Skocz do zawartości
Nerwica.com

Filmy i seriale

Magnolia

Rekomendowane odpowiedzi

...o proszę

Gdzieś mi ten film umknął a juz obsada powinna dawać bardzo pozytywne nadzieje.

Robert Duvall - mam wrażenie, że widziałem z nim tylko same dobre filmy.

Na przykład "Upadek" z nim i Michaelem Douglasem. Świetny film z niesamowitym klimatem, ktory oczywiście wszystkim polecam

http://www.filmweb.pl/film/Upadek-1993-11398

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przykład "Upadek" z nim i Michaelem Douglasem. Świetny film z niesamowitym klimatem, ktory oczywiście wszystkim polecam

To chyba mój ulubiony film jeśli chodzi o rolę Duvalla.

-- 24 sty 2015, 19:27 --

INTEL 1, czy Twój awatar jest z jakiegoś filmu? Kojarzy mi się z hellraiser 2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając jeszcze do Furii na początku sceny walk jeszcze ratują realistyczne zdjęcia (w sensie fajnie to wygląda, bo znowu nietrafienie w czołg jadący na wprost z 400-500 m czy mniej z zamaskowanego działa to kolejne kuriozum). Dla mnie Ryan też jest mocno przereklamowany, z rok temu sobie oglądnąłem specjalnie tak pod kątem patrzenia na realizm, bo film za dzieciaka raczej oglądałem i też jest właśnie taki hollywoodzki w negatywnym tego słowa znaczeniu, ratują go właśnie realistyczne zdjęcia, tak jakby się tam było i scena z lądowania na plaży. Walka w mieście to pomieszanie z poplątaniem niewiele lepsze od Fury - no dobra, Fury wygrywa głupotą. Zobaczcie stare filmy wojenne, np. O jeden most za daleko, to jest majstersztyk kina wojennego, to wygląda jak kronika filmowa, np. scena lądowania spadochroniarzy, widać jakby rzeczywiście kręcili setki tych samolotów, z których skaczą. Z nowszych filmów to jeśli chodzi o realizm to wygrywa zdecydowanie "Helikopter w ogniu".

Tak w ogóle mnie powinni zatrudniać do takich filmów, bym mówił jak to ma wyglądać :mrgreen: A serio to nie wierzę, że jakiś konsultant, nie wiem, żołnierz, oficer nie przetłumaczy im, że normalne wojsko by tak się nie zachowało, chyba, że jakaś swołocz ze stepów co na wojnie pierwszy raz zobaczyli kibel, ale oni też mieli jakiś dowódców co coś musieli wiedzieć, są uniwersalne taktyki itd. a nie chuja na józia tu walniemy czołg, tam pobiegną piechociarze, tam będzie snajper, bo fajnie, że się coś dzieje i opasły amerykanin się cieszy. Naprawdę filmy na realizmie by tylko zyskały!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba mój ulubiony film jeśli chodzi o rolę Duvalla.

-- 24 sty 2015, 19:27 --

INTEL 1, czy Twój awatar jest z jakiegoś filmu? Kojarzy mi się z hellraiser 2.

Ha. To okładka mojej ksiązki o CHAD. Jej twórca jest Mistrz Marwil z forum.

Koleś z okładki to ja, a tło to korytarz starego psychiatryka w Lublińcu. Reszta to absolutny kunszt Mistrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widziałam, ale chciałabym zobaczyć, tylko nie bardzo wiem gdzie. Oglądałam kiedyś wywiad z Boczarską, była wtedy gościem radiowej "Czwórki" i opowiadała o tym filmie. :) Wtedy można było wejść na stronę radia i podglądać, co się dzieje w studio, kto jest gościem itp. Nie wiem, czy teraz nadal jest to możliwe, ale już nie drążę więcej tego, bo chyba odbiegam od tematu ;) W każdym razie film, chciałabym zobaczyć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"12 gniewnych ludzi" - jestem zazwyczaj nastawiony negatywne do tak starych produkcji, ale ten film zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Polecam, jeżeli ktoś lubi "przegadane" filmy, gdzie akcja rozgrywa się prawie cały czas w jednym pomieszczeniu.

tak samo, zwykle nie sięgam po filmy sprzed '90 (lol), bo mam takie dziwne natręctwo, że nie i nie, a to jeden z moich ulubionych. te całkiem już stare mnie zwykle rażą teatralnym aktorstwem, tutaj super pozytywne zaskoczenie. taka formuła zresztą przegadania filmu się często sprawdza, np. rzeź była wporzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi