Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM(Aciprex, ApoExcitaxin ORO, Betesda, Depralin, Depralin ODT, Elicea, Elicea Q-Tab, Escipram, Escitalopram Actavis/ Aurovitas/ Bluefish/ Genoptim, Escitil, Lexapro, Mozarin, Mozarin Swift, Nexpram, Oroes, Pralex, Pramatis, Symescital)

Martka

Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?  

413 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy escitalopram pomógł Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      251
    • Nie
      122
    • Zaszkodził
      59

Rekomendowane odpowiedzi

beza,

---- nie zmieniaj leku ( jeszcze zdążysz w razie co ) , nie podwyższaj dawki ( ta jest dobra , a większa nie musi wcale pomóc ) .

Ja bym Ci polecił dołożyć do tego co bierzesz Spamilan ( 2X10 mg ) . Do dobry antylękowiec , który leczy lęki u ich korzeni .

Najgorsze ,że wizytę masz dopiero za miesiąc ,,, przez ten miesiąc to różnie może być .Długo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam o sertraline. Ale nie wiem jak dotrwam do tego momentu. Śpię na stojąco cały czas. Może zwiększyć na razie dawkę do 15mg? Tylko czy to mnie pobudzi czy jeszcze bardziej uspi? Tego nie wiem. ..

Mam ten sam problem beza, jak długo bierzesz esci?

Jestem w połowie trzeciego opakowania czy ponad 9 tygodni.

-- 01 lis 2015, 23:34 --

Ale od 4tego tygodnia było ok. Taka optymistyczna byłam, lęków faktycznie nie mialam na co dzień, choć najgorszych dotąd wyzwań typu autobus, wywiadowka się nie podjęłam. Nie byłam specjalnie senna, no może wieczorami wcześniej niż zwykle. A tu nagle totalna zamula od paru dni i równocześnie lęki bez szczegolnego powodu... Sprobuje może kilka dni 15mg i zobaczę jaka reakcja będzie. .

-- 01 lis 2015, 23:40 --

beza,

---- nie zmieniaj leku ( jeszcze zdążysz w razie co ) , nie podwyższaj dawki ( ta jest dobra , a większa nie musi wcale pomóc ) .

Ja bym Ci polecił dołożyć do tego co bierzesz Spamilan ( 2X10 mg ) . Do dobry antylękowiec , który leczy lęki u ich korzeni .

Najgorsze ,że wizytę masz dopiero za miesiąc ,,, przez ten miesiąc to różnie może być .Długo .

A można prowadzić samochód po spamilanie? Często jeżdżę..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie po fevarinie to sie poprawiło w tej kwestii ale po jakims czasie zaczął zmulać, nie wiem czy nie wróce jak wszystko zawiedzie.

-- 01 lis 2015, 23:24 --

Mnie po fevarinie to sie poprawiło w tej kwestii ale po jakims czasie zaczął zmulać, nie wiem czy nie wróce jak wszystko zawiedzie.

Lu, tobie te 20 mg widzę tez przełomu nie robi, długo bierzesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakas komedia chyba... Myslalem, ze skoro bierzecie ten escitalopram, to jezdzicie autobusem, pociagami. I ze jedynie ja jestem w tak beznadziejnym polozeniu. Sorry, ale jesli ktos zażywa SSRI, a nawet nie moze sie przejechac autobusem miejskim, to znaczy, ze te leki to ZWYKLE PLACEBO. Zreszta ja tak samo przyjmuje 10 mg escitalopramu (a wczesniej 100 Fevarinu) i rowniez egzystuje tylko dzieki benzo. Jak czytam tutaj, ze niektorzy biora nawet 20 mg escitalopramu i przejazdzka busem jest dla nich wyzwaniem to chce mi się wołać..... BOŻE CZY TY TO WIDZISZ? To po co w ogole to brac? Efektow brak, skutkow ubocznych mnostwo. Gdzie my, kurwa, w ogole jestesmy?

-- 02 lis 2015, 02:41 --

Lu80, ja podobnie, ale od benzo nie jesteś uzależniony mam nadzieję?

Nie, on nie jest uzależniony, to ja jestem uzależniony. I to od coraz wyższych dawek ://///

Kiedys, wieki temu, dobrze na mnie dzialala wenlafaksyna. Facet mi mowil, ze stalem sie zupelnie inny, wesoly i pelen zycia. Czulem, ze ten lek dziala silniej od zwyklych SSRI. Ale wtedy nie mialem silnej nerwicy lekowej, teraz balbym sie strasznie tych wszystkich ubokow zwiazanych z noadrenalina.

-- 02 lis 2015, 02:47 --

. Jednak zapytalbym lekarza na Twoim miejscu o sertraline. Rowniez ma dzialanie przeciwlękowe, a do tego lepszy profil aktywizujacy, nie powodujac przy tym PSSD.

Nie klam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przy esci można brać ketonal? Męczy mnie potworny ból zęba. http://bil.aptek.pl/servlet/interakcje/ nie wskazuje żadnych interakcji, w internetach piszą o możliwym wylewie :/

Dopisek:

seks po sertralinie - u mnie to brzmi jak słaby żart. Po sertrze seks dla mnie może nie istnieć, po esci jest trochę lepiej, ale i tak jest tragedia. Kiedyś miałam ochotę praktycznie non stop, teraz od dwóch tygodni nic i wcale za tym nie tęsknię.

Trazodon potrafi mnie trochę rozkręcić, ale tylko czasami.

Chciałabym też niejako na pocieszenie dla innych powiedzieć, że póki co czuję się na tym leku bardzo dobrze. Jest mi lżej na duszy :) Lek wydaje mi się lepszy niż sertralina.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi