Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Mózgu to sobie mów do siebie. Ktoś z Krakowa mi mówił:) bo ja też w Krakowie jak wiesz bywam i mieszkalam Tak wyszło że pierwsze pytanie to zawsze A ktoś jeszcze z forum jest Krakowa? Nie mam żadnych danych z Twojego dowodu luzuj. 

Nigdzie tu nikomu nie pisałam że mieszkam w Krakowie zatem co ty pierd.... Zmyślasz takie bajki na poczekaniu? 

Równie dobrze mogłabym i ja tak pieprzyć że jesteś laską która kiedyś znałam, a która jeździła co roku na wakacje do Ostrowa Wielkopolskiego do dziadków 😀 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Nigdzie tu nikomu nie pisałam że mieszkam w Krakowie zatem co ty pierd.... Zmyślasz takie bajki na poczekaniu? 

Równie dobrze mogłabym i ja tak pieprzyć że jesteś laską która kiedyś znałam, a która jeździła co roku na wakacje do Ostrowa Wielkopolskiego do dziadków 😀 

Nic nie pierdole czemu tak się boisz tego Krakowa? Xd w dupie mam czy jesteś stamtąd możesz być z nowego Jorku 

2 minuty temu, mała_mi123 napisał(a):

60% do 40 % to znów nie taka wielka różnica. Gratulujemy końskiego zdrowia zatem. 

Poważnie? To co oni nic nie robili przecież w wielu miejscach było wymagane żeby się zaszczepić lol

Mała mi nie chce mi się już z Tobą rozmawiać i już się nie lubimy więc do uslyszenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Dalila_ napisał(a):

To że ktoś dostał powikłań bo był w tym procencie albo promilu ryzyka też nie jest jakoś zaskakujące. Ale to znaczy że mieliśmy umrzeć wszyscy po niej?

No ja też poziomu nie trzymam, też pisałam o seksie na pewno, stąd się rzuca na mnie może:D

Z badania wynika, że po podaniu szczepionki Moderna ryzyko rozwoju choroby neurologicznej, ostrego rozsianego zapalenia mózgu i rdzenia, było 3,8 razy większe, a po podaniu szczepionki AstraZeneca 2,2 razy większe;

https://www.medonet.pl/zdrowie/wiadomosci/przebadali-99-mln-osob-po-szczepionce-na-covid-19-sa-skutki-uboczne/rz778l0

Wolałabym jednak nie być w tym nieszczęsnym promilu osób z poważnymi skutkami ubocznymi. 

3 razy przeszłam covid. Bez powikłań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, mała_mi123 napisał(a):

Z badania wynika, że po podaniu szczepionki Moderna ryzyko rozwoju choroby neurologicznej, ostrego rozsianego zapalenia mózgu i rdzenia, było 3,8 razy większe, a po podaniu szczepionki AstraZeneca 2,2 razy większe;

https://www.medonet.pl/zdrowie/wiadomosci/przebadali-99-mln-osob-po-szczepionce-na-covid-19-sa-skutki-uboczne/rz778l0

Wolałabym jednak nie być w tym nieszczęsnym promilu osób z poważnymi skutkami ubocznymi. 

3 razy przeszłam covid. Bez powikłań.

Tak, sa ryzyka, ale ryzyka przejscia covida bez szczepionki sa wyzsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Poważnie? To co oni nic nie robili przecież w wielu miejscach było wymagane żeby się zaszczepić lol

Mała mi nie chce mi się już z Tobą rozmawiać i już się nie lubimy więc do uslyszenia

Jeszcze w 2022 roku najwyższy wskaźnik w pełni zaszczepionych (wówczas 2 dawki) zaobserwowano w województwach: wielkopolskim, lubuskim, zachodniopomorskim oraz w centralnych częściach województw małopolskiego i mazowieckiego. Średni udział zaszczepionych mieszkańców wynosił ok. 65%. Najmniejszą liczbę zaszczepionych stanowili mieszkańcy województw podlaskiego, lubelskiego i podkarpackiego – ok. 35%. 

Było, nie było. Jak ktoś jeździł za granicę to musiał mieć paszport covidowy. Niektórzy dawali w łapę 

https://wiadomosci.onet.pl/lublin/paszport-covidowy-za-tysiac-zl-sluzby-rozbily-grupe-handlujaca-certyfikatami/3jxm1xz

8 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

To czy my sie zasczepilismy czy nie i jak sie czujemy to sa dowody anegdotyczne, a nie evidence based medicine. 

Nie da sie zbudowac wiarygodnych modeli analitycznych na tak malej probie.

Przebadali 99 mln osób.

Co z tego że mały promil jak skutki uboczne wyrzucają z kapci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Nie pojechałam mu, a przynajmniej nie taki był cel ale wiadomo że nie mam taktu, więc ja osobiście nie chciałam pojechać. A jak on tak o tym co napisałam uważa to co mogę zrobić już teraz? 

A poza tym myśli ksobne występują w depresjach nerwicach fobiach społecznych, to że ktoś odbiera coś za krytyke co nią nie jest, to że ktoś myśli że ludzie w autobusie widzą że ubrudzil bluzkę, nawet to są myśli ksobne. Każdy ma to w jakimś stopniu, ale ja tak jak i brum uczynił odbieram często na opak coś, tak jak ja tu o zazdrości mojej napisałam A nie jego do mnie. 

Spoko. Ja się nie gniewam chociaż nie miło tak przeczytać, że coś mam kiedy dawno temu pisaliśmy co nam jest w PRYWATNEJ rozmowie. Mała mi ma rację, po co wywlekać prywatne rzeczy? I napiszę jeszcze raz nie mam myśli ksobnych, po co tak generalizujesz? Szanuję że masz wiedzę i się chcesz się nią dzielić. Ale co innego wiedza i taktowna pomoc komuś a co innego wywalanie komuś w ogólnej rozmowie różnych rzeczy. To nie jest okej. 
A co do mojego tekstu czy nie za dużo na forum, to dalej podtrzymuję sugestie że każdemu przydaje się odpoczynek i przewietrzenia głowy o forum

od*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Jeszcze w 2022 roku najwyższy wskaźnik w pełni zaszczepionych (wówczas 2 dawki) zaobserwowano w województwach: wielkopolskim, lubuskim, zachodniopomorskim oraz w centralnych częściach województw małopolskiego i mazowieckiego. Średni udział zaszczepionych mieszkańców wynosił ok. 65%. Najmniejszą liczbę zaszczepionych stanowili mieszkańcy województw podlaskiego, lubelskiego i podkarpackiego – ok. 35%. 

Było, nie było. Jak ktoś jeździł za granicę to musiał mieć paszport covidowy. Niektórzy dawali w łapę 

https://wiadomosci.onet.pl/lublin/paszport-covidowy-za-tysiac-zl-sluzby-rozbily-grupe-handlujaca-certyfikatami/3jxm1xz

Przebadali 99 mln osób.

Co z tego że mały promil jak skutki uboczne wyrzucają z kapci.

Moj komentarz nie byl do badan na 99mln tylko do komentarzy typu "Ja sie zaszczepilam i nic mi nie jest", " a ja znam kogos, kto umarl". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, brum.brum napisał(a):

@mała_mi123 nikomu i nigdzie nie pisałem na Twój temat, a już na pewno nie o tym co pisaliśmy na privie. Spokojna Twoja rozczochrana, serio 😜

Daj spokój. To co tu jest wymyślane to szkoda gadać. Zażenowanie i tyle.

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Dalila_

Fejsa nie mam, ale smartfona mam jakiegoś starego, a pare dni temu sobie kupiłem kartę sim T-Mobile i mam numer. :D 

Tylko że jak gdzieś idę, to zazwyczaj bez telefonu, żeby sobie odpocząć od internetu, bo tak to jak idę, to czuję się dziwnie, jak przy ludziach się gapię w telefon, no i bez mi lepiej. Poza tym to góowienko dużo waży i mi się z tym niewygodnie chodzi. 

Jakoś nie przepadam za smartfonami ogólnie. :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisałem, że darek byczy vel tirowiec vel czub zabronił nam się spotykać z Dalilą, bo jak się znowu spotkamy i będziemy o tym pisać, to on nie wytrzyma. :D Tak pisał. 

I że wszystko, co tu, w tym wątku jest, to ląduje tam na kafe potem i ludzie o tym piszą, zanim zniknie temat

Więc ja i Dalila mamy kosę już i nie możemy się ze sobą spotykać :P .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi