Skocz do zawartości
Nerwica.com

Glow up

Dalila_

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś sposoby na szybsze gojenie blizn? Palec już ok się zrosło ale akurat na zgieciu to zacięcie było, mam teraz spuchnieta gule na tym zgięciu palca Xd na kostkach mam smieszne blizny na obu rękach od grabi drewnianych i to z rok może już. A na prawej jeszcze mam ślady jak mi walnęła ta maszyna i też mam blizny xdd możliwe że to przez tą krew i ferrytyna się tak długo goi nie wiem. Może jakieś maści kremy ktoś używał? 

Grabi czy grabii nie wiem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 31.05.2026 o 22:12, Krejzi1 napisał(a):

Gwiazdy to glownie zabiegi wiadomix. Muszę przyznać racje @Pokraka, kiedys mówiłam, ze wszystkie robione usta widać, ale widziałam u smiertelniczek, które pokazywały efekty na zdj i zrobione b. naturalnie.

Tak, problem, że często specjalnie robią tak by było widać, że robione a nie poprawić wygląd  😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.06.2026 o 10:56, Dalila_ napisał(a):

Ma ktoś sposoby na szybsze gojenie blizn? Palec już ok się zrosło ale akurat na zgieciu to zacięcie było, mam teraz spuchnieta gule na tym zgięciu palca Xd na kostkach mam smieszne blizny na obu rękach od grabi drewnianych i to z rok może już. A na prawej jeszcze mam ślady jak mi walnęła ta maszyna i też mam blizny xdd możliwe że to przez tą krew i ferrytyna się tak długo goi nie wiem. Może jakieś maści kremy ktoś używał? 

Grabi czy grabii nie wiem 

Podobno plastry i maści silikonowe, ale nie wiem. Obstawiam, że jak zawsze 90% to genetyka. U mnie wszystko, widać a na moim mężu wszystko goi się jak na psie. Jedyną bliznę co ma widoczna to po po wypadku gdzie miał pół twarzy zmasakrowane jak w horrorze to faktycznie trochę bliznę widać.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 17.06.2026 o 10:56, Dalila_ napisał(a):

Ma ktoś sposoby na szybsze gojenie blizn?

Mi już po zagojeniu rany, na samą bliznę po operacji lekarz mówił, żeby stosować Silaurum. No i faktycznie zbladła ładni ta blizna i nie ma zgrubień.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Pokraka napisał(a):

Podobno plastry i maści silikonowe, ale nie wiem. Obstawiam, że jak zawsze 90% to genetyka. U mnie wszystko, widać a na moim mężu wszystko goi się jak na psie. Jedyną bliznę co ma widoczna to po po wypadku gdzie miał pół twarzy zmasakrowane jak w horrorze to faktycznie trochę bliznę widać.    

Matko, co mu się wydarzyło?! 🥶

1 godzinę temu, Heledore napisał(a):

Mi już po zagojeniu rany, na samą bliznę po operacji lekarz mówił, żeby stosować Silaurum. No i faktycznie zbladła ładni ta blizna i nie ma zgrubień.

O dzięki zapytam w aptece jak będę:3

1 godzinę temu, Verinia napisał(a):

Miałąm ogromną bliznę po oparzeniu się parą wrzątku z czajnika. Okrągła, duża, otwarta rana na wewnętrznej strony przedramienia. Blizna sama się zagoiła, teraz została ledwo widoczna czerwonawa poświata. Na pewno są maści na blizny. Jak już Ci się zrosło, to moż maść z witaminą A? Dla mnie to numer jeden na wszystkie podrażnienia itp. Ale musisz poczytać.

Mam tą maść gdzieś! Dzięki za przypomnienie! faktycznie ona jest na wszystko dobra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 19.06.2026 o 15:45, Dalila_ napisał(a):

Matko, co mu się wydarzyło?! 🥶

Wypadek samochodowy, miał kość jarzmową całą zmiażdżona na płytkach mu składali twarz. Rozcięcie policzka to pikuś. Lekarze kilka godzin mu składali twarz, po wygojeniu nawet się dziwili, że mu powróciło czucie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi