Skocz do zawartości
Nerwica.com

Neuroleptyki?

Pablo1945

Rekomendowane odpowiedzi

Kwetiapina, fluanxol, a z tych nowszych- latuda i reagila.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde zastanawia mnie jak dużo osób stąd leczylo lub leczy się neuroleptykami.... jak to wychodzi że w nie wchodzicie? Nie mając diagnoz czy problemów z psychozami, maniamii, itp. Czy to nie jest ze to jest przeznaczenie neurolepow żeby to leczyć a nie nerwice fobie i inne stresów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Kurde zastanawia mnie jak dużo osób stąd leczylo lub leczy się neuroleptykami.... jak to wychodzi że w nie wchodzicie? Nie mając diagnoz czy problemów z psychozami, maniamii, itp. Czy to nie jest ze to jest przeznaczenie neurolepow żeby to leczyć a nie nerwice fobie i inne stresów?

No wiesz, lekarze psychiatrzy przeciez neuroleptyki przypisują. To specjaliści znający ludzie organizmy i psychikę XD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, brum.brum napisał(a):

No wiesz, lekarze psychiatrzy przeciez neuroleptyki przypisują. To specjaliści znający ludzie organizmy i psychikę XD 

Jasne że tak. Nie mówię ze ja się bardziej znam. Bardziej to mnie zmartwilo że tyle osób potrzebuje najsilniejszych leków. Praktycznie wszyscy już je tu zazywaja. Jestem w nielicznych osobach;O ja i shadow i to chyba tyle wow

Nie wiedziałam że ja taka najzdrowsza tutaj 😂😂😂 kurde fajnie xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Jasne że tak. Nie mówię ze ja się bardziej znam. Bardziej to mnie zmartwilo że tyle osób potrzebuje najsilniejszych leków. Praktycznie wszyscy już je tu zazywaja. Jestem w nielicznych osobach;O ja i shadow i to chyba tyle wow

Dalilka, ale neuroleptyk wcale nie znaczy - silny lek już dla totalnie zaburzonych. W depresjach i nerwicach używa się dużo mniejszych dawek tych leków, a niektórych w ogóle się nie stosuje. 

W USA, niektóre neuroleptyki są zarejestrowane do zwykłych depresji, jako wspomagacze antydepresantów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Śmojda napisał(a):

Dalilka, ale neuroleptyk wcale nie znaczy - silny lek już dla totalnie zaburzonych. W depresjach i nerwicach używa się dużo mniejszych dawek tych leków, a niektórych w ogóle się nie stosuje. 

W USA, niektóre neuroleptyki są zarejestrowane do zwykłych depresji, jako wspomagacze antydepresantów. 

😶 fakt dzięki mylne pojecie miałam całkiem zielona taka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Okaz zdrowia i podziwu :D Nie no, aż tak to wygląda ? Też jestem mooooocno zdziwiony zatem. Neuroleptyki rzeczywiście są mocne, wiem po sobie ( np rano jak wstaje i potrzebuje kilku godzin żeby wrócić do „równowagi” )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, brum.brum napisał(a):

Okaz zdrowia i podziwu :D Nie no, aż tak to wygląda ? Też jestem mooooocno zdziwiony zatem. Neuroleptyki rzeczywiście są mocne, wiem po sobie ( np rano jak wstaje i potrzebuje kilku godzin żeby wrócić do „równowagi” )

Że wszystkich aktywnych osób to raczej tak nie kojarze nikogo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie są mocne. Wszystko zależy od dawki. I od tego, na co się choruje.

PS. Przeniosłam wątek do działu do którego bardziej pasuje ;) 

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi