Skocz do zawartości
Nerwica.com

Samotność

ixi

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, carlosbueno napisał:

Ten mój szef był kiedyś chudszy, z twarzy nawet dość przystojny, po ślubie się tak zapuścił, no ale nawet teraz z taką pozycja i kasą miałby powodzenie

Tak, ale powiedzmy że jesteś w jego sytuacji, wiesz że w każdej chwili możesz sobie wybrać jakąś inną kobietę, ale masz świadomość że nie będziesz jej kręcił, że jej fizycznie nie podniecasz, że nie spojrzy ona na ciebie z autentycznym pożądaniem.Czułbyś się z tym dobrze? Nie chodzi mi o zaspakajanie seksualne, ale o związek z drugą osobą, chyba żaden facet by nie chciał takiej która by była z nim tylko i wyłącznie dla pieniędzy.

Czytam teraz "12 zasad życiowych Petersona", nie pamiętam już na jakie badania się tam powoływał, ale jedne z nich twierdzą że 85% facetów jest dla kobiet nieatrakcyjnych pod względem fizycznym.Tak więc prawdopodobieństwo że zawróci się kobiecie w głowie wyglądem, jest dosyć niskie :--)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość weltschmerz
7 minut temu, Xonar napisał:

Tak, ale powiedzmy że jesteś w jego sytuacji, wiesz że w każdej chwili możesz sobie wybrać jakąś inną kobietę, ale masz świadomość że nie będziesz jej kręcił, że jej fizycznie nie podniecasz, że nie spojrzy ona na ciebie z autentycznym pożądaniem.Czułbyś się z tym dobrze? Nie chodzi mi o zaspakajanie seksualne, ale o związek z drugą osobą, chyba żaden facet by nie chciał takiej która by była z nim tylko i wyłącznie dla pieniędzy.

Czytam teraz "12 zasad życiowych Petersona", nie pamiętam już na jakie badania się tam powoływał, ale jedne z nich twierdzą że 85% facetów jest dla kobiet nieatrakcyjnych pod względem fizycznym.Tak więc prawdopodobieństwo że zawróci się kobiecie w głowie wyglądem, jest dosyć niskie :--)

Nie wiem, czy przez przypadek uprościłeś wniosek z tych badań, czy jest tam tak napisane, ale jak można przy różnorodnych gustach ocenić, że taki odsetek mężczyzn nie jest atrakcyjny dla płci przeciwnej i odwrotnie? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Karalajna napisał:

A co to za lista, pochwal się 🙂

F.33

F.40

F.41

F.42

F.43

F.45

F.48

F.61

nie rozwijam dokładnie bo strony braknie 😆

6 minut temu, Wielki Selfini napisał:

Ale ja też kilka takich sytuacji mam że mnie skręca, jak pomyślę, że nie wykorzystałem

a ja tam się cieszę że ominęły mnie te zajebiste obiadki u teściowej 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Dragon Ball napisał:

No fakt, trochę niewypał z tym zdrowiem. Jedank pomyśl o depresji jako o stanie przejściowym. Ja też mam depresję, ale liczę, że z niej wyjdę. Poznawanie osób, czy tworzenie związku w depresji jest dla mnie totalnie bez sensu.

Jedni rodzą się atrakcyjni, inni muszą nad tym pracować. Jednak nigdy nie jest tak, że coś tam przekreśla 80%. Atrakcyjność moim zdaniem, to jest coś nad czym można pracować i to był cel tego, że o tym wspomniałem.

Nie mam depresji, za to mam nerwicę.  

No ja nie sądzę, żeby dla postronnej osoby moja nerwica burzy mą atrakcyjność 😜 wręcz przeciwnie, raczej jestem odbierana jako osoba atrakcyjna. Natomiast przy bliższym poznaniu niestety to widać, więc tak, zgadzam się, że tworzenie związków w takim stanie  nie miałoby sensu, chyba żeby się kamuflować non stop. Mnie w ogóle związki teraz nie w głowie, ale jednak sporo osób tutaj ma takie pragnienie.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, weltschmerz napisał:

Nie wiem, czy przez przypadek uprościłeś wniosek z tych badań, czy jest tam tak napisane, ale jak można przy różnorodnych gustach ocenić, że taki odsetek mężczyzn nie jest atrakcyjny dla płci przeciwnej i odwrotnie?

Oto fragment:

"Chaos, odwiecznie żeński, to także okrutna siła doboru płciowego.Kobiety to wybredne partnerki (W przeciwieństwie do samic szympansa, ich najbliższych zwierzęcych odpowiedników).Większość mężczyzn nie spełnia damskich standardów.To dlatego kobiety na portalach randkowych atrakcyjność fizyczną 85% mężczyzn oceniają na poniżej średniej.To dlatego mamy dwa razy więcej przodków płci żeńskiej niż płci męskiej."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Wielki Selfini napisał:

Xonar, ale zrypałeś z tą dentystką :(

a fajna była? Ale ja też kilka takich sytuacji mam że mnie skręca, jak pomyślę, że nie wykorzystałem. Ale widocznie tak musiało być.

Ja jakbym rozmyślał ile w życiu spieprzyłem to bym popełnił harakiri :--) Była chudziutka, ale miała bardzo ładne zęby i duże oczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 zasad Petersona czytasz ?I co tam moze byc napisane ?Peterson 30lat żre antydepresanty i jego żona ma bicepsy wieksze od niego 😃 To co on ma za zasady?Tabletke rano wieczorem i po poludniu?I jak byc baba w zwiazku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Letmego26 napisał:

12 zasad Petersona czytasz ?I co tam moze byc napisane ?Peterson 30lat żre antydepresanty i jego żona ma bicepsy wieksze od niego 😃 To co on ma za zasady?Tabletke rano wieczorem i po poludniu?I jak byc baba w zwiazku?

Dopiero niedawno się nim zainteresowałem, nie wiem na ile to co piszesz jest prawdą, ale książka mi się podoba, zasady również są bardzo praktyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość weltschmerz
1 minutę temu, hankm napisał:

Czyli rozumiem mnie tu nie ma, nie istnieję.

Ze mną możesz pogadać, ale jeżeli chodzi o związki męsko-damskie jestem tylko widzem i obserwatorem, bo, jakby to ująć, preferuję trochę inną konfigurację. Więc nie wiem, czy o rozmowę akurat ze mną ci chodzi. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, weltschmerz napisał:

Coś mi się zdaje, że dla takiego nieciapciaka u władzy nie jesteś żadną partnerką do długoterminowej relacji. 🙂

Też mi się tak wydaje. W gruncie rzeczy ucieszyłabym się gdybym się związała z kimś kogo nie trzeba ciągle prowadzić za rączkę albo chociaż odwzajemnia to, że to robię i w czymś mnie wspiera, angażuje się w moje sprawy. Zazwyczaj bliskie osoby sprawiają mi przykrość, fajnie gdyby tak nie było. Typowe DDA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość weltschmerz
6 minut temu, arahja7 napisał:

Też mi się tak wydaje. W gruncie rzeczy ucieszyłabym się gdybym się związała z kimś kogo nie trzeba ciągle prowadzić za rączkę albo chociaż odwzajemnia to, że to robię i w czymś mnie wspiera, angażuje się w moje sprawy. Zazwyczaj bliskie osoby sprawiają mi przykrość, fajnie gdyby tak nie było. Typowe DDA.

Przecież to nie jest takie czarno-białe, że jest ciapciak bez pracy i u mamusi na pokoju albo wygraniec na dobrym stanowisku. Jest wielu facetów, którzy może i nie są lifehackerami, ale nie są też ciapciakami, których trzeba prowadzić za rączkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Letmego26 napisał:

Co do tych facetow u wladzy ,to Ciebie to rajcuje z tego wzgledu ze czulabys sie lepsza majac faceta u wladzy niz ciapciaka.A taki ciapciak jak to mowisz ..nie za bardzo sie nim pochwalisz 

Nie, motyw jest inny :D Wiem czemu mnie to kręci, nie mam z tym problemu.

2 godziny temu, Letmego26 napisał:

Potwierdzam.Samo zycie .Zastanawiam sie jak grube musza miec ciezkie zycie

Nie mają.

1 godzinę temu, carlosbueno napisał:

Ten mój szef był kiedyś chudszy, z twarzy nawet dość przystojny, po ślubie się tak zapuścił, no ale nawet teraz z taką pozycja i kasą miałby powodzenie.  

Kiedyś spotkałam się sporo z takimi typami. Często zapuszczeni. Przywykłam do tego, że faceci wracają po roku i... są chudsi, lepiej ubrani :D Serio mówię xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

59 minut temu, weltschmerz napisał:

e mną możesz pogadać, ale jeżeli chodzi o związki męsko-damskie jestem tylko widzem i obserwatorem, bo, jakby to ująć, preferuję trochę inną konfigurację. Więc nie wiem, czy o rozmowę akurat ze mną ci chodzi

To akurat idealnie, bo hankm nienawidzi kobiet, więc na pewno nie będzie chciał rozmawiać o związkach damsko-męskich 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość weltschmerz
5 minut temu, Karalajna napisał:

To akurat idealnie, bo hankm nienawidzi kobiet, więc na pewno nie będzie chciał rozmawiać o związkach damsko-męskich 🙂

No cóż, dla wielu "broken-straight guy" jest marzeniem, oczywiście ściętej głowy. :D

Edytowane przez weltschmerz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, weltschmerz napisał:

preferuję trochę inną konfigurację.

chyba kolejna piątka :) w końcu ktoś "normalny" :D

13 minut temu, weltschmerz napisał:

Przecież to nie jest takie czarno-białe, że jest ciapciak bez pracy i u mamusi na pokoju albo wygraniec na dobrym stanowisku. Jest wielu facetów, którzy może i nie są lifehackerami, ale nie są też ciapciakami, których trzeba prowadzić za rączkę.

Ja wiem :) Ale w gruncie rzeczy chodzi o to, że jak prowadzisz ciapciaka za rączkę to ten zapiera się nogami jak dziecko. Chyba nie chce mi się tego tłumaczyć na konkretnych przykładach, po prostu ciapciak tez musi mieć coś do zaoferowania poza samym jestestwem. No cokolwiek. Większość unika nawet wspierania, wszystko działa tylko w jedną stronę. Takich sobie wybieram ale że nie chcę z takimi być to się pożalę w tym temacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi