Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.02.2026 o 21:30, Catriona napisał(a):

zamówiłam dzisiaj te viralowe kropelki brązujące, które się dodaje np. do kremu, od Drunk Elephant. Jak rzeczywiście okażą się takie dobre jak krążą o nich opinie to istnieje szansa, że zrezygnuję z podkładu 🤪

Dlatego ja polecam podkłady Annabelle minerals 😛 są tak lekkie i tak nic nie robią, ze tez przestałam używać 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lusesita Dolores użyłam na razie 2x tych kropelek brązujących, ale wstępnie jestem na tak. Rzeczywiście robią z kremu podkład, krycia to to nie będzie miało na pewno, ale nie o to chodzi w nich. Utrzymuje się też na twarzy kilka h, bo ostatnio posmarowałam się tym rano i jak po południu byłam na siłowni i przetarłam bluzką pot z twarzy to został na bluzce ślad jak po podkładzie startym😅 Na wiosnę, lato będą super, ale będę jeszcze testować dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Catriona napisał(a):

@Lusesita Dolores użyłam na razie 2x tych kropelek brązujących, ale wstępnie jestem na tak. Rzeczywiście robią z kremu podkład, krycia to to nie będzie miało na pewno, ale nie o to chodzi w nich. Utrzymuje się też na twarzy kilka h, bo ostatnio posmarowałam się tym rano i jak po południu byłam na siłowni i przetarłam bluzką pot z twarzy to został na bluzce ślad jak po podkładzie startym😅 Na wiosnę, lato będą super, ale będę jeszcze testować dalej.

Buzia nie jest pomarańczowa?

Bo czytałam opinie pod tym produktem i niektórzy pisali o pomarańczowym odcieniu na buzi.

Ja potrzebuję super krycie bo mam trądzik:///

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Bo czytałam opinie pod tym produktem i niektórzy pisali o pomarańczowym odcieniu na buzi.

Pewnie jak użyjesz za dużo to może być pomarańczowy odcień, u siebie nie zauważyłam tego, ale ja daje dosłownie 1-2 kropelki na całą twarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Co znaczy cieńszy wolny brzeg?

Jak patrzysz na paznokiec od przodu to powinnaś widzieć cienki półksiężyc. Dobrze zbudowany paznokieć się nie połamie i tak. Masz zrobione trochę grubsze, ale to standard raczej wykonania. Idealne to można na yt pooglądać czasem. Są naprawdę ładnie, nie ma co się czepiać dziewczyny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Co znaczy cieńszy wolny brzeg?

@Pokraka ma rację, mam pod tym względem fioła. Paznokcie u mnie muszą wyglądać lekko, zawsze zaznaczam mojej stylistce, że mają być cienkie i takie robi. Nigdy nie odpadły :  )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Pokraka napisał(a):

Jak patrzysz na paznokiec od przodu to powinnaś widzieć cienki półksiężyc. Dobrze zbudowany paznokieć się nie połamie i tak. Masz zrobione trochę grubsze, ale to standard raczej wykonania. Idealne to można na yt pooglądać czasem. Są naprawdę ładnie, nie ma co się czepiać dziewczyny. 

3 godziny temu, Miaina napisał(a):

@Pokraka ma rację, mam pod tym względem fioła. Paznokcie u mnie muszą wyglądać lekko, zawsze zaznaczam mojej stylistce, że mają być cienkie i takie robi. Nigdy nie odpadły :  )

Ostatnio jak robiła french to były cienkie.

A jak robi kolor to daje dużo żelu.

Nie wiem od czego to zależy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 godzin temu, Catriona napisał(a):

A to jaka funkcje maja te krople? Myslalam , ze to samoopalacz a to po prostu zamienia krem w podkład?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi