Skocz do zawartości
Nerwica.com

Lubię kobiety...

Przemek_Leniak

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Sensys napisał(a):

Jak już chcesz być taka obiektywna to dlaczego tylko i wyłącznie do mnie się doczepiłaś i mi zwracasz uwagę? Czyżby to było spowodowane tym, że już nie chciałem z Tobą rozmawiać na discordzie na priv? Stronnicze bardzo i nie w porządku. Jako administrator powinnaś być obiektywna, jakoś obrażanie czy ataki w moją stronę przez Verinia Ci nie przeszkadzają?

Jestem bardzo obiektywna a moje doświadczenia związane z Twoją osobą tylko potwierdzają moje spostrzeżenia. Skoro wspominasz naszą rozmowę na discordzie to nie boli mnie, że wyszedłeś po fali ataków i niemiłych sformułowań. Nie widzę potrzeby tego tutaj wyciągać ale skoro sam zacząłeś. Jak napisałam nie jest to temat do dyskusji. Jeżeli chcesz odbierać osobiście to upomnienie to Twój problem. Jednak jestem tutaj administratorem i czytam wypowiedzi i to nie pierwszy raz kiedy zauważam, że sam piszesz mocno prowokacyjnie. Pamiętaj to forum psychologiczne i proszę o powstrzymanie się od osobistych wycieczek w dyskusji. Argumenty nie opinie i prywatne wycieczki ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Jestem bardzo obiektywna a moje doświadczenia związane z Twoją osobą tylko potwierdzają moje spostrzeżenia. Skoro wspominasz naszą rozmowę na discordzie to nie boli mnie, że wyszedłeś po fali ataków i niemiłych sformułowań. Nie widzę potrzeby tego tutaj wyciągać ale skoro sam zacząłeś. Jak napisałam nie jest to temat do dyskusji. Jeżeli chcesz odbierać osobiście to upomnienie to Twój problem. Jednak jestem tutaj administratorem i czytam wypowiedzi i to nie pierwszy raz kiedy zauważam, że sam piszesz mocno prowokacyjnie. Pamiętaj to forum psychologiczne i proszę o powstrzymanie się od osobistych wycieczek w dyskusji. Argumenty nie opinie i prywatne wycieczki ;) 

Fali ataków i niemiłych sformułowań 😅

Poszedłem i nie chciałem z Tobą rozmawiać, bo sama zaczęłaś atakować i oceniać jeśli ktoś się nie zgadzał z tym co wysłałaś i od razu teksty, że nie rozumiem i ocenianie czyjegoś doświadczenia i przeżyć nie znając człowieka. 

Dlaczego w takim razie tylko i wyłącznie mi zwracasz uwagę i do mnie się doczepiasz? Verinia atakowała również, wykazała się brakiem szacunku(sama to przyznała) to gdzie ta obiektywność?

Edytowane przez Sensys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, nie będę udawać, że chce mi się czytać cały wątek linijka po linijce, ale już fragmenty, które widzę, są za ostre. Teksty w stylu: "robisz z kogoś idiotkę", "słabe to bardzo", "to tylko o Tobie świadczy", "Twoje przewrażliwienie" itd. to nie są argumenty. To są osobiste przycinki. I na forum nie ma na to miejsca. Można dyskutować, nawet ostro, można się nie zgadzać, można domagać się potwierdzeń dla czyichś tez – to jest normalne w rozmowie. Ale zjeżdżanie rozmówcy, przypisywanie mu cech, psychoanalizowanie na siłę, wjeżdżanie w ton "to z tobą jest problem" rozwala każdą dyskusję. 

Można dyskutować, nawet ostro, nawet z humorem – temat jest rozwojowy. Ale osobiste wycieczki naprawdę nic nie wnoszą. Kobiety i mężczyźni to nie są dwa oddzielne gatunki z wrogich planet. W każdej grupie są osoby fajne i osoby trudne. Nie stoimy na dwóch przeciwległych biegunach.

Więc prośba: dyskutujmy dalej, ale bez atakowania siebie nawzajem. Szacunek obowiązuje wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Sensys napisał(a):

Poszedłem i nie chciałem z Tobą rozmawiać, bo sama zaczęłaś atakować i oceniać jeśli ktoś się nie zgadzał z tym co wysłałaś i od razu teksty, że nie rozumiem i ocenianie czyjegoś doświadczenia i przeżyć nie znając człowieka. 

Dlaczego w takim razie tylko mi zwracasz uwagę i do mnie się doczepiasz? Verinia atakowała również, wykazała się brakiem szacunku to gdzie ta obiektywność?

Nie atakowałam...wręcz przeciwnie byłam zaskoczona Twoją rekacją i się wycofałam nie rozumiejąc Twojego zachowania.

@Verinia spasowała i pokazała klasę.

Powtarzam proszę o dyskusje bez prywatnych wycieczek i obrażania. Miłego dnia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Melodiaa napisał(a):

Nie atakowałam...wręcz przeciwnie byłam zaskoczona Twoją rekacją i się wycofałam nie rozumiejąc Twojego zachowania.

@Verinia spasowała i pokazała klasę. Powtarzam proszę o dyskusje bez prywatnych wycieczek i obrażania. Miłego dnia..

Jeśli Ty nie atakowałaś w tamtej rozmowie to ja również nie atakowałem i wręcz przeciwnie:) To ja się wycofałem z tamtej rozmowy, bo nie chciałem rozmawiać z Tobą już. Btw. nie warto robić z tego offtopicu.

Czyli można kogoś obrażać, atakować i jak się napiszę przepraszam to już pokazuje klasę i już jest okey wyczyszczone wszystko takiemu człowiekowi się nie zwraca uwagi? 😅 Okey warto zapamiętać. 

16 minut temu, Dryagan napisał(a):

Hej, nie będę udawać, że chce mi się czytać cały wątek linijka po linijce, ale już fragmenty, które widzę, są za ostre. Teksty w stylu: "robisz z kogoś idiotkę", "słabe to bardzo", "to tylko o Tobie świadczy", "Twoje przewrażliwienie" itd. to nie są argumenty. To są osobiste przycinki. I na forum nie ma na to miejsca. Można dyskutować, nawet ostro, można się nie zgadzać, można domagać się potwierdzeń dla czyichś tez – to jest normalne w rozmowie. Ale zjeżdżanie rozmówcy, przypisywanie mu cech, psychoanalizowanie na siłę, wjeżdżanie w ton "to z tobą jest problem" rozwala każdą dyskusję. 

Można dyskutować, nawet ostro, nawet z humorem – temat jest rozwojowy. Ale osobiste wycieczki naprawdę nic nie wnoszą. Kobiety i mężczyźni to nie są dwa oddzielne gatunki z wrogich planet. W każdej grupie są osoby fajne i osoby trudne. Nie stoimy na dwóch przeciwległych biegunach.

Więc prośba: dyskutujmy dalej, ale bez atakowania siebie nawzajem. Szacunek obowiązuje wszystkich.

Okey jasne dziękuję za zwrócenie uwagi i obiektywność. Masz rację nie warto siebie atakować. I to prawda tak pisałem wcześniej w każdej płci znajdziemy cudowne i bardzo trudne nawet bardzo złe osoby itd.

Edytowane przez Sensys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Sensys napisał(a):

Czyli można kogoś obrażać, atakować i jak się napiszę przepraszam to już pokazuje klasę i już jest okey wyczyszczone wszystko takiemu człowiekowi się nie zwraca uwagi? 😅 Okey warto zapamiętać. 

Ty za to nie wyciągasz żadnych wniosków 🤷

Cóż ....

Wg regulaminu dyskusja nie wskazana. Proszę przyjąć do wiadomości. Kolejne wpisy będą oceniane wg regulaminu. Proszę poczytać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Sensys napisał(a):

Po co zwracać uwagę komuś kto sam zauważył, że przesadził? Nie będziemy upominać każdego usera, który w przypływie emocji się zagalopował i napisał kilka słów za dużo. Przeprosił, spasowal- potrafi zapanować nad swoimi emocji, spojrzeć na to z boku. 

W Twoich postach nie widzę natomiast grama skruchy, że trochę przesadziłeś. Dostałeś upomnienie pisemne. Dyskusje z ekipą są niedopuszczalne. Kolejne będzie upomnienie w postaci osta i punktu. 

Btw. Wyciąganie prywatnych rozmów na forum jest bez klasy... nie wiem co zaszło między Wami, natomiast @Melodiaa słusznie zwrociła Ci uwage. Nie widzę tutaj żadnego działania stronniczego czy niechęci do Twojej osoby. 

Koniec OT. Jeszcze jeden post nie związany z tematem i polecą osty dla wszystkich, którzy będą stosować prywatne wycieczki. Wypowiedziała się już w tym temacie cała administracja forum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Verinia napisał(a):

plotkują kobiety, bo się ludźmi interesują bardziej niż faceci

Czy na pewno?

Psychologia jako nauka została stworzona przez Wilhelma Wundta. Psychoanalizę, jak wiadomo, opracował Freud (tak, pamiętam o jego rażących błędach i wyssanych z palca hipotezach, jakby co). Terapia poznawczo-behawioralna została stworzona przez Aarona Becka (wkład w to wniósł też Albert Ellis).

Olbrzymi wkład w rozwój psychiatrii wniósł np. Karl Jaspers.

Czy te osiągnięcia nie wynikły właśnie z zainteresowania ludźmi i ich problemami? Podobnie jak czołowe osiągnięcia w psychiatrii?

Może i obecnie większość psychoterapeutów to kobiety, i stąd stereotyp, że psychologia to "kobieca" dziedzina. Cóż, pilates został wynaleziony przez mężczyznę, Josepha Pilatesa, jednak obecnie też większość instruktorów pilatesu to kobiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Kiusiu napisał(a):

Czy na pewno?

Psychologia jako nauka została stworzona przez Wilhelma Wundta. Psychoanalizę, jak wiadomo, opracował Freud (tak, pamiętam o jego rażących błędach i wyssanych z palca hipotezach, jakby co). Terapia poznawczo-behawioralna została stworzona przez Aarona Becka (wkład w to wniósł też Albert Ellis).

Olbrzymi wkład w rozwój psychiatrii wniósł np. Karl Jaspers.

Czy te osiągnięcia nie wynikły właśnie z zainteresowania ludźmi i ich problemami? Podobnie jak czołowe osiągnięcia w psychiatrii?

Może i obecnie większość psychoterapeutów to kobiety, i stąd stereotyp, że psychologia to "kobieca" dziedzina. Cóż, pilates został wynaleziony przez mężczyznę, Josepha Pilatesa, jednak obecnie też większość instruktorów pilatesu to kobiety.

Hmm jak jest taki stereotyp to dlatego że kobietom przypisuje się większą empatię (słusznie czy nie), do tego chyba więcej studentek jest na tym kierunku niż studentów, ale nie wiem, tak mi się tylko wydaje. A te wybitne jednostki naukowców to jakże by nie mogły być mężczyznami :D ale czy to można rozszerzyć na ogół ? 🤔🤔 ciekawe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naukowców - jakichkolwiek - nie ma sensu rozszerzać na ogół. ;) To nie ulega wątpliwości. Podobnie jak to, że nie sposób stwierdzić, kto stworzyłby psychologię jako naukę oraz rozwinąłby psychiatrię, gdyby w XIX w. kobiety mogły na równi z mężczyznami studiować i wykładać na uniwersytetach, i gdyby ich zdanie było w równym stopniu brane pod uwagę i poważane jak zdanie męskich naukowców. Tak, słyszałem o tzw. efekcie Matyldy czy zjawisku Matyldy, i zgadzam się, że występuje, i że źle jest, że występuje. To efekt i przejaw mizoginicznych stereotypów, wg których "baba się nie zna" czy "kobiety nie wiedzą, jak działa świat" itd.

Aczkolwiek wspomniani Aaron Beck i Albert Ellis działali w latach 60. XX w., czyli w okresie, gdy kobiety już mogły zarówno studiować, jak i wykładać.

Jasne jest, że większość ludzi, którejkolwiek płci oraz mieszkańców któregokolwiek kraju, nie ma nic wspólnego z odkryciami naukowymi, osiągnięciami technicznymi, wynalazkami itd. Jednak ci, którzy są obywatelami państw, w których dokonano i odkryto najwięcej, i w których są najbardziej renomowane ośrodki naukowe, korzystają z osiągnięć rodaków, więc i na nich spływa część chwały. Oczywiście nie można tego nazwać sprawiedliwym, no ale cóż - świat nigdy nie był sprawiedliwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Illi napisał(a):

Wypowiedziała się już w tym temacie cała administracja forum

Czyli władze też lubią kobiety 😜

Przy okazji nie wiem czemu ale wolę szefa kobietę niż faceta...
odnoszę wrażenie że kobiety bardziej ogarniają kuwetę

Edytowane przez Przemek_Leniak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi