Skocz do zawartości
Nerwica.com

Upały

Justufici

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Jesteś w bloku czy domu?

Dom, to znaczy sąsiadka ma większość wykupione a nasza reszta ;)

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Dalila_ napisał(a):

W domu w burze tak jakoś straszniej :D w bloku opatulony jesteś i nic nie trzeszczy 

kiedyś w bloku mieszkałam pamiętam jak tato wychodził na balkon w czasie burzy a ja uciekałam xd

Gdziekolwiek byś poszedł, czegokolwiek byś tknął, czyha tam rak i syfilis. Wypisany na nieboskłonie, jarzy się i tańczy jak zła wróżba. Wżarł się nam w dusze i jesteśmy tylko martwym przedmiotem, martwym jak księżyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pioruny są niebezpieczne 😕 ja już wyłączyłam wszystko z prądu, ale widzę, że w końcu przeszło xD

nie zasne xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, czarna rzodkiew napisał(a):

U mnie aktualnie pokazuje 32°C. Późnym popołudniem i wieczorem mają wystąpić burze z silnymi opadami deszczu, oby, uwielbiam burzę, szczególnie w nocy.

to mi pokazuje 21 stopni i chwała bogu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 minut temu, Jurecki napisał(a):

A ja nie bo mi przeszkadza spać.

Chyba źle zacytowałes 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przybyła burza z całą swoją mocą magii i grozy. Powietrze przynosi ukojenie po dniach pełnych ogni słonecznych. Burza jest perfekcyjnym dodatkiem do tej pory doby. Kocham ⛈️

"Więzienie zaczyna się od narodzin. Społeczeństwo, rodzice - odmawiają ci zachowania wolności, z którą się urodziłeś. Istniej subtelne sposoby karania człowieka za odważenie się odczuwania" ~ Jim Morrison

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 2.07.2026 o 07:43, Jurecki napisał(a):

Nareszcie ochłodzenie, już się nie pocę.

@Jurecki, też się cieszę, że już jest po ekstremalnych temperaturach ;) Pamiętam, jak jeszcze niedawno pot lał się ze mnie strumieniami, musiałem chodzić w mieszkaniu bez koszulki, bo strasznie się pociłem. 

Szeregowiec Wally Parr: "Po latach podsumowałbym to krótko: Cholerne marnotrawstwo. Tak samo można opisać każdą wojnę w historii świata. Małą, wielką, średnią. Cholerne marnotrawstwo." [cytat za: "Lądowanie w Normandii. Nieznane taśmy.", odc. 3 (2024)]

Generał Stanisław Sosabowski: "Jeśli jeden człowiek mówi: «Słuchajcie, pobawimy się dzisiaj w wojnę», to wtedy wszyscy giną." [cytat za: film "O jeden most za daleko" (1977)]

F20.0, Clopizam [LINK #1] → 100mg [1-1-1], Asentra [LINK #2] → 50mg [1-0-0], Reagila [LINK #3] → 3mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Jurecki napisał(a):

@Harding dobrze że już tych upałów niema. 

@Jurecki, podzielam Twój entuzjazm. Taka pogoda jak dziś może u mnie trwać do końca lata a nawet do późnej jesieni.

Szeregowiec Wally Parr: "Po latach podsumowałbym to krótko: Cholerne marnotrawstwo. Tak samo można opisać każdą wojnę w historii świata. Małą, wielką, średnią. Cholerne marnotrawstwo." [cytat za: "Lądowanie w Normandii. Nieznane taśmy.", odc. 3 (2024)]

Generał Stanisław Sosabowski: "Jeśli jeden człowiek mówi: «Słuchajcie, pobawimy się dzisiaj w wojnę», to wtedy wszyscy giną." [cytat za: film "O jeden most za daleko" (1977)]

F20.0, Clopizam [LINK #1] → 100mg [1-1-1], Asentra [LINK #2] → 50mg [1-0-0], Reagila [LINK #3] → 3mg [1-0-0]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Jurecki napisał(a):

@Harding dzisiaj jechałem rowerem to wręcz zimno było.

@Jurecki, ale podejrzewam, że odczuwalne zimno było lepsze niż te niedawne upały? :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi