Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zespół PSSD-dysfunkcje seksualne spowodowane zażywaniem SSRI

media

Rekomendowane odpowiedzi

Na pssd musi być konkret leczenie , to rozregulowane receptory serotoninowe 5ht i obniżona często dopamina, sygnały nie idą już dawnymi sciezkami stąd brak interpretacji przez mózg bodźców jak np seksualne. 

Edytowane przez Lukashek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.01.2026 o 16:23, Pssd98 napisał(a):

Bupropion niestety malo komu pomaga. Jest bardzo niska szansa na to że by Ci pomógł.

Dziękuję za odpowiedź, domyślam się bo to niestety nie jest stan że suplementacja witamin, czy jakieś formy pracy nad psychiką pomogą itp. Ale może komuś się udało. Wiem to po sobie, ja niestety mam tyle, że przyjmowałem SSRI z neuroleptykami i teraz po latach mam tak, że często mimowolnie mrugam oczami, otwieram usta(coś jakbym ziewał) czy wykonuję ruchy głową na lewo bądź prawo to jest chyba jakaś forma dyskinez. No ale muszę już jakoś z tym żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 7.01.2026 o 17:32, shadow_no napisał(a):

A co myślicie o Szafranie? Testował ktoś?

testowałem i nie, żadne miękkie środki nie pomogą żadne witaminy , aminokwasy itp, jeśli już to celowałbym w RC tylko, ale to wiadomo też i ryzyko

W dniu 23.01.2026 o 08:52, Notro1m napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź, domyślam się bo to niestety nie jest stan że suplementacja witamin, czy jakieś formy pracy nad psychiką pomogą .....

może to być droga wyjścia ale straszenie męcząca, zauważyłem że jestem w stanie osiągać niepełne erekcje ale jednak wizualizując sobie sceny sexu , gdyby prowadzić takie treningi + do tego jakiś środek zwiększający BDNF to może by odbudował część szlaków neuronowych odpowiedzialnych za seksualność, ale że jestem leniwcem to się za to nie biorę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi