Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ku lepszemu

Cynthia

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Cynthia napisał(a):

No mnie tak usypiają leki i nic już z tym nie zrobię raczej 🤷 czasami popołudniowa dawka klozapolu mnie zmuli, a na drugi dzień jest ok i nie czuje senności. Nie wiem od czego to zależy.

Też nie mam pojęcia. Ostatnio miałam zmniejszoną dawkę leku na spanie i szczęśliwie nie śpię już do 15 tylko około 11. No i biorę po prostu leki wcześniej- nie siedzę po nocach tak, jak kiedyś. 

Ale też czasami mimo leku nasennego nie mogę zasnąć, a potem się dobudzić 🤷‍♀️ i nie mam pojęcia czemu.

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Как страшно жизнь.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ku lepszemu, ku lepszemu, bo świat pędzi, błąka się, a w samym środku ja. 

Wyszłam jednak wczoraj, mała zmiana planów była.

Boję się, ale to taki duży świat, czy odnajdę siebie w nim? Czy jeśli odnajdę to zaakceptuję? Będę potrafiła pokochać?

Ku lepszemu. 

Dużo myślałam jak byłam w szpitalu. Nauczyłam się spoglądać na siebie bez krytycyzmu a z lekkością i akceptacją.

Ile to potrwa? Nie wiem. Na razie jestem w pełnej remisji i mam nadzieję, że utrzyma się to jak najdłużej.

Wiem, że kiedyś znowu spadnie na mnie ten klosz zniekształcając moje poczucie rzeczywistości. Ale cieszę się, póki mogę. Bo czuję się całkowicie inną osobą. Z taką pustką w głowie, bez minizawałów, że zaraz bomba spadnie na nas wszystkich, zabije i świat pozostawi w zgliszczach. 

A więc wchodząc tutaj, żegnaj się z beznadzieją, bo przecież idziemy ku lepszemu życiu. Chociaż na chwilę.

Chciałam wam wszystkim podziękować, za te słowa wsparcia, trzymanie za mnie kciuków, słowa miłe i wnoszące w  moje życie nuty ciepła i miłości. Jesteście ZAJEBIŚCI! 

Buziaki, pozdrawiam i smacznej kawusi.

Niebo deszczem spływa i płacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro będziesz już w domu 🦋🩷

Myślę, że normalność to najnudniejsza rzecz, jaką człowiek może być.

Otaczam się dziwnymi ludźmi, bo dzięki nim życie jest mniej nudne.

Fascynują mnie ludzie, którzy żyją poza zasadami.

Najciekawsi ludzie to ci, którzy nie starają się wpasować.

Lubię ludzi, którzy są trochę szaleni, bo inaczej patrzą na świat.

Andy Warhol

Andy Warhol (1986)_Easy-Resize.com (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Cynthia napisał(a):

Wiem, że kiedyś znowu spadnie na mnie ten klosz zniekształcając moje poczucie rzeczywistości.

To co już przeżyłaś i osiągnęłaś jest Twoje na zawsze 🙂 każdy progress zapisuje się w głowie i w ciężkich chwilach świadomość, że teraz się udało może bardzo pomóc. Nie zapominaj o tych wygranych walkach tocząc kolejne 🖤

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Noire Panthere napisał(a):

Przecież pisała dosłownie 5 postów wyżej, że od wczoraj jest w domu.

Nie zauważyłam 🫡

Myślę, że normalność to najnudniejsza rzecz, jaką człowiek może być.

Otaczam się dziwnymi ludźmi, bo dzięki nim życie jest mniej nudne.

Fascynują mnie ludzie, którzy żyją poza zasadami.

Najciekawsi ludzie to ci, którzy nie starają się wpasować.

Lubię ludzi, którzy są trochę szaleni, bo inaczej patrzą na świat.

Andy Warhol

Andy Warhol (1986)_Easy-Resize.com (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczęłam się bawić, w zasadzie to szwagier mnie wkręcił w tworzenie piosenek w AI  na podstawie swoich wierszy.

No i pobawiłam się wczoraj trochę i chciałabym się z wami podzielić. Mile widziane opinie ;) 

Dodaję tutaj, bo to mój wątek i mogę w nim wszystko! O!

Dziękuję i życzę smacznej kawusi w ten upalny dzień. Pamiętajcie się nawadniać! ☀️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Cynthia napisał(a):

Zaczęłam się bawić, w zasadzie to szwagier mnie wkręcił w tworzenie piosenek w AI  na podstawie swoich wierszy.

No i pobawiłam się wczoraj trochę i chciałabym się z wami podzielić. Mile widziane opinie ;) 

Dziękuję i życzę smacznej kawusi w ten upalny dzień. Pamiętajcie się nawadniać! ☀️

Rewelacja!🍊🍊🍊

chodze boso po ulicy

Klozapol 600mg

Solian 800mg

Haloperidol 15mg

Pregabalina 75mg

Afobam 0,5mg doraźnie

Annuszka wylała olej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Cynthia napisał(a):

Sam nie wiem co myśleć o AI. Z jednej strony herezja z drugiej to może być nowy rodzaj instrumentu któremu muzyk opowie emocje. Często zdarza mi się słuchać czegoś co okazuję się wygenerowane i powoli zaczynam mieć z tym luz.

A co do Twojej nuty to ma jakiś gotykowy vibe lat 90, słuchało tego pokolenie starsze niż ja i dla mnie spoko.

Forma liryczna krótka, zbyt krótka żeby rozbudować nóż jako dodatek do liny. Miałem wrażenie, że rozmywa obraz owej ostateczności zamiast go wzmacniać. To może być faktyczną historia ale jednak wtedy pozostanie zbyt inkluzywna dla odbiorcy z po za tamtej sytuacji. Lina opowiedziana bardzo obrazowo.

Zabrakło mi czegoś głębiej z Ciebie. Papierosy odliczają czas? To Ty go odliczasz papierosami w Twojej głowie, może o tym by opowiedzieć. Ja bym się zainteresował mogąc zajrzeć. Ciekawe by to było.

Gradacja by się przydała, się samo buduje napięcie i lasia drze się najwięcej na końcu co nie zmienia faktu że swój sznur masz na początku a jako kulminację że typ słucha ckliwej nuty 🙃

Leitmotiv popatrz samobójstwo ale do końca nie wiem, czy chcesz opowiedzieć o ostateczności, obojętności, nieuchronności, bolesnej miłości, uciekającym czasie - tak czuję że należało by wyróżnić którąś z emocji, wydobyć ją i dać jej prowadzić.

Już jest kawał utworu ale skoro zaprosiłaś do komentowania to ja bym nazmieniał 🙃

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Nie lubię świtu napisał(a):

Sam nie wiem co myśleć o AI. Z jednej strony herezja z drugiej to może być nowy rodzaj instrumentu któremu muzyk opowie emocje. Często zdarza mi się słuchać czegoś co okazuję się wygenerowane i powoli zaczynam mieć z tym luz.

A co do Twojej nuty to ma jakiś gotykowy vibe lat 90, słuchało tego pokolenie starsze niż ja i dla mnie spoko.

Forma liryczna krótka, zbyt krótka żeby rozbudować nóż jako dodatek do liny. Miałem wrażenie, że rozmywa obraz owej ostateczności zamiast go wzmacniać. To może być faktyczną historia ale jednak wtedy pozostanie zbyt inkluzywna dla odbiorcy z po za tamtej sytuacji. Lina opowiedziana bardzo obrazowo.

Zabrakło mi czegoś głębiej z Ciebie. Papierosy odliczają czas? To Ty go odliczasz papierosami w Twojej głowie, może o tym by opowiedzieć. Ja bym się zainteresował mogąc zajrzeć. Ciekawe by to było.

Gradacja by się przydała, się samo buduje napięcie i lasia drze się najwięcej na końcu co nie zmienia faktu że swój sznur masz na początku a jako kulminację że typ słucha ckliwej nuty 🙃

Leitmotiv popatrz samobójstwo ale do końca nie wiem, czy chcesz opowiedzieć o ostateczności, obojętności, nieuchronności, bolesnej miłości, uciekającym czasie - tak czuję że należało by wyróżnić którąś z emocji, wydobyć ją i dać jej prowadzić.

Już jest kawał utworu ale skoro zaprosiłaś do komentowania to ja bym nazmieniał 🙃

Dziękuję Ci za tę konstruktywną krytykę. W poezji chodzi o to, że nie wiadomo o co chodzi. Bądź łaskaw z obrazem całości, bowiem od wczoraj dopiero próbuję. :D 

Ale naprawdę doceniam wartość tego, co napisałeś. Dziękuję Ci z a to. Na pewno będę brać twoje uwagi pod uwagę, gdy coś następnego naskrobię.

Jednak ten wiersz jest na tyle intymny, że tak, papieros za papierosem... ;) próbowałam się kiedyś powiesić. Każdy papieros, bo planowałam całą paczkę spalić, bowiem tak, była to forma odmierzania czasu, a gdy została się pusta paczka, ja mając już dość "Imagine" Lennona tworzyłam pętlę.

Stąd mój sposób poetyckiego i barwnego w swej prostocie i krótkiej formy wiersz. Dla mnie ma to trochę inny wydźwięk, no ale każdy interpretuje na swój sposób.

Dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Cynthia napisał(a):

Dziękuję Ci za tę konstruktywną krytykę. W poezji chodzi o to, że nie wiadomo o co chodzi. Bądź łaskaw z obrazem całości, bowiem od wczoraj dopiero próbuję. :D 

Ale naprawdę doceniam wartość tego, co napisałeś. Dziękuję Ci z a to. Na pewno będę brać twoje uwagi pod uwagę, gdy coś następnego naskrobię.

Jednak ten wiersz jest na tyle intymny, że tak, papieros za papierosem... ;) próbowałam się kiedyś powiesić. Każdy papieros, bo planowałam całą paczkę spalić, bowiem tak, była to forma odmierzania czasu, a gdy została się pusta paczka, ja mając już dość "Imagine" Lennona tworzyłam pętlę.

Stąd mój sposób poetyckiego i barwnego w swej prostocie i krótkiej formy wiersz. Dla mnie ma to trochę inny wydźwięk, no ale każdy interpretuje na swój sposób.

Dziękuję.

A bo ja prostak jestem, jak mi opowiedziałas kontekst to wszystko ma sens xD nie ma za co, twórz dalej 🙂

Every breath corrupts the line

Till there's nothing left

But time

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Nie lubię świtu napisał(a):

A bo ja prostak jestem, jak mi opowiedziałas kontekst to wszystko ma sens xD nie ma za co, twórz dalej 🙂

Nie no, fajnie, że masz swoją interpretację i cieszy mnie to. 

będę się starać, muszę wygrzebać zeszyt z wierszami i będę działać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi