Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

To tak, ale czy to jest czymś uzasadnione? Tzn. czy podano jakiś powód?

tak, ludzie nie chca dluzej pracowac. 

jak pytasz kogos czy chce pracowac do 60 czy 65 to wiadomo co odpowie ale jakby go zapytali czy chce pracowac do 60 i miec tysiac czy do 65 i miec 1,5k to moze by co innego odpowiedzieli ale oni mamia wyborcow tak zeby ci sadzili ze beda mieli tyle samo niezleznie ile beda pracowali poza tym ich wyborcy to czesto ludzie ktorzy i tak nie kwapia sie do pracy wiec licza na minimalna a wtedy wiadomo ze lepiej wczesniej niz pozniej

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Hitler też przeżył zamach i to niejeden, to chyba jakaś kara Boska jeśli już.

nie wiem nie pamietam dokladnie rym sie odwolywal do czegos byc moze slow samego trumpa ktory sam z siebie robi wyslannnika bogow, nawet chyba sie na papieża obrazil ze mu zalatwil stolek a on nie chcial powiedziec ze wojna z iranem to wojna w obronie katolicyzmu :D

nie widzialas tej grafiki w ktorej sam sie wcielil w jakiegos mesjasza :D ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, libed napisał(a):

tak, ludzie nie chca dluzej pracowac. 

jak pytasz kogos czy chce pracowac do 60 czy 65 to wiadomo co odpowie ale jakby go zapytali czy chce pracowac do 60 i miec tysiac czy do 65 i miec 1,5k to moze by co innego odpowiedzieli ale oni mamia wyborcow tak zeby ci sadzili ze beda mieli tyle samo niezleznie ile beda pracowali poza tym ich wyborcy to czesto ludzie ktorzy i tak nie kwapia sie do pracy wiec licza na minimalna a wtedy wiadomo ze lepiej wczesniej niz pozniej

Ale chodzi mi konkretnie o to, czy podali jakiś powód niższego wieku emerytalnego dla kobiet? Bo żaden mi nie przychodzi do głowy osobiście. Kobiety i tak często pracują mniej lat, bo zajmują się dziećmi, a potem mają głodowe emerytury, a żyją dłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Ale chodzi mi konkretnie o to, czy podali jakiś powód niższego wieku emerytalnego dla kobiet? Bo żaden mi nie przychodzi do głowy osobiście. Kobiety i tak często pracują mniej lat, bo zajmują się dziećmi, a potem mają głodowe emerytury, a żyją dłużej.

tak rodza dzieci i "im sie nalezy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Malowany_ napisał(a):

To jest dziki zwierz i nikt mu nie będzie ziemniaczków gotował 😄

To ja się pytam skoro swinia też zezre niegotowane to czemu im jej pyry paruje sie

19 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Kto tak mówił? Trump?

Przecież ponoć ceny są niskie w US, tzn. on tak twierdzi, gubi się sam we własnych kłamstwach.

Żabo, czy oczekujesz od niego konsekwencji w zeznaniach?:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

25 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Kto tak mówił? Trump?

Przecież ponoć ceny są niskie w US, tzn. on tak twierdzi, gubi się sam we własnych kłamstwach.

no, nie slyszalas ? na pytanie o ceny odpowiedzial ze to wina tego ze ukraina atakuej rosyjskie rafinerie i mowil im zeby przestali :D

47 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

To głupie, bo za tym nic nie idzie oprócz biedy na starość.

pis mowi ze bogactwo bierze sie z rozmnazania i to przyszlosc polski a nie z pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi