Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co Wam dziś sprawiło radość?

Konrad!

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Catriona napisał(a):

W zakresie śpiewu tak. Wszystkie pozostałe muzyczne kształcą tylko w zakresie gry na instrumentach. U mnie śpiew plus obowiązkowo pianino i fakultatywnie od 5 klasy drugi instrument do wyboru.

u mnie w szkole o ile dobrze wiem, nie byłam zbyt zorientowana jakoś, ale coś tam słyszałam  i wiem , że na I stopniu nie ma kierunku śpiewu tylko jest ta intrumentalistyka i zajęcia takie co wszyscy na I stopniu mają, jakaś rytmika czy chór, dopiero w II stopniu jest możliwość wybrania czegoś samodzielnie poza instrumentem oczywiście, i można np iść na wokalistykę, albo np na rytmikę bądź na intrumentalistykę dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, _co napisał(a):

u mnie w szkole o ile dobrze wiem, nie byłam zbyt zorientowana jakoś, ale coś tam słyszałam  i wiem , że na I stopniu nie ma kierunku śpiewu tylko jest ta intrumentalistyka i zajęcia takie co wszyscy na I stopniu mają, jakaś rytmika czy chór, dopiero w II stopniu jest możliwość wybrania czegoś samodzielnie poza instrumentem oczywiście, i można np iść na wokalistykę, albo np na rytmikę bądź na intrumentalistykę dalej

No to mało wiesz, bo ja wiem, że jest i jest to jedyna szkoła w Polsce. Wiem gdzie pracuje ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, _co napisał(a):

moje koleżanki były na wokalistyce, może mówimy o tej samej szkole

Ja mówię o kształceniu w zakresie śpiewu na poziomie szkoły podstawowej. Nie studiów wyższych czy szkoły średniej. Jeśli nie są z wielkopolski to raczej na pewno nie mówimy o tej samej szkole ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Catriona napisał(a):

No to mało wiesz, bo ja wiem, że jest i jest to jedyna szkoła w Polsce. Wiem gdzie pracuje ;) 

moje koleżanki były na wokalistyce, może mówimy o tej samej szkole 

sama zresztą miałam możliwość zapisania się na rytmikę, instrumentalistykę, lub wokalistykę. jeśli się mylę to bardzo przepraszam za omyłkę. ciekawe czy z kolei chór jest bardziej powszechny w szkołach chociaż on niewiele ma wspólengo z wokalistyką poza tym że nauczyciele mogą być ci sami

u mnie w szkole średniej była woklaistyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi