Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio chyba nic nie kupuję 💵 Staram się nie kupować rzeczy, które mam. Szampon muszę kupić i żel pod prysznic. Ulubionym szamponem. Jest Fructis głęboko oczyszczający, zielone opakowanie, przezroczysty w kolorze. Kocham jakie zapachy pozostawiają długo na włosach. A żel? To pewnie z isany. 

IMG_20260702_192555_copy_2479x2479.thumb.jpg.31e0a43a971b996f69acd2d2fb8aa2af.jpg

Polecam mgiełkę Be beauty fruity fresh citrus/jasmine. Przepiękny zapach i trzyma się długo na ubraniach. Kosztuje grosze, a zapach jest totalnie letni. A krem... Z Bielendy ( bardzo polubiłam tę firmę) japoński krem do rad. Wiśnia + jedwab. Wygładzenie.

Mam też jakiś inny rodzaj tego kremu, ale nie używałam. Ten za to urzeka mnie zapachem. Po posmarowaniu daje przyjemne uczucie wygładzenia właśnie. Dłonie wyglądają zdrowo. 

Teraz zdjęłam paznokcie i chcę odbudować własne. Są w okropnym stanie. Mam gdzieś odżywkę do paznokci, ale jeszcze odczekam, aż cały klej zejdzie. No a jak urosną i będą mocne, to zrobię hybrydy. Mam w domu dwie lampy..jedna no name🥲 w sensie jakaś mało znana

A druga to juz Gucci neo nail. Także będę uczyć się to robić.Mam wszystko potrzebne do robienia tego ciekawego zajęcia. Kilka lakierów też jest. Czekamy tylko aż szpony się ogarną. Ostatnio baba ściągnęła mi.z konta 90 zł bo dzień przed odwołałam. Skandal.✍️

LanaDelReyLDRRide_Easy-Resize_com.jpg.cf376542f8789e4aa9878f37f6b94d11.jpg

bez kompasu moralnego, który mógłby wskazywać mi północ, brak jednolitej osobowości, zamiast tego - wewnętrzny brak zdecydowania - olbrzymi i kapryśny, niczym ocean. jadę szybko, a w środku nocy jestem samotna. robię wszystko, by nie wpadać w kłopoty. szkoda, że... że w mojej głowie trwa wojna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, sailorka napisał(a):

Mam bzika na punkcie błyszczyków. Za każdym razem jak jestem w drogerii, muszę jakiś kupić.

735482691_909389674756172_3097842394237446353_n.jpg

lubię miss sporty 🙂 mam tusze do rzęs od nich

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W biedronce są błyszczyki od Eveline, te powiększające optycznie. Kupiłam ostatnio w kolorze beżowym i bardziej różowo - czerwonym. Bardzo je lubię. A ten nudziak jest śliczny. Promocja 1+1, to kupiłam. 

Dodatkowo na tej promocji od Evelinki wzięłam dwa kremy. Jeden to "inspiracja" kremem koreańskim Glass Skin. Jest to krem - maska, na noc. I jeden rozjaśniający z niacynamidem. W sumie teraz mega hype na te kremy koreańskie, maseczki itp. A wczoraj kupiłam farbę. Miałam kupić granatową czerń, ale nie było z tej firmy, co lubię, więc wzięłam jakąś ciemnoniebieską farbę i zobaczymy, czy coś się zadzieje :P A jak złapie tylko odrost? :x Jeszcze co do Eveline, to ma ona super podkłady i często w biedrze są za grosze. Jest ten z korektorem 2w1 i osttanio kupiłam ten drugi finish show - czy jakoś tak. Ma niestety tylko kilka odcieni. Teraz wzięłam najciemniejszy. Tusze do rzęs - z najniższej półki cenowej: te z Action, są mega, z silikinową szczoteczką. W sumie można łatwo znaleźć dobry tusz za grosze. Obczajasz szczoteczką i jest git. Bierzesz taką jaką lubisz. Silikonowe głównie rodzielają i wydłużają, a te tradycyjne dają objętość. Obecnie używam z Maybelline New York The Colossal Bubble Mascara, Z Loerala - złoty taki, Z Z Bourjois, Z AA też mają spoko. Wgl w internecie można kupić w dużo niższej cenie wszystko. Mam misję: muszę przestać kupować kosmetyki, dopóki nie zużyję większości.

Edytowane przez Verinia

LanaDelReyLDRRide_Easy-Resize_com.jpg.cf376542f8789e4aa9878f37f6b94d11.jpg

bez kompasu moralnego, który mógłby wskazywać mi północ, brak jednolitej osobowości, zamiast tego - wewnętrzny brak zdecydowania - olbrzymi i kapryśny, niczym ocean. jadę szybko, a w środku nocy jestem samotna. robię wszystko, by nie wpadać w kłopoty. szkoda, że... że w mojej głowie trwa wojna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi