Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja już badałam 2x, raz we Francji - babka mnie przebadała ze wszystko ok i powiedziała, ze przez DZIESIĘĆ lat mam spokoj z badaniem 😬

lekko jej nie zaufałam i powtórzyłam później jeszcze to badanie, bo jeszcze mi nie sprawdziła czegos co chciałam a ja z zamieszania i tego ze sie spieszyła nie mogłam tego znaleźć na szybko 😂

Aha i to najlepiej pod dermatoskopem zeby wam sprawdzali 

Tutaj jest tak, ze sie idzie do GP (rodzinnego) i oni tylko na oko sprawdzaja, a jesli cos ich niepokoi to wysylaja do szpitala na sprawdzenie. Tak mialam z poprzednim pieprzykiem, w szpitalu zrobili mi zdjecie tego pieprzyka w zblizeniu i to gdzies wyslali.

Edytowane przez Żaba Monika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

49 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Tutaj jest tak, ze sie idzie do GP (rodzinnego) i oni tylko na oko sprawdzaja, a jesli cos ich niepokoi to wysylaja do szpitala na sprawdzenie. Tak mialam z poprzednim pieprzykiem, w szpitalu zrobili mi zdjecie tego pieprzyka w zblizeniu i to gdzies wyslali.

Mi się wydaje że pieprzyki się zmieniają często z wypukluch na płaskie i na odwrót to nie znaczy że czerniak;) ale sprawdź sobie jak chcesz nic ci to nie zaszkodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Mi się wydaje że pieprzyki się zmieniają często z wypukluch na płaskie i na odwrót to nie znaczy że czerniak;) ale sprawdź sobie jak chcesz nic ci to nie zaszkodzi

Tak, masz racje, i wiekszosc pieprzykow to nie czerniaki. Tak samo jak wiekszosc guzkow w piersi to nie rak. Ale warto sprawdzac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi