Skocz do zawartości
Nerwica.com

"JĘCZARNIA"-czyli muszę się komuś wyżalić!

magdasz

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze lexapro się rozkręca. Nie wiem czy to normalne już sama się nad tym zastanawiam czy faktycznie wypicie 0,5 wina w nocy i niewyspanie sie - kac na drugi dzień faktycznie aż tak może uwstecznić działanie leku, że dochodzę do siebie po tym 3 tydzień :why: Co najlepsze z każdym dniem jest lepiej. Więc to nie tak, że lek nie działa, ale tak jakby faktycznie alkohol bardzo uwstecznił działanie leku. Mam to już nie pierwszy raz po alkoholu. Myśli mam przeróżne głównie takie, że zwariuję, skończę w łóżku w mękach :silence: Czy jest ktoś kto przyjmuje lexapro stale i po alkoholu dochodzi do siebie tak długo? Najgorzej jak siedzę w pracy ciągle te przygnębiające myśli. :why: Cieżko jest dojść do siebie jak się zna już swój organizm i swoją psychikę i się wie jak się czuło kiedy lek działał na 100%. Już sobie obiecuję, że alkoholu nie tknę :hide:

20 mg Paroksetyna

90 mg Duloksetyna

75 mg Trittico

4 000j d3

Acerola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest mi tak strasznie źle

Pojechałabym do przyjaciela do Krakowa, ale on ma pracę i nie ma czasu

Te święta mnie dobijaja, w przyszlym tygodniu będę miała 3 wigilie, a ja tak strasznie nienawidzę świąt

I czuję się strasznie samotna, a wszędzie dookoła same zakochane pary

f60.3

bezlekowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ochote sie schlac, lecz tego nie zrobie bo na 6 do pracy.

W wigilie pracuje :great:

Młody człowiek sporo przeszedł, psychika przegania ciało

Marszczy się gdzieniegdzie, trzęsie - tak zostało

Nie patrz po wyglądzie, ludzi już pojebało

Prawdziwość leży w sercu, natural - tak przystało

I tak by zabolało, nie chce tego, zero bzdur

Zero przypadkowych twarzy, bo przytrafi się szur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeraża mnie moje tzw. dorosłe życie, które i tak ciężko mi zrozumieć, przeszłość mnie prześladuje a przyszłość przytłacza i przeraża.

Mnie tez, wiem co czujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boje się zawierać nowe znajomości, boję się o swoją przyszłość, ciągle stoje w miejscu i nie potrafie się ,,wybić". Każdy dzień to nowa walka, boję się, że na przegranej pozycji :(

,, Skromny był Twój początek, lecz koniec będzie wspaniały"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekam teraz na izbie przyjęć na lekarza ale wydaje mi się, że powinno być.

Więc pożegnam się już:

Żegnaj okrutny świecie! Najgorzej, że jestem jakaś wesoła i mimo że mam wpisany borderline boję się ze mnie przez to nie przyjmą xD

f60.3

bezlekowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam się kiedyś zgłosiłem do szpitala, bo miałem dosyć życia. na drugi dzień jak zrozumiałem swój błąd od razu poszedłem do ordynatora i poprosiłem o wypis na żądanie, a otrzymałem porcję zastrzyków.

nie możliwym jest żeby dwa prawdziwe twierdzenia się wykluczały. świat jest jak puzzle. coś w nim nie gra.

umierając powiem, to czego szukałem było ukryte w strachu.

ma się zadręczać szukać, cierpieć. ma być taki jak wszyscy, cierpieć że nie potrafi być jak wszyscy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj mam wszystkiego dosyć :time:

To ostatni dzień, gdy mam 22 lata...

bo jutro moje urodziny, ale nie wiem czy się cieszyć czy płakać...

ten rok był bardzo burzliwy, wolałbym nie przechodzić przez to wszystko jeszcze raz, może chociaż w przyszłym roku będzie lepiej :why:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zarcie mi sie skonczylo a do sklepu nie pojde bo ludzi pojebalo i sa kilometrowe kolejki

takze musze se poglodowac tak troche

f20.0 f42.2 g40

kweta 100

akineton 2

klorazepan 20

propranolol 30

abilify 30

solian 400

potas 540

klonik 2 okazjonalnie

depakine chrono 600

always remember you're someone's reason to smile

because you're a joke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie jest bardzo źle. Nie mam siły dbać o podstawowe czynności. Wszystko mnie boli, mam myśli samobójcze, nie kontaktuje za dużo. Pisze tutaj żeby tylko komuś powiedzieć, że mi ciężko.

Ja też tak miałam. Najlepsze, to zająć się czymś, co uwielbiasz, najlepiej z kimś. Ja np. wtedy pisałam na forach, a obok siedziała mama i gadałyśmy sobie.

Albo znajdziesz drogę, albo ją zbudujesz

Pamiętaj, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci kibicuje

Naucz się doceniać to, co masz, zanim czas sprawi, że docenisz to, co miałeś

Pamiętaj, że po każdej burzy kiedyś wyjdzie słońce. Ale tylko od Ciebie zależy, czy będziesz chciał je dostrzec

Myśl to, co prawdziwe, czuj to, co piękne, kochaj to, co dobre

W wielu rzeczach są plusy, których nie dostrzegamy

Czasem przyczyna jest ważniejsza, niż efekt

Bardzo późno zdobywamy się na odwagę wiedzenia tego, co wiemy

Myśląc pozytywnie przyciągasz pozytywne zdarzenia

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek

Postrzegasz rzeczy i osoby nie takimi, jakimi one naprawdę są, ale takimi, jakimi Ty je uczyniłeś

Rozwój i zmiany bywają bolesne, ale nic nie jest tak bolesne, jak tkwienie w miejscu, w którym Ci bardzo źle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mija już chyba miesiąc od wypicia alkoholu przy SSRI a ja jeszcze nie do końca dobrze się czuję, choć powolutku ciągle lepiej :zonk: Boże daj mi siłę :uklon::lol: Chcę zacząć widzieć w końcu świat na różowo, a nie mieć ściśnięty żołądek :hide::roll:

20 mg Paroksetyna

90 mg Duloksetyna

75 mg Trittico

4 000j d3

Acerola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wole być sam niż z rodzina poprostu co rok to samo cos boli mnie nie lubie swiat i tyle dlaczego mam świętować w swojej sytuacji ,wiem tez ze rodziny nie powinien obwiniać za zaburzenia psychiczne ale jednak podświadomie pewnie to robię , życzenia,bliskosc,miłość ,to po prostu nie dla mnie...

''Największym lękiem napawają ci po których nie widać szaleństwa''

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klaudia Kate miałam identycznie ^^ Niestety, to sie tak trzyma :/ Ile wypiłaś?

Wiesz co pierwszą akcję miałam w czerwcu to tak piwko wiadomo lato co drugi dzień itd. I już mi się nastrój pogarszał, rodzice pojechali na wakacje ja zostałam sama w domu, chłopak do mnie przyjechał machnęłam 3 piwa w nocy i dobry nastrój zniknęły a nerwica atakowała jak szalona :mrgreen: We wrześniu mi się poprawiło zajebiście, w listopadzie wypiłam sobie 3 lampki wina w nocy bo sobie powiedziałam a tam nic mi się nie stanie. No i co? Dupa blada męczę się już miesiąc. UWAGA! Chodzę do pracy :D Także jest hardcore, poprawia się i wiem, że będzie już całkiem dobrze, ale muszę zacisnąć zęby i wytrzymać. Powiedziałam sobie, że już więcej alko nie tknę, bo później słabnie mi działanie leku i jest płacz i zgrzytanie zębów.

Oczywiście mojej lekarce powiedziałam że wypiłam 1 piwo :mrgreen: Kazała mi zwiększyć dawkę do 20mg i jak się poczuję lepiej to zejść do 15mg. Oczywiście mądra ja uparłam się, że nie zwiększę dawki bo później będę się bała jak będę z dawki schodzić :mrgreen: No i zaciskałam zęby i przetrwałam. Teraz robię to samo i PRZETRWAM. Już nawet przyjemniej mi się tą wiadomość pisze niż tą rano :)

20 mg Paroksetyna

90 mg Duloksetyna

75 mg Trittico

4 000j d3

Acerola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się ze Świąt bo wolne, ale muszę się zmobilizować i mimo to coś robić, przecież nie mogę przespać wszystkich wolnych dni :( .

Jutro już Wigilia, mam nadzieje, że będzie smacznie... I będę mógł dorwać się w końcu do makowca i sernika :lol: dzisiaj zjadłem sushi więc jakaś równowaga dietetyczna jest :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi