Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zespół PSSD-dysfunkcje seksualne spowodowane zażywaniem SSRI

media

Rekomendowane odpowiedzi

Gość pssdmija

Dopuszczam ale w małym stopniu. 7y mialem te wszystkie objawy ale nie w takim natężeniu. Z dnia na dzień jakby ktos cos przełączył. Nasilenie obiawow i ich persistance. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość pssdmija

W ogole mysle ze ten wątek składa sie z 2 rodzajów osób. Tych co juz maja pssd i tych co biora leki, maja obiawy ale po cichu licza ze to jednak nie wina lekow i mozna je brać. Polecam forum survivingantidepresants 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość pssdmija

dobra, sluchajcie, podzielilem sie swoja historia, niestety bylo to w takim momencie 'okienka', bylo przez tygodni dobrze, symptomy niestety wrocily, ale w mniejszym stopniu, uznaje ze jestem na trajektorii wznoszacej i wyjde z tego, zyje dalej czysto i nigdy wiecej nie dotkne tego gowna jakim sa te leki. pozdrawiam wszystkich i zycze wszystkim zdrowka a nie chemicznej kastracji i odczlowieczenia, jeszcze raz wszystkiego dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprościej sprawdzić poziom swojego pssd poza oczywiście próbami pobudzenia swojego małego lub peepki 😂 próbując alkoholu jeśli się było osobą pijąca - oczywiście bezwzględny warunek to nie być na lekach. 

Jak byłem osobą pijąca co jakiś czas jak to każdy młody i student imprezy co weekend w tygodniu trzeźwy jakaś piłeczka na boisku itp. ale na PSSD to bardzo ważne co teraz napiszę: 

Pamiętam na studiach już byłem na lekach ale z przerwą czy coś i popiliśmy sobie fest i poszliśmy do klubu, naprawdę sporo wypiłem tamtego wieczoru. Nagle podchodzi do mnie kumpel z roku i mówi: "Stary nigdy nie widziałem ciebie tak na....go" a ja w środku czułem 0 upojenia, z zewnątrz musiałem wyglądać na faktycznie dobrze wstawionego, ale byłem tak świadomy i trzeźwy na umyśle, że szok czułem tylko potworne zmęczenie i smutek. Alkohol przestał działać, stałem patrzyłem na te laseczki dookoła i czułem się dosłownie jakbym byl za plastikową szybą, tak to pamiętam, że szok to był początek tego dziadostwa. 

Później kilkanaście lat nie piłem brałem leki ze 3 lata. A po odstawieniu leków jak poszedłem na miasto na piwo 🍻 to nie mogłem wypić więcej niz 1/3 szklanki, szok. Raz wypiłem ze dwa lub trzy ale ciągle się trzęsłem jakbym miał jakies drgawki z zimna, jak mówiłem po tych piwach to się trzęsłem i jakbym jąkał a nigdy się nie jąkałem. 

Przestałem pić bo przestałem mieć na to ochotę. 

Dopiero w tego sylwestra 2025/2026 siedząc w domu mówię sobie a może spróbuję czy działa? Walnąłem drinka whisky z colą i tak następny następny i tak trochę wypiłem i pierwszy raz po 10 latach nie picia walnęło mnie, dostałem fazę ale ona nie była taka jak kiedyś. Długo nie myśląc wziąłem drinka ze sobą wypad po 24:00 na dwór i lepszy humor i zagadałem sobie do ludzi elegancko. Tylko problem jest taki, że sporo wypiłem i od razu dziwne zmęczenie myślałem że usnę przytrzymałem to i może 1-2 h po przestaniu picia już się czułem jak trzeźwy bardziej. 

Najgorsze jest to, że alkohol po tym jak nie usnąłem zaczął na mnie działać tej nocy w drugą stronę i nie mogłem spać długo.

No także to jest bardzo mocny dowód na to, że w mózgu wszystkich co brali leki niestety zaszły konkretne zmiany, czy odwracalne nie wiem dopóki jest jakaś drobną stymulacja na mózg czy to psychotropy czy jakieś substancje to jakiś prąd tam przechodzi i może coś drgnie. Ale bez ingerencji sami widzicie. 

Więc jeśli ktoś zareaguje w sposób prawidłowy na alkohol ponownie to i reszta będzie działała to wszystko połączone jak nic nie mam złudzeń. 

Ciekawe jak osoby, na PSSD które np próbowały jakiejs medycznej marihuany na receptę ona się różni, zastanawiałem się nad tym ale nie próbowałem. Widziaken kiedyś tiktoka gościa zza granicy to mówił że mu wróciły funkcje po Rispolepcie ale że stosowal marihuanę i coś tam jeszcze nie wiem czy to znajdę w ogóle kiedykolwiek zapomniałem spisać na bieżąco co mówił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi