Skocz do zawartości
Nerwica.com

SULPIRYD (Sulpiryd Hasco/Teva)

Czy sulpiryd pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

116 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy sulpiryd pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      82
    • Nie
      24
    • Zaszkodził
      23

Rekomendowane odpowiedzi

MiśMały, ja też mam zdiagnozowane gastroskopią przewlekłe zapalenie żołądka. Po dwóch antybiotykach branych bez przerwy mój żołądek dosłownie eksplodował. Gastrolog zapisał mi miedzy innymi Sulpiryd w dawce 100 raz dziennie rano na czczo. Biorę go od 10 grudnia, widzę poprawę  w funkcjonowaniu żołądka. Na pewno ma na to wpływ całe leczenie, dieta i inne leki.  Najważniejsze że już tak mnie nie boli.

Edit. Gastrolog IPP też mi zapisał, ale biorę go co drugi dzień, a po miesiacu mam zejść na 3 x w tygodniu. 

Edytowane przez Iris_wawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 30.12.2024 o 09:59, Jurecki napisał(a):

Czy Sulpiryd uspokaja?

Czuje takie rozdrażnienie i złość.

Na mnie na początku brania tak działał, głównie gdy zwiększałam dawkę z 50 na 100. Teraz czuję pozytywne pobudzenie tzn. większą chęć do życia, mimo zimowo dołującego klimatu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od paru tygodni biorę 400 mg sulpirydu, zacząłem go brać kiedy po antydepresantach (m.in. 450 mg wenlafaksyny) byłem zbyt nerwowy i pobudzony. Zadziałał świetnie od początku, z grubsza tak jak chciałem, jestem bardziej stonowany, mniej myśli w głowie, lepszy nastrój.

Wcześniej w tym celu brałem amisulpryd 200 mg ale po kilku dłuższych razach przestał działać.

Mam też problemy gastryczne, mdłości, tutaj pomógł natychmiast. Sporo schudłem mimo że po sulpirydzie wrócił apetyt, niektórzy po nim tyją ale mi to nie grozi, nie tyłem również kiedy brałem amisulpryd parę lat. Nie wiem jak z prolaktyną ale cycki mi nie urosły więc się nie przejmuję. Nawet libido mam nadal dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi