi tak????

Czasem może tylko na piersiowym, więc albo szyjny albo piersiowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde a mnei dziwny bol zlapal. Jak wstalam z lozka to tak mnie zaczelo bolec na srodku, jakby pod zebrami (a moze troche pomiedzy), ale pod sercem. Nie wiem, czy zoladek czy co to. Ale jakby taki ucisk czy kolka :-/ Sie wystraszylam! bo juz mialam przed oczami, ze mi jakis organ pękł czy co. Teraz troche lepiej, ale dziwne to, nigdy nie mialam takiego bólu...

To identyczne dziś objawy mamy ja też zagwozdkę caly dzień miałam czy aby mi coś w środku nie pęklo:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka

Lo Matko I corko jakie straszne choroby poszly w ruch:/

Dziewczyny bylam u lekarza mam ostre zapalenie zatok. Dal mi zarabisty spray do nosa mam go uzywac 3 tyg jak zauwaze ze jest pogirszenie albo nie ma popraey bedziemy robic testy alergiczne I antybiityk wtedy. Czytalam o tym sprayu wszyscy chwala Wiec moze I mnie pomoze. W ogile jestem dumna z siebie poszlam sama nie mialam atakow zadnych ani schizow na poczekalni:) jedynie zlapalo mnie w aptece fala goraca I jak uzylam sprayu bo sie wystraszylam ze mam reakcje jajas moze uczuleniowa slabo mi sie zrobilo as usiasc musialam:/ ale to chyba z nerwow bylo bo sie wlasnie balan tego...

Evelinko zrobisz dalsze badania I bedzie Juz pi wszystkim napewno bedzie dobrze musisz wierzyc...to napewno trudne dla ciebie te wszystkie badania I wuzyty u lekarzy...ale jak juz posprawdzasz bedziesz miec pewnosc I odetchniesz ze to nie najgorsze jednak..

Nerwa klucia takie czesto tez miewan ostatnio. Pomaga jak cos cieplego przykladam. Tez myslalam na poczatku ze mi cos peklo I krwawi pewnie:)

Marta na nerwice choruje dluuugo kiedy mialam 13 lat zistalam napadnieta I pobita. Potem walczylam dzielbie z depresja I nerwica na wszelkie sposoby. Jej oblicze xbam az za dobrze. Teraz po kilku latach znow wrocila:(

Ksiezniczko powiedz staRasa sie jakos racjonalnie tlumaczyc sobie ze np nie masz jednak guza? Wiecie co mi bardzo pomoglo jak wmawialam sobie raka jak ten pierwszy atak od kilku lat dostalam? czytalam bloga prowadzonego przez mame chorej dziewczynki na raka mozgu. Po tej lekturze mi lrzeszlo calkowicie...czasem schizy mam ale to raczej chwilowe leki ...jak wam wieczor mija??

U mnie burza:) lubie burze I horrory ogladac:) albo ksiazke czytac:) ostatnio jestem bardziej wrazliwa I nie moge cos horrorowva tak lubie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedyś horrory nałogowo oglądałam ale moja bujna wyobrażnia kazała mi przestać ,ogólnie jak oglądam jakiś wzruszający film to beczę aż tchu nie moge złapać...ostatnio aż mąż z drugiego pokoju przyszedł zapytać czy nic mnie nie boli bo tak chlipię:))

-- 28 kwi 2014, 23:11 --

A burzę lubię...baaaardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kurde beznadziejnie dzisiaj. Cala noc nie przespana przez natlok mysli, jestem mega zestresowana i wykonczona. Nie iwem jak ja wszystko ogarne przed wyjazdem. Dodatkowo mam znowu te kolatania, podwojne uderzenia serca itp. i sie boje arytmi :( i w ogole boje sie, ze juz tak kiepsko sie dzis czuje, ze np. umre w koncu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myszka1984, to jest masakra :( ja nie wiem jak z tym walczyc. U mnie to sie glownie uaktywnia jak duzo sie dzieje w ciagu dnia, albo jak wieczorem jakies spotkania mam i rozmawiam z ludzmi. Niby potem wieczorem jest ok, ale jak sie poloze - ciagle w glowie mysli! i ja nie chce myslec, a to samo przychodzi. I w nocy to wlasnie mialam ten natlok, przeplatany z lękiem i takim poczuciem beznadziei, ze nei wiem co robic, i jeszcze sciskiem zoladka.

A wiesz, najgorsze, ze wlasnie na lęki itp. to sen jest najlepszy. Bo jak czlowiek wyspany to od razu sie lepiej czuje i lepszy dzien jest. A po takiej nocy, 1000 razy gorzej. :why:

-- 29 kwi 2014, 08:21 --

jeszcze sie boje, ze mam to zapalenie miesnia sercowego :( bo mialam sotatnio infekcje a u lekarza nie bylam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziewczyny ja tez mialam ze jak noc nie przespana....bo natlok mysli...lek...i kibel co chwile to w dzien byla tragedia((;nie miala sily na nic((:

ja od wcz jazda ze napewno rak rdzenia kreg bo artyk.ksiezniczki(:wszytko pasuje..norma(((:

myslalyscie nieraz ile chorob juz mialyscie??

Fabienka czyli juz troche temat znasz..tyle lat......ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja horrory uwielbiam!

Problem tylko w tym, że później za dużo sobie wkręcam. Jak ze wszystkim zresztą;)

Odebrałam właśnie wyniki krwi morfologię, CRP, próby wątrobowe, cholesterol. Według wyników jestem zdrowa jak rydz. W sensie wszystkie są w normie. :roll: muszę sę jeszcze jutro TSH i czynnik reumatoidalny zrobić, no i mocz...

Niby dobrze się czuję i w ogóle, ale ostatnio coś mi się ze skórą dzieje, nie wiem może za dużo rzeczy biorę na oczyszczenie ogrganizmu z toksyn i cały syf mi wylatuje i rak się to objawia. Całą twarz mam w małych ropnych syfkach. Co prawda co jakis czas mi coś tam zawsze wyskakiwało bo taką mam cerę ale teraz to maskra, bez makijażu z domu nie mogę wyjść !!! no dodatek raz w miesiącu jakaś afta, kurde może sprawdzę czy nie mam jakiś bakterii albo grzybów :bezradny: ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

początkowo brałam Cloranxen 10 mg, po całym opakowaniu (które zuzyłam w ciągu 2 miesięcy) lekarka zapisała mi 5 mg. Z tym, że ja nie biorę codziennie bo boję się uzaleznić. Biorę w trybie co 2, 3, 4 dni czasem dwa dni pod rząd po jednej tabletce od rana jak czuję, że mnie cięzki dzień czeka lub jak się denerwuję to w ciągu dnia. Na noc nie biorę bo jak do tej pory kończyło się tym, że nie mogłam rano wstać z łózka bo byłam strasznie zamulona. Nie wiem dlaczego :bezradny: Jak wezmę np. rano to jest ok. Od początku kwietnia zużyłam 1/3 opakowania. Teoretycznie nie można ich brać dłużej niż 4 tygodnie, pytałam się jednak lekarza rodzinnego bo mnie zdziwiło że mnie psychiatra tak faszeruje benzo i on mi powiedział, że przy tym trybie i pry tym lku nic mi nie grozi, grunt żebym nie zwiększała dawki i nie zaczęła brać codziennie nawet jeśli nie potrzebuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ellwe, a no to ja bede miala inne te miligramy bo ja mam alprox (jak xanax), to mam tabletki po 0,5mg.

Mi zawsze jedno opakowanie na rok starczalo :D bo tak bralm od przypadku do przypadku przy lękach, ale raczej male ilosci - np. 1/4 tabketki, albo uszczknełam jeszcze mniej ;) heh. I tez nigdy nie bralam codziennie. Ale teraz te ostatnie 4 dni za granica, to mysle, ze bym mogla nawet codziennie bo to i tak krotki czas bedzie a moze jakos dzieki temu przetrwam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja chyba już nigdy nie uwierzę, że to wszystko nerwowe. Dziś spałam może ze 2 godziny, obudziłam się z bólem pęcherza - znowu mi się przeziębił. Boli przy sikaniu. Usnęłam z termoforem między nogami, bo tylko to jakoś złagodziło ból. Do tego od kilku dni boli mnie prawe kolano. Dziś wyjątkowo. Prawie nie mogę go zginać - wtedy najbardziej boli.. tak po prawej stronie. Kiedyś miałam już podobnie i samo przeszło. Teraz znowu boli mnie brzuch. Na mieście znowu mnie chwiało. Najgorzej jak trochę postoję i zaczynam iść. Nie chce mi się żyć normalnie :( A przecież nie myślę o tym cały czas, dziś byłam zajęta projektem i nie miałam czasu na martwienie się zdrowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

evvelinka, ja tez spalam kurde 30min tylko doslownie, nad ranem, i czuje sie dzisiaj jak umierajaca. Przetrwalam ten dzien tylko chyba dlatego, ze juz tak nie raz mialam, i wiem, ze jutro moze bedzie lepiej :-/

A mnie wlasnie tez jakos zaczely bolec jakby jelita cale czy cos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nerwa mnie jelita bolały chyba ze 2-3 dni temu, tak w okolicy pępka.. obudziłam się nawet w nocy..

Księżniczka ja też często myślę o wózku, ale w porównaniu do tego co ostatnio przeżyłam - tej całej sprawy z jamistością i strachem, że jak mi to urośnie będę sparaliżowana od szyi w dół wózek nie jest już taki straszny. A te nogi ci sztywnieją w spoczynku czy jak chodzisz? Mi chyba całe ciało sztywnieje jak chodzę gdzieś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi