Skocz do zawartości
Nerwica.com

Czy boisz się burzy i czemu tak fascynuje ten widok

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Jara mnie od dziecka burza, ostatnio jadę w nocy i z oddali widziałam cudowny widok. Błyski na pomarańczową poświate w granatowo-fioletowej gigantycznej chmurze 3d, i tez pioruny do ziemi aż raziło. A ta burza mogła być z 20 km nawet dalej już;3 i tak mam tyle lat i nadal chciałabym zobaczyć tornado

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce dodać zdj i jak zwykle nie da się. Pokazalabym komuś podobny widok że jednak widać burze no ale najpierw trzeba ruszyć dupe na koncert. I 2 foty z dalszą częścią pytania ale NIE DZIALA (Tak samo zjebala mi się apka od banku i tylko mi nagle i co:))

Człowiek wymyśla pytanie sobie zdjęcia poszuka i tyle z chęci bo nic nie działa zawsze mi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

Ja bardzo lubię burzę szczególnie kąpać się w jeziorze jak pioruny błyskają. Tak z nadzieją, że jakiś we mnie walnie na Giewoncie też niestety no nie dosięgnął mnie 😄

Opanuj się!! Pracnęła bym Cię teraz ino-,-

Moze na safarii żeby jakiś tygrys Cię zjadł to będzie łatwiej. Albo no wiesz parasol metalowy i jak tak będziesz chodził....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Jara mnie od dziecka burza, ostatnio jadę w nocy i z oddali widziałam cudowny widok. Błyski na pomarańczową poświate w granatowo-fioletowej gigantycznej chmurze 3d, i tez pioruny do ziemi aż raziło. A ta burza mogła być z 20 km nawet dalej już;3 i tak mam tyle lat i nadal chciałabym zobaczyć tornado

Burza taaa... Magiczna sprawa a ten wiecie, że burza najczęściej jara stare szopy i stodoły 😁🪄

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Opanuj się!! Pracnęła bym Cię teraz ino-,-

Moze na safarii żeby jakiś tygrys Cię zjadł to będzie łatwiej. Albo no wiesz parasol metalowy i jak tak będziesz chodził....

A chodzę z parasolem, bo nie lubię kapturów chyba, że peleryna to tak. Na safari nie ma tygrysów prędzej są w Azji dżungla albo tajga syberyjska tam można spotkać 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Prince of darkness napisał(a):

A chodzę z parasolem, bo nie lubię kapturów chyba, że peleryna to tak. Na safari nie ma tygrysów prędzej są w Azji dżungla albo tajga syberyjska tam można spotkać 🙂

Tak czysto hipotetycznie, gdybyś zmienił przeglądarkę na safari i zalogował się na forum to...

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

En garde, nadchodzi burzowa rymowanka, otóż: „Może to nie tornado, drodzy Panowie i miłe Panie, lecz posztywniałeś, Tygrysie, niczym ożaglowanie w tem huraganie”. Teraz jest tematycznie, płaszczyk, szpada i poezja wysokich lotów nie są Ci obce, prawdaż? Wątki w offtopie forum tematycznego są raczej luźne, to tylko żarty ;)

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Prince of darkness napisał(a):

No racja z tymi tygrysami, źle skojarzenie

8 godzin temu, shadow_no napisał(a):

Bardzo lubię. Chociaż w dzieciństwie bałem się... wiatru. Ale to już przeszło i teraz mi się to wszystko podoba. Polecam wszystkim porządną burzę 

Bo rodzice straszyli że pofruniesz jak Tadek Niejadek

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieliście okazję widzieć wał burzowy zwany szkwałowym? Ja widziałam dokładnie taki gigantyczny, byłam po drugiej stronie akurat podłużnego jeziora co ma 40 albo 60 km może więcej.  I ten wał był dłuższy niż to jezioro! Niesamowity widok 

Blog_Tutore-2024-05-31T151218.310-1024x683.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urodziłam się w burzę więc i z tego powodu ten widok mnie fascynuje. Fascynuje mnie siła naturalnej energii. Fascynuje mnie władza jaką ma burza. Fascynuje mnie to jak oczyszcza powietrze, całą atmosferę mimo iż niesie też za sobą zniszczenie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jestem w domu, to w sumie miło popatrzeć. Ale podczas burzy na zewnątrz to ja nie lubię być.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Dalila_ napisał(a):

Bo rodzice straszyli że pofruniesz jak Tadek Niejadek

A wiesz, że coś w tym jest. Bo mama mi opowiadała, że w dzieciństwie widziała takie mini tornado gdy była akurat na polu z moją siostrą, która jeszcze była wtedy malutka. I bała się, że je porwie :D Może ten strach mi sprzedała jakoś mówiąc o tym albo wyssałem go z cyca

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię burzę. Jest fascynująca. Jednak boję sie tego, że jest tak potężna i dominująca. 

Mam taką fantazję.. w lesie pod drzewem w deszcz potężny i burzę 🤫🫢

Nigdy niespełna i raczej małe szanse na jej realizację 🤪

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Cynthia napisał(a):

Lubię burzę. Jest fascynująca. Jednak boję sie tego, że jest tak potężna i dominująca. 

Mam taką fantazję.. w lesie pod drzewem w deszcz potężny i burzę 🤫🫢

Nigdy niespełna i raczej małe szanse na jej realizację 🤪

Pocałunek? Miłość? 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, shadow_no napisał(a):

A wiesz, że coś w tym jest. Bo mama mi opowiadała, że w dzieciństwie widziała takie mini tornado gdy była akurat na polu z moją siostrą, która jeszcze była wtedy malutka. I bała się, że je porwie :D Może ten strach mi sprzedała jakoś mówiąc o tym albo wyssałem go z cyca

Takie? To jest dust devil. Pustynny diabeł. Często widuje ale nie takie spektakularne jak są tam gdzie jest cieplej.

e5e9da25efa8bc019e2a4041202aafc3.jpg

To chyba za małe tornado żeby wciągnąć człowieka. Te wielkie natomiast to wiecie ze tam w środku niby jest takie ciśnienie że by rozerwalo człowieka? Prawda to? :3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale krowę czy tira porywa bez problemu. Takie F4 już myślę, a skala jest chyba do 7 

Największe mają prędkość F7 maja prędkość 650 km/h 

18 godzin temu, Prince of darkness napisał(a):

Nie lubię korzystać z przeglądarki Safari. A ponadto nie jest to przedmiotem dyskusji w obecnym wątku. 

Co do tygrysów to jeszcze często ludzie nie wiedzą że słonie są też w Azji I się na nich tam jeździ :d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Takie? To jest dust devil. Pustynny diabeł. Często widuje ale nie takie spektakularne jak są tam gdzie jest cieplej.

To chyba za małe tornado żeby wciągnąć człowieka. Te wielkie natomiast to wiecie ze tam w środku niby jest takie ciśnienie że by rozerwalo człowieka? Prawda to? :3

Rozerwalo to nie wiem, ale moze porwac. Ogladalam raz program o ludziach ktorzy przezyli tornado i kladli sie plasko na ziemi skuleni i trzymali siebie. Wszystko wokol nich zostalo porwane albo sie rozpadlo, to musi byc straszne, bo nawet nie ma sie czego trzymac i jeszcze cos moze w Ciebie uderzyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Chyba właśnie tego typu było. Rozerwać człowieka myślę, że nie rozerwie ale może się tam zderzyć z innymi przedmiotami co nie wróży dobrze.

A widziałaś tornado w połączeniu z pożarem?

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi