Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wkurza mnie:

*Wiola*

Rekomendowane odpowiedzi

Wkurzają mnie ceny wynajmu mieszkań. Wkurza mnie obecne mieszkanie. Mam wrażenie, że wysysa ze mnie energię, nic mi się tu nie chce robić, a co dopiero tworzyć. Oddycham w nim grzybem, więc nie dziwi mnie to. Chciałabym tak bardzo już uzbierać na działkę i budować sobie pomału samowystarczalny dom, żeby mieć już w dupie wszystko i wszystkich, i zajmować się wyłącznie swoim ogrodem, kurami, kaczkami i kozami.

Edytowane przez avesen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, avesen napisał(a):

ogrodem, kurami, kaczkami i kozami.

ogród ✅ 

kury ✅ 

kaczki ✅ 

koza 🚫

Kozy są wkurzające, srają prawie tyle co człowiek, trzeba pół hektara siana na zimę żeby wyżywić, i jeszcze dojenie, doiłem w swoim życiu i krowę i kozę, ale to nie dla mnie :D Zdecydowanie wolę kury 🐓🐓🐓 i koty 🐈‍⬛🐈‍⬛.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kozy są urocze, kocham kozy tak samo jak koty i konie. Miałam kiedyś 7, czy ja wiem czy tak srają, raczej normalnie i nie śmierdzi w ogóle jak to zrobią. 

Edytowane przez You know nothing, Jon Snow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

czy ja wiem czy tak srają, raczej normalnie i nie śmierdzi w ogóle jak to zrobią. 

To prawda, ale wiesz, co 2 tygodnie trzeba wziąć widły do rąk i wyrzucić to co nasrała bo nie będzie przecież w gównie stała. Jak już się wyrzuci, to trzeba jej pościelić sianem albo słomą, a żeby mieć siano i słomę najpierw trzeba skosić, zgrabić i zwieźć, a to są koszty i ciężka praca. I to wszystko dla 1 - 2 litrów mleka. Jak dla mnie słaby interes.

Ja kupuję mleko od sąsiada co ma krowę, 30 zł za 5 litrów raz w tygodniu :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi