Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ataki (jak wyglądają, jak sobie radzimy)

cicha woda

Rekomendowane odpowiedzi

Paulina23, czytasz mi w myślach prawda? U mnie jest taka różnica, ze jak umre to umre koniec dyskusji i nie boje się tego. Nie mam już swoistego lęku ale kryje się pod postacią somatyzacji. Nie moge się doczekać jak wygram. Mam tyle rzeczy już zaplanowane :D

O takkkk! Ja też mam tyle rzeczy już zaplanowanych jak tylko znowu zacznę cieszyć się z życia. Cieszę się, że jest ktoś kto ma tak samo jak ja :) Pewnie sam dobrze wiesz, że to jest bardzo podnoszące na duchu :) Dziś jest o dziwo bardzo dobrze ze mną, poszłam do pracy, właśnie pracuję jak widać ;) nie obyło się oczywiście od jakiś głupich myśli, które przelatywały, ale dałam im po prostu popłynąć, na razie nie wróciły :) Mam tylko nadzieję, że to nie cisza przed burzą, nie wiem kiedy ostatnio czułam się tak dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnoszące na duchu i motywujące :)Już wraca przyjemność z wychodzenia z kolegami. No to ładnie pracujesz :) Już nie zwracam uwagi na myśli. Nie robi mi problemu koncentrowniu się na nich tak samo jak ignorowanie ich. Bardziej ta nieszczęsna somatyzacja ale te się z tym uporam :) Jestem nastawiony na ewentualne gorsze dni i jeszcze na kilka ataków. Nic na to nie pradzę i się ich nie boje :) W końcu sukcesu nie osiągnie się bez porażki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszny pracuś :) Już chcę do domu bo po prostu się nudzę :) ja mam takie czasem zawroty w oczach, ciekawe bo przez jakiś czas, jakiś czas temu, czułam zawroty głowy tylko w płacie czołowym, tak jakbyś zeza zrobił, taki szum w głowie :D tak, zez to jest dobre porównanie :) Serce mi wali czasem bez powodu, najczęściej jak już się kładę spać :) Nie wiem kiedy te zawroty miną bo mam już ich dość, idę idę a tu nagle coś nie tak chwilowo i zaraz mija :D tak jakby nerwica dobijała się przez zamknięte drzwi sprawdzając co jakiś czas czy ktoś jest w środku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Straszny pracuś :) Już chcę do domu bo po prostu się nudzę :) ja mam takie czasem zawroty w oczach, ciekawe bo przez jakiś czas, jakiś czas temu, czułam zawroty głowy tylko w płacie czołowym, tak jakbyś zeza zrobił, taki szum w głowie :D tak, zez to jest dobre porównanie :) Serce mi wali czasem bez powodu, najczęściej jak już się kładę spać :) Nie wiem kiedy te zawroty miną bo mam już ich dość, idę idę a tu nagle coś nie tak chwilowo i zaraz mija :D tak jakby nerwica dobijała się przez zamknięte drzwi sprawdzając co jakiś czas czy ktoś jest w środku

Siedzę w domu i strasznie się nudzę... Oczywiście zapomniałem o podstawowym objawem... Mocny rytm serca... Najgorsze są poranki dla mnie. Wali serce jak kowal młotem. Za dużo siły ma chyba. Niestety to nie chce minąć i nie wiem jak z tym walczyć poza ignorowaniem i wmawianiem, że to tylko nerwica. Całe szczęście skoki tętna mi przeszły już. Takie napady zawrotów też mam. Szybko przechodzi.

Dla mnie nerwica to uciążliwy, męczący, czerpiący przyjemność z patrzenia jak cierpię, współlokator i tylko ignorowanie go przynosi spokój.

Chyba w jakieś książki muszę zainwestować o tematyce opanowania stresu, emocji i pokonania lęku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczę o każdy dzień tak naprawdę :) Już zaczęłam rano wstawać z myślą, że wszystko dzisiaj będzie okej, co by się nie dołować jeszcze bardziej... Od dwóch dni jakoś leci, jedyne co to te chwilowe zawroty, raz z jednej strony głowy mnie coś chwilowo jakby prąd lekki czy coś, raz z drugiej strony. Nie wiem co to jest a nie chcę się zagłębiać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postaram się zmienić nastawienie z rana i wstać jak się obudzę :) Walczę o każdy dzień od początku miesiąca w sumie, a klasycznego ataku paniki nie miałem już od miesiąca :) coraz lepiej i tego trzeba się trzymać. Nie zaglębiaj się nie warto :)

Generalnie to bardzo dobrze idzie Ci walka z tego co widzę :) Oby tak dalej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na ta chwilę, kiedy ten lęk jest mały to jestem silna :D gorzej jak mnie ogarnia już większy lęk to już wtedy wymiękam... aż się boje jak mi przyjdzie się z tym rozprawić znowu

Nie przyjdzie :) jak tak to wiesz co masz robić :) ja bym był całkowicie zadowolony jak mógłbym się na dłuższą chwilę nad czymś skupić. Przeczytanie dłuższego tekstu dla mnie to koszmar. Jednak zainwestuje w jakąś książkę o lęku. Czytałas coś takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam dwie książki równolegle, umysł ponad nastroje oraz wydawnictwo samo sedno opanować lęk, stres i depresję czyli terapia poznawczo - behawioralna. Ja też mam problem z koncentracją :) Teraz wiem co robić, ale w momencie silnego lęku nie będę potrafiła go okiełznać, tak mi się wydaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od ostatniego ataku, który był z 10 dni temu mam spokój. Czasem lekki zawrót głowy, ale nie ma paniki:-) Kilka razy stlumilam potwora w zarodku.

Super :great: oby tak dalej :)

U mnie jak zasypiam to się zdarzają takie lekkie lęki, zazwyczaj serce po prostu mi wali... Dodatkowo standardowo mam kłucia w sercu :D ale to jak wszyscy chyba, na tle nerwowym :)

Przed snem lewa ręka mi drętwieje i jestem generalnie tak zmęczony, że już nie odczuwam lęku (chodę spać jakoś o 3-4 i wstaje o 12). Kłucia serca mi przeszło ale jak kiedyś się spać kładłem to cuda wianki były... Helikopter w głowie, duszności, super lęk, bóle mostkowe i nagłe pobudzenie. Wychodziło na to że spałem po 3-4 godziny. Ale obecnie nie narzekam za wyjątkiem na jakość snu (jest bardzo płytki).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie leze juz w łóżku, dzis bylo spokojnie o dziwo :) teraz mi jakis bol pod lewa lopatke wszedł, takie naciagniecie mięśnia czy coś, oczywiście pierwsza myśl to to ze cos z sercem moze aleee szybko sie jej pozbylam :) wiedzac ze serce to raczej z przodu a nie pod łopatka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybko w łóżku jesteś ;) rozumiem do roboty trzeba jutro wstać... Już książki zamówiłem i mam nadzieje, że dojdą szybko. Jak serce to w śródpiersiu albo między łopatkami (rzadziej) :D A ja mam gorszy dzień i wracam do dzienniczka bo o nim zapomniałem... Ciesze się, że zapanowałaś nad tą myśla :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi