Skocz do zawartości
Nerwica.com

katoterroryzm

carlosbueno

Rekomendowane odpowiedzi

Patrząc realnie, a nie życzeniowo, to ja już tam wolę czarną mafię z Terlikowskim, Rydzykiem i księdzem Oko niż islamistów. A jeśli w Polsce będą zakazywali krzyża, to wtedy zacznę go nosić. ;)

Ciekawe, co by się działo, gdyby fundamentalizm chrześcijański był tak samo mocno rozwinięty, jak fundamentalizm islamski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej dzieci,więcej katolików,kościół bogatszy.Proste,proste.
To akurat niekoniecznie, przy większej ilości dzieci pieniędzy na takie zbytki jak taca może nie wystarczyć, choć jakby nie było będzie z tego więcej chrztów, komunii świętych, ślubów i zawsze jakaś kasa wpadnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego papież orzekł, że optymalna liczba dzieci to jest trzy. Pewnie ekonomiści watykańscy wyliczyli, że przy takiej liczbie, będzie zarówno w sam raz kasy na tacę jak i z okazji udzielania sakramentów św.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dlatego papież orzekł, że optymalna liczba dzieci to jest trzy. Pewnie ekonomiści watykańscy wyliczyli, że przy takiej liczbie, będzie zarówno w sam raz kasy na tacę jak i z okazji udzielania sakramentów św.

prosta zastępowalność pokoleń( bez migracji) to 2,2 dziecka a te 3 to już wzrost populacji ale jeszcze bez pauperyzacji. No ale w Polsce jest 1,3 i czeka nas stare społeczeństwo i brak emerytur. :mrgreen: i niech Terlikowski zajmie się lepiej poprawą sytuacji materialnej polskich rodzin oraz młodzieży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, co by się działo, gdyby fundamentalizm chrześcijański był tak samo mocno rozwinięty, jak fundamentalizm islamski.

Ja bym powiedział raczej że tak samo niedorozwinięty.

Ja tam nasze szanowne grono oszołomów nawet lubię. Trochę droga rozrywka, ale Terlikowski, Oko i jeszcze paru innych pajaców praktycznie wykolegowało z interesu wszystkie kabarety. Nie wytrzymały konkurencji :mrgreen: .

606b76f393acdf23d280008957438a02,2,0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więcej dzieci,więcej katolików,kościół bogatszy.Proste,proste.
To akurat niekoniecznie, przy większej ilości dzieci pieniędzy na takie zbytki jak taca może nie wystarczyć, choć jakby nie było będzie z tego więcej chrztów, komunii świętych, ślubów i zawsze jakaś kasa wpadnie.

Bo kler się modli za pieniądze :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam popieram Katolicyzm w całej rozciągłości. Gdyby ludzie wdrażali w życie nauki Chrystusa świat nie byłby takim syfem jakim jest dzisiaj. A tak to mamy to co mamy....

Ale jak przyjdzie w końcu dzień ostateczny to jak mówi Pismo "Spragnieni i łaknący sprawiedliwości zostaną nasyceni" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu maciek, mój ulubiony proroku, wypatrywałam Twojego posta a Ty zarzucasz tylko

Rok 2015 będzie niewątpliwie inny.

Wtf, inny od czego? Od 2014 czy od wszystkich lat? :D

A żeby nie było, że taki offtop, to mi tam katoterroryzm nie przeszkadza i jakbym sama miała obstawiać to 2015 będzie rokiem sprawiedliwości własnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carmen.s, zaprawde jako Prorok rzekłem i raz przepowiedzianej przepowiedni nie zmieniem :mrgreen:

Dla mnie rok 2015 już jest i tak całkiem inny bo bardzo dużo sie w moim zyciu zmieniło :mrgreen:

Czuje w kościach, że ten rok relatywnie do innych w moim zyci naprawde bedzie wyraźnie inny :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najbardziej odcisnęło się w mojej psychice postępowanie, sposób mówienia i poglądy osób będących pseudogorliwymi katolikami.

Do dziś nie mogę się z tego otrząsnąć. Chociaż unikam ich jak tylko mogę. Dodatkowo jeszcze te wszystkie brudy o których słychać w mediach.

Ile mogę staram się obracać to wszystko w żart i nie pozostaje mi nic innego jak śmiać się z ich idiotyzmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby ludzie wdrażali w życie nauki Chrystusa świat nie byłby takim syfem jakim jest dzisiaj.
Tylko że większość katolików a nawet kleru tego nie robi. Poza tym jednak wdrażanie wszystkiego co było dobre w I wieku w Judei niekoniecznie musi być dziś ważne i dobre zwłaszcza dotyczy to spraw stricte obrzędowych. Bez pierwszych 3 przykazań z dekalogu świat mógł być równie dobry a nawet lepszy jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek,na świecie zawsze był syf.I nie było sprawiedliwości.Za PRL.byli równi i równiejsi,za sanacji też korupcja i bieda.A czasy Nerona i Komodusa nie warto wspominać.Znajdź mi okres w historii świata,który był idealny.

Carlos proboszcz koło mego miasta już dwa razy ojcem został.Inny z mężatką sypiał ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym powiedział raczej że tak samo niedorozwinięty.

Ja tam nasze szanowne grono oszołomów nawet lubię. Trochę droga rozrywka, ale Terlikowski, Oko i jeszcze paru innych pajaców praktycznie wykolegowało z interesu wszystkie kabarety. Nie wytrzymały konkurencji :mrgreen: .

606b76f393acdf23d280008957438a02,2,0.jpg

haha ten mem super :lol::yeah:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek,na świecie zawsze był syf.I nie było sprawiedliwości.Za PRL.byli równi i równiejsi,za sanacji też korupcja i bieda.A czasy Nerona i Komodusa nie warto wspominać.Znajdź mi okres w historii świata,który był idealny.

Carlos proboszcz koło mego miasta już dwa razy ojcem został.Inny z mężatką sypiał ;):D

ale przecież wg ciebie to mu wszystko wolno tolerancja złe jest tylko że się religia zajmuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie to nie przeszkadza,ale moherom tak.

-- 23 sty 2015, 21:47 --

Nie no na zmianę bym się z niego śmiał albo bym mu kopów napierdolił

tancz.gif

Po co się mają ludzie narażać,nikt nie pójdzie siedzieć za pobicie księdza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ksiądz zatrzymany przez prokuratorów. Kazał dzieciom ssać butelkę z rozporka?

http://zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,17302572,Ksiadz_zatrzymany_przez_prokuratorow__Kazal_dzieciom.html#ixzz3Pgo9d0q0

O sprawie zawiadomili policję rodzice 11-latków, którzy chodzą do podstawówki we wsi pod Jasieniem (koło Żar). Uczniowie poskarżyli się, że ksiądz na lekcji religii rozpiął rozporek, włożył tam butelkę i powiedział: "Pokaż, jak ciągniesz". W piątek tuż po godz. 17.30 został zatrzymany przez prokuratorów.

:arrow:

Módlmy się zatem. :great:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wyborcza.pl/1,75478,17599729,Rozpoczyna_sie_proces_ksiedza_G__Grozi_mu_15_lat_wiezienia.html

No i ksiądz Gil okazał się winny mimo że jeszcze do niedawna temu całkowicie zaprzeczał. Teraz skruszony chcę dobrowolnie się poddać karze, bo myśli że wtedy krócej posiedzi. No ale jego kompan w zabawach siedzi sobie w wilii watykańskiej chroniony przez paszport dyplomatyczny.

A w mediach prawicy przecież rok temu wszyscy pisali że to antykościelny lewacki spisek bo kler jest czysty jak łza.

http://glosrydzyka.blox.pl/2013/09/O-Rydzyk-tlumaczy-Dowody-na-pedofilie-przeciwko.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/odziedziczyli-pomieszczenia-po-palikocie-jako-pierwszy-wszedl-ksiadz-z-kropidlem/vbjw72 katoterroryści w natarciu, trzeba było poświecić pokój w którym wcześniej gościł lucyfera czyli Palikota. Polska prawica jest jeszcze mentalnie w średniowieczu wszystko co nie mieści się w jej światopoglądzie jest dziełem szatana, ciekawe czy jak zdobędą władze w Polsce to przymusowo poświęcą wszystkich nie wyznawców PiS. I jak duda ma wygrać wybory jak jest wspierany przez takie intelektualne miernoty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

carlosbueno, widziałem ten żałosny obrazek w Sejmie. :( Duda będzie wybierany przez takie same miernoty intelektualne, a przecież wiadomo, że jest ich z 30%. Zobaczymy, jak to będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi