Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, MicMic napisał(a):

haha dobre

Jej do śmiechu nie było :D

No, a druga sprawa, że łatwo się mówi z Twojej perspektywy, bo masz parnerkę.

Może. Ale różnie to bywało. Tzn. zwykle ktoś tam się przewijał przez życie, ale jakość relacji bywała bardzo różna. Obecny związek to dopiero drugi, w którym czuję się faktycznie kochany. Inne to były albo jakieś dziwne układy, albo potrzeby i obsesje, ale miłości w tym nie było.

Gorzej, jak Twoje życie się wali z dnia na dzień, zostajesz sam w wieku 40 lat i czujesz upływający czas. Widzisz, że różnica wieku pomiędzy Tobą a dziewczynami, które Ci się podobają, jest coraz większa.

Sam czy nie, przemijanie czeka każdego z nas, a kobiety jeszcze bardziej i szybciej. Choć ja teraz odkrywam swoje ukryte piękno – schudłem 10 kg, pysk jakoś tak lepiej i młodziej wygląda, aż przyjemnie w lustro spojrzeć. Ale to minie, nie da się być wiecznie młodym, ja i tak naginam czas (albo po prostu sobie wmawiam).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Dziabać*

,,Nie gadam juz", indyk potwierdzi...

Bo dostałam raz od tego urojeń i pisałam mu nad ranem jakieś pokręcone rzeczy

Widać nie pamięta. A z misiem nie Żartowałam, potrafi być taki jak mu się chce 

(Żeby nie było że zaczepiam ja)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, Chrom92 napisał(a):

@shadow_no Staram się nie być upierdliwy bo mój upór przynosi odwrotny skutek. Ogólnie chyba niezbyt mnie lubią bo za każdym razem na przeszkodzie stoi żona/ narzeczona, a to już lekko podejrzane. Inny kłopot to rozmieszczenie geograficzne, kilku naprawdę spoko wyjechało kawał drogi ode mnie, a internet cóż to nie to samo

Jeśli mowa o znajomych to z tym pełna zgoda. Że gdy np. zakładają swoje rodziny a my nie, to dystans się tworzy. Prawdziwe przyjaźnie przetrwają, ale jest inaczej.

Myślę że nawet my sami na przestrzeni lat tak bardzo się zmieniamy, że z tymi samymi ludźmi moglibyśmy się w obecnych okolicznościach nie do końca dogadywać i dużą rolę odgrywa sentyment i cała przeżyta historia.

No ale ludzi na świecie jest trochę ;) warto poznawać nowe osoby ale i pielęgnować już "zdobyte" kontakty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi