Skocz do zawartości
Nerwica.com

zaburzenia osobowości (cz.II)

Gość paradoksy

Rekomendowane odpowiedzi

Helvetti, bo to trudne dowiedzieć się, że twoja mama nie ma racji gdy ona stała się częścią Ciebie i w pewien sposób symbiotycznie przejęłaś jej zdanie.

Mi też przykro z powodu twojej mamy, ale możesz czuć złość, to tylko emocja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helvetti, ale co w niej jest takiego, że nie powinnaś jej czuć co jest w niej nieodpowiedniego ?

Przecież tak zostaliśmy stworzeni i każda emocja nas informuje o tym albo, że wszystko jest dobrze i tak ma być albo odwrotnie... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Helvetti nie ma tak łatwo... roślinami nie jesteśmy i będziesz czuła złość, czy tego chcesz czy nie, to naturalne :P Ściskam mocno i naprawdę liczę na poprawę.

Czuję wyrzuty sumienia, a nie chcę ich czuć, mimo iż powinnam. To trudne do wytłumaczenia
To jak najbardziej naturalne, bo chcesz jej w końcu wygarnąć, że to co robi jest bolesne, ale z drugiej strony ją kochasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne. Moja mama mówi że to niedobrze, że znów ubieram się tak na czarno, jakoś tak mrocznie.. :?

Strój odzwierciedla samopoczucie ...i odwrotnie to jak się ubierasz wpływa na to jak jesteś postrzegana przez innych .

Ubrana na czarno nie będziesz pozytywnie odbierana to kolor tradycyjnie związany z żałobą -wiec ze smutkiem .

Wcale nie twierdze ,że masz nosić pastele . Ale jest tak duża gama szarości ,brązów w tonacji ochra i miłych jesiennych zieleni . Że spokojnie możesz wybierać w ciemnych kolorach i nie kojarzyć się z pogrzebową płaczką .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Och ile ja się nawalczyłam z matulą...o glany, o kolejne dziurki w uszach, o nie-noszenie spódniczek, o czarne łachy....... :lol: niestety - przyjemności bycia nastolatka.....

Swoją drogą...wiecie co ostatnio mi się przypomniało, miałam w szkole średniej przyjaciółkę ( brak kontaktu od 5 lat :( ) i niedawno sobie uzmysłowiłam, ze ona często mówiła o śmierci....cięła się.....teraz wiem, ze to byla depresja...ale dlaczego a wtedy nic z tym nie robiłam to ja nie wiem :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

linka bo to u nastolatek często się odbiera jako objaw buntu a nie depresje

też się pierwszy raz pocięłam gdy miałam 13 lat,moja przyjaciółka też nie reagowała nawet się na mnie obraziła a z czasem odsunęła,czuję żal ale coraz bardziej rozumiem że 13-14 latka nie potrafi zrozumieć depresji u rówieśnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne. Moja mama mówi że to niedobrze, że znów ubieram się tak na czarno, jakoś tak mrocznie.. :?

Strój odzwierciedla samopoczucie ...i odwrotnie to jak się ubierasz wpływa na to jak jesteś postrzegana przez innych .

Ubrana na czarno nie będziesz pozytywnie odbierana to kolor tradycyjnie związany z żałobą -wiec ze smutkiem .

Wcale nie twierdze ,że masz nosić pastele . Ale jest tak duża gama szarości ,brązów w tonacji ochra i miłych jesiennych zieleni . Że spokojnie możesz wybierać w ciemnych kolorach i nie kojarzyć się z pogrzebową płaczką .

zgadzam się. np ja bardzo lubię "nosić się" na czarno z drobnymi dodatkami innego koloru :)

-- 17 lut 2011, 16:09 --

mam dobry humor, chociaż pokój W. dziś opustoszał.

jak wynosili fotel powiedziałam "nie, ja nie mogę na to patrzeć".

ale przyszły tydzień przede mną. jesteśmy umówieni na kolację i na imprezę następnego dnia.

pozostaje mi się nastawić na te wydarzenia optymistycznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kasiątko, jak Cie widzą tak Cie piszą . A to dobry fundament pod alienacje i w efekcie depresje .

jak napisała Korba, Czasem dodatek zmienia wizerunek ,nie każdy ubrany na czarno to gott albo emo .

Tu jest różnica pomiędzy elegancja a naśladownictwem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W weekend przyjeżdża do mnie kuzyn, 10lat i moje nerwy, pozabijamy się, nie mam siły ani cierpliwości... :cry:

Jutro mam się dowiedzieć o dzienny. Czuję się samotna, chyba na poprawę humoru wytelepię się do galerii kupić K jakiś prezent.

rozumiem do dzieci trzeba mieć dużo spokoju w sobie i cierpliwości

też się obawiałam wizyty siostrzenicy (6 lat) nie tyle że puszczą mi nerwy tylko tego że wszędzie za mną chodzi i nie mam 5 min samotności której tak bardzo potrzebuję

tym razem się udało

kolejna wizyta może być ostatnią na której Martynka będzie za mną chodzić :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w liceum tylko ja się cięłam i pisałam listy pożegnalne pomazane krwią.. :?

to nie dziwne,cierpiałaś i cicho prosiłaś o pomoc

też tak ze mną było

teraz już nie proszę bo nikt nie słucha

A ja w zeszycie od polskiego w pierwszej i drugiej gimnazjum smutne wiersze, z małym dodatkiem krwi. Żałosne.

ile tu nas takich jest :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja uważam, że lepiej chodzić tak jak się chce i lubi być ubranym, nie robić nic dla kogoś.

Po co się postymywać i czuć się jeszcze gorzej, przyjamniej przez tą czerń wyjdzie smutek i żałoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi