Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nożownicy - nowy trend w szkołach

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz napiszę o karze bicia, ja serio mówiłam o incydentalnych przypadkach, jak rodzice milion razy rozmawiają, próbują dotrzeć do dziecka, okazują mu cierpliwość ale niektóre dzieci nie wiem z czego to wynika nie ma zaniedbań rodziców rodziny a one i tak są niegrzeczne i będą i już. Takie właśnie gagatki, problemowe... jak taki ojciec w sytuacji że aż płacze z bezsilności i mu raz nerwy puszcza to ja mysle potrafilabym być wyrozumiała w takim przypadku bo ludzie robią błędy... Nie chodziło mi że pas był spoko. Mówię o takich naprawdę sprawiajacych problemy dzieciach. Co by mieli rodzice z nimi zrobić, wynająć pokój pani kurator? Poprosić o odbiór praw rodzicielskich? Pani psycholog codziennie przychodzi a dziecko podpali jej włosy i zwieje oknem

Zwykle te dzieciaki trafiają do ośrodków, zwykle są z rodzin zaniedbanych lub z patologii, ale też są też z rodzin normalnych a dzieciak taki był od zawsze i już. Nie zawsze przemocą się nasiąka przez lata i wyrasta na przemocowca. Nie wiem czemu tak się dzieje też, może jakieś zaburzenia osobowości wchodzi w grę nie mam pojęcia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogóle w latach 90-tych nieletni potrafili popełnić ponad 30 zabójstw rocznie, dziś takie zdarzenia można policzyć na palcach jednej ręki. Czy na prawdę media społecznościowe mają taki wpływ na młodzież? Czy raczej problem tkwi w zmianach społecznych i procesie wychowywania?

Chicken-hearted

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jeszcze raz napiszę o karze bicia, ja serio mówiłam o incydentalnych przypadkach, jak rodzice milion razy rozmawiają, próbują dotrzeć do dziecka, okazują mu cierpliwość ale niektóre dzieci nie wiem z czego to wynika nie ma zaniedbań rodziców rodziny a one i tak są niegrzeczne i będą i już. Takie właśnie gagatki, problemowe... jak taki ojciec w sytuacji że aż płacze z bezsilności i mu raz nerwy puszcza to ja mysle potrafilabym być wyrozumiała w takim przypadku bo ludzie robią błędy... Nie chodziło mi że pas był spoko. Mówię o takich naprawdę sprawiajacych problemy dzieciach. Co by mieli rodzice z nimi zrobić, wynająć pokój pani kurator? Poprosić o odbiór praw rodzicielskich? Pani psycholog codziennie przychodzi a dziecko podpali jej włosy i zwieje oknem

Zwykle te dzieciaki trafiają do ośrodków, zwykle są z rodzin zaniedbanych lub z patologii, ale też są też z rodzin normalnych a dzieciak taki był od zawsze i już. Nie zawsze przemocą się nasiąka przez lata i wyrasta na przemocowca. Nie wiem czemu tak się dzieje też, może jakieś zaburzenia osobowości wchodzi w grę nie mam pojęcia 

Święte słowa 

Ile razy ja jednak dostalam scierka po łbie,raz od mamy raz od taty uciekalam jak kozica przed ciosami hehehe

Dzis wydaje mi sie to zabawne,ale wtedy natrulam troche krwi rodzicom.Bylam uparta i pyskata.No cóż.Ale nigdy na nich nie podnioslam łapy,a moje pyskowki to raczej byly merytoryczne wyklady dla rodzicow🤣

Nie mam o to do nich żalu.Starali sie jak mogli mój nieokielznany temperament zeszlifowac trochę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozumiem, że Ty się martwisz, że Ci ocenzuruja forum, ale tutaj nikt nie publikuje nielegalnych treści, a jeśli by się tak stało to je usuwasz. Ale są inne miejsca gdzie tak się dzieje i nikt tego nie usuwa. Wręcz przeciwnie, dobrze się to klika więc takie treści są jeszcze promowane przez algorytmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja to z mojej strony widzę tak, że nie zakazujmy sprzedawcom narkotyków przychodzić pod szkołę, bo jeśli dzieci będą dobrze wychowywane to przecież nic od nich nie kupią.

Ale nadal mylisz pojęcia. Treści nielegalne już są nielegalne i one są karane. I się je ściga a powinno nawet skuteczniej i kary powinny być większe. I dla tych w sieci i dla tych dealerów pod szkołą. Zgadzamy się w tym oboje w 100%.

Jeśli analogia dealera przed szkołą lepiej przemówi do Ciebie to ta ustawa wyglądałaby tak, że urzędnik może zdecydować, że jeśli ktoś pod szkołą sprzedaje lody (i ktoś powiedział, że pewnie też są tam narkotyki) to odholowujemy tego kogoś wraz z samochodem, parkingiem, asfaltem i na wszelki wypadek jeszcze krawężnikami. O ściganiu go nic nie mówimy. Natomiast żeby chronić wszystkich w promieniu X m usuńmy wszystko co z nim związane

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja rozumiem, że Ty się martwisz, że Ci ocenzuruja forum, ale tutaj nikt nie publikuje nielegalnych treści, a jeśli by się tak stało to je usuwasz.

Tego się nie boje w ogóle i wspomniałem o tym tu:

https://www.nerwica.com/topic/54302-wdrozenie-dsa-cenzura-w-internecie/#comment-2896471

Mi nie chodzi o nasze forum ani nie mam konkretnego przykładu o co mogę się bać. Ja w tej sprawie akurat jestem za ideą wolności jako takiej. Nic osobistego

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, shadow_no napisał(a):

Ale nadal mylisz pojęcia. Treści nielegalne już są nielegalne i one są karane. I się je ściga a powinno nawet skuteczniej i kary powinny być większe. I dla tych w sieci i dla tych dealerów pod szkołą. Zgadzamy się w tym oboje w 100%.

Jeśli analogia dealera przed szkołą lepiej przemówi do Ciebie to ta ustawa wyglądałaby tak, że urzędnik może zdecydować, że jeśli ktoś pod szkołą sprzedaje lody (i ktoś powiedział, że pewnie też są tam narkotyki) to odholowujemy tego kogoś wraz z samochodem, parkingiem, asfaltem i na wszelki wypadek jeszcze krawężnikami. O ściganiu go nic nie mówimy. Natomiast żeby chronić wszystkich w promieniu X m usuńmy wszystko co z nim związane

Tego się nie boje w ogóle i wspomniałem o tym tu:

https://www.nerwica.com/topic/54302-wdrozenie-dsa-cenzura-w-internecie/#comment-2896471

Mi nie chodzi o nasze forum ani nie mam konkretnego przykładu o co mogę się bać. Ja w tej sprawie akurat jestem za ideą wolności jako takiej. Nic osobistego

Ale te treści sa określone w ustawie i muszą się zawierać w określonych definicjach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Lucy32 napisał(a):

Święte słowa 

Ile razy ja jednak dostalam scierka po łbie,raz od mamy raz od taty uciekalam jak kozica przed ciosami hehehe

Dzis wydaje mi sie to zabawne,ale wtedy natrulam troche krwi rodzicom.Bylam uparta i pyskata.No cóż.Ale nigdy na nich nie podnioslam łapy,a moje pyskowki to raczej byly merytoryczne wyklady dla rodzicow🤣

Nie mam o to do nich żalu.Starali sie jak mogli mój nieokielznany temperament zeszlifowac trochę.

Hahah Lucy ales musiała wywijac ale dobrze że ścierką tak miękko w sumie symbolicznie :D albo ręcznikiem :D zaraz skąd wiem że ręcznikiem czyżbym też dostawała. Za to pasem raz pamiętam zostałam strasznie złojona ale nikt z rodziny nie pamięta za co to bylo no masakra ja też nie

Nadal widać osobowość w tobie i to jest super. Merytoryczne wyklady🤣🤣 haha na forum też dawaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do nozownikow, W krwawy piątek tzw. to było zatrzymanych 76 osób, najmłodsza około 10 lat. I wgl dziś w tv też mówili ze jakiś 3 zatrzymali i oni się znali i planowali coś tam. To nie wiem czemu niby zdementowali że to nie zorganizowana akcja, jak tyle dzieciaków się zna, i w socialach jest ta jakaś fala popularna. nie wiem czym jest to Kids alert to chyva nie jest to samo co child alert bo to jest jak dziecko zaginie czy tam jest porwane. Może to tak przekazali żeby panika nie wybuchła. W TVP np znowu jest propaganda nie taka szczujnia aż jak za PiS ale nadal widać propagandę. Jak o armii gadają to ja wiem jak jest a oni propagandę np mówią 🤣 to może i z tym Państwo musi koloryzowac dla dobra nas żeby nie wybuchła większą panika 

Poza tym wczoraj kolejne ataki z nożami byly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi