Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

Moja siostra jest radykałem filtrowym i faktycznie ma ponad 30 lat i skore niemowlaka. Może to być oczywiscie dowod anegdotyczny 

Przy tendencji do przebarwień lub przy używaniu kosmetykow z kwasami to jest must have

do tłustej cery mogę bardzo polecić Basic lab lekka emulsja spf 50, mam 3 opakowanie tylko coś minimalnie zmieniło albo coś mi sie ze skóra znowu porobiło bo lekko sie wyświecam, ale poprzednie opakowanie sztos, skóra super po tym wyglada jak w makijażu(taka wygładzona), tak ze ja nawet dla tego efektu lubie go nakładać. 

55 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Szamponu niestety nie doradze, bo zwykle kupuje to, co jest w promocji, o ile nie powoduje u mnie lupiezu, bo niektore szampony podrazniaja mi skore. @Krejzi1 jest ekspertka od kosmetykow to moze ona cos doradzi.

Hah dzieki za zaufanie 😀

ja co do kosmetykow do wlosow to jestem wierna anwen 😀

fryzjerzy mówią, ze nie szampon sie liczy a dobra maska, ale tez lubie szampony 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Siostra mi kupiła kiedyś jakieś serum z kwasem. I to też właśnie takie silne że czerwone plamy na twarzy mogą wyjść jak wyjdziesz na słońce. Jestem staroswiecka ale boję się użyć takiego kosmetyku bo te plamy mogą tak zostać to ja dziękuję bardzo xd jestem ze średniowiecza hahahah

To moze retinol. Jesli nie wiesz jak uzywac to lepiej nie uzywaj. To sie ogolnie powinno stosowac na noc, najlepiej w miesiacach gdy nie ma za duzo slonca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z koreańskich nie polecam filtru Holika Holika mimo ze fajny do cery tłustej, bo taki lekki żelowy. Ale dwukrotnie sie nim spaliłam, uważam to za niedopuszczalne. W opiniach w necie przeczytałam ze należy go traktować jako filtr miejski i temu tak. Przy czym mnie to nie interesuje skoro na opakowaniu  widnieje  50, to wymagam ochrony 50, a nie doczytywania w necie, ze to miejskie 50 (zwłaszcza ze ja sie chyba w mieście spaliłam:p na jakims rowerze, nawet nie na plazy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Z koreańskich nie polecam filtru Holika Holika mimo ze fajny do cery tłustej, bo taki lekki żelowy. Ale dwukrotnie sie nim spaliłam, uważam to za niedopuszczalne. W opiniach w necie przeczytałam ze należy go traktować jako filtr miejski i temu tak. Przy czym mnie to nie interesuje skoro na opakowaniu  widnieje  50, to wymagam ochrony 50, a nie doczytywania w necie, ze to miejskie 50 (zwłaszcza ze ja sie chyba w mieście spaliłam:p na jakims rowerze, nawet nie na plazy).

Nie bardzo rozumiem dlaczego w miescie ma byc inne slonce lol. Moze zakladaja, ze jest taki smog, ze blokuje promienie sloneczne :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Nie bardzo rozumiem dlaczego w miescie ma byc inne slonce lol. Moze zakladaja, ze jest taki smog, ze blokuje promienie sloneczne :D

Hah. No pewnie przez to, ze taki lekki to mniej skuteczny. I może jego właśnie trzeba reaplikowac. Ja za niego podziękuje bo znam lekkie i skuteczne zarazem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi