Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy podrzucanie dziadkom dzieci do opieki co weekend przez młodych rodziców to patologia?

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Mają ale siedzą w boksach i żrą pasze. Chodziło mi że już nie muszą za łańcuch iść po krowke na łąkę i ją prowadzić drogą do domu. Niedawno się dowiedziałam że krowy jak się stadem same pasą to jedna wie że stado musialo iść już i same wracały na noc na chatę. Mądra zwierza

To tak nieistotne info

mysle ze nadal sie krowy wypasa jak ktos ma ich kilka to co piszesz to jak ktos ma 50 krow ale pewnie sa tacy ktorzy maja 5 i zmuszaja dzieci do pracy

tak samo jak ktos ma 100 hektarow to ma kombajn itd. ale jak ma 3 to dzieci pracuja i podreczna. 

2 godziny temu, Elciaa napisał(a):

Jak rozumiem mam nie odbierać tego personalnie? 

a dlaczego bys miala przeciez ja nie wiem co ty robisz i czy ogladasz seriale :D

chociaz to o chlopach to by pasowalo :D

1 godzinę temu, shadow_no napisał(a):

Alimenty

smiechlem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samo zostawianie dzieci u dziadków od czasu do czasu nie jest żadną patologią. Dziadkowie często sami chcą pobyć z wnukami, a rodzicom też przydaje się chwila dla siebie. Ale co innego okazjonalna pomoc, a co innego podrzucanie dzieci w każdy weekend, jakby dziadkowie mieli obowiązek zapewniać stałą opiekę.

Dzieci wychowują przede wszystkim rodzice. Dziadkowie mogą pomagać, jeśli mają na to chęć i siłę, ale nie powinni być traktowani jak darmowa opieka. Raz na jakiś czas, jak najbardziej. Co tydzień, z góry i bez pytania, duża przesada.

Są odpowiedzi, które przychodzą dopiero wtedy, gdy człowiek przestaje walczyć ze światem, a zaczyna słyszeć własną duszę (Aida)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, libed napisał(a):

mysle ze nadal sie krowy wypasa jak ktos ma ich kilka to co piszesz to jak ktos ma 50 krow ale pewnie sa tacy ktorzy maja 5 i zmuszaja dzieci do pracy

Jeśli mają to jedną i to już wyjątkowo. Nie opłaca się dziś mieć 5 krów ani trochę chyba dla funu

8 godzin temu, libed napisał(a):

tak samo jak ktos ma 100 hektarow to ma kombajn itd. ale jak ma 3 to dzieci pracuja i podreczna. 

Jak ma 3 to to zwykle też obrabia kombajnem. Ale to za mało żeby z tego utrzymać się. Jak ma 1 to może sobie jako hobby ręcznie obrabiac z pomocą dzieci czy żony. Pisanie o kobiecie podręczna to też beka i też jak 10 latek btw :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krowa jest droga w utrzymaniu dlatego nikt juz ich nie trzyma po prae sztuk, bo taniej kupic mleko w sklepie.

Chyba ze jakies gospodarstwa eko, ktore potem sprzedaja ser albo mleko po wyzszych cenach.

Ogladalam raz program o takim gospodarstwie, gdzie krowy sie wypuszcza na lake, a jesli sie je zabija to bezstresowo, zatrudniaja do tego osobe, ktora z odleglosci strzela do takiej krowy i ja zabija na miejscu. Krowa nie wie, ze umrze wiec sie nie stresuje.

Ale nawet wynajecie takiej osoby jest drogie wiec oni tam mieli o wiele wyzsze ceny niz w komercyjnych gospodarstwach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Pisanie o kobiecie podręczna to też beka i też jak 10 latek btw :D

pretensje do margaret atwood

poza tym z poprzedniego forum stosujemy taki slang ze baba bez prawa glosu ktora maz trzyma w domu bo sie boi ze jak pozna innego to ucieknie to wlasnie podreczna. ma rodzic dzieci i pilnowac domowego ogniska. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, libed napisał(a):

pretensje do margaret atwood

poza tym z poprzedniego forum stosujemy taki slang ze baba bez prawa glosu ktora maz trzyma w domu bo sie boi ze jak pozna innego to ucieknie to wlasnie podreczna. ma rodzic dzieci i pilnowac domowego ogniska. 

Niektóre są w domu nie dlatego że mąż się boi tylko tak chcą. Jak nazywacie takie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Niektóre są w domu nie dlatego że mąż się boi tylko tak chcą. Jak nazywacie takie?

Wg libeda każda żona niepracująca zawodowo to niewolnica swego męża. Libed jest niezdiagnozowany w swoich odchyleniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Nie opłaca się dziś mieć 5 krów ani trochę chyba dla funu

Dla funu pewnie i nie, ale dla zarobków, np. sprzedając mleko dla mleczarni raczej się jeszcze opłacało jakieś 2-3 lata temu, bo mam w rodzinie przypadek, że po kilkunastu latach prowadzenia takiego biznesu no biedni nie są na pewno xd z tym, że oni tych krów mieli nie wiem nawet ile, ale sporo jak co drugi dzień ok. 2 tys. litrów mleka mleczarnia odbierała.
Pewnie gdyby nie wiek i brak chętnych dzieci na przejęcie biznesu to nadal by się tym zajmowali, a tak to zlikwidowali i zajęli się czymś innym, ale nadal szeroko pojętym rolnictwem.

Edytowane przez Noire Panthere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

45 minut temu, Noire Panthere napisał(a):

Dla funu pewnie i nie, ale dla zarobków, np. sprzedając mleko dla mleczarni raczej się jeszcze opłacało jakieś 2-3 lata temu, bo mam w rodzinie przypadek, że po kilkunastu latach prowadzenia takiego biznesu no biedni nie są na pewno xd z tym, że oni tych krów mieli nie wiem nawet ile, ale sporo jak co drugi dzień ok. 2 tys. litrów mleka mleczarnia odbierała.
Pewnie gdyby nie wiek i brak chętnych dzieci na przejęcie biznesu to nadal by się tym zajmowali, a tak to zlikwidowali i zajęli się czymś innym, ale nadal szeroko pojętym rolnictwem.

O ja nie wiem ile z krowy jest mleka, tak czy siak mówiłam o 5 krowach 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi