Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Byłam na urlopie, tydzień w Turcji, a resztę pakowałam cały dół domu by pod naszą nieobecność można było zrobić wylewkę samopoziomującą.  

To też miałaś remont i robotę z tym.

Jak Ci się podobała Turcja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Było bardzo fajnie, dużo pozwiedzaliśmy a że przypadło nam na rekordowe upały w Polsce, to nawet się schłodziliśmy. 

Chcesz coś zobaczyć? To wstawię coś na premium.   

Tak, chętnie 🙂 zaznacz mnie tam proszę, bo nie pamiętam gdzie jest ten wątek 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Turcja jest krajobrazowo piękna przynajmniej riwiera góry nad samym morzem, piękna woda. Plaże to różne dużo kamienistych ale tez i z piaseczkiem. No i oczywiście pozostałości antycznej cywilizacji. 😍

Fajnie 🙂 moja siostra niegdyś lubiła tam jeździć, ale głównie chyba siedziała w hotelu lub chodziła na market na zakupy. Lubiła tam jeździć z synem, bo mówi, że Turcy lubią dzieci i mieli do niego świętą cierpliwość 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Fajnie 🙂 moja siostra niegdyś lubiła tam jeździć, ale głównie chyba siedziała w hotelu lub chodziła na market na zakupy. Lubiła tam jeździć z synem, bo mówi, że Turcy lubią dzieci i mieli do niego świętą cierpliwość 😄

My raczej nie jesteśmy typamy co to nad basenem leżą plackiem, wiec zwiedzaliśmy, chodziliśmy i jak kąpiel to w morzu niż hotelowym basenie.  Moje dzieci to takie już mało dziecinne, wszyscy już wyżsi ode mnie nawet 12 latek 🫣 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

My raczej nie jesteśmy typamy co to nad basenem leżą plackiem, wiec zwiedzaliśmy, chodziliśmy i jak kąpiel to w morzu niż hotelowym basenie.  Moje dzieci to takie już mało dziecinne, wszyscy już wyżsi ode mnie nawet 12 latek 🫣 

Ja też wolę zwiedzać, Turcja jest ciekawym krajem z bogatą historią. Plus jest inna niż kraje europejskie, a inność też mnie zawsze ciekawi. Niestety bylam tylko w Istambule na 1 dzień, bardzo mi się tam podobało, w sumie samo to miasto warto by było dłużej pozwiedzać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Pokraka napisał(a):

Az taki urodzaj? 

Bo wróciłam z urlopu i nigdzie nikogo nie ma 😉 

Mam drzewo w starym sadzie i mniejsze pod nowym domem. Oba ładnie owocują i o dziwo szpaki nas nie ubiegły. Robię symboliczne ilości kompotów i wiśni w cukrze, bo mam jeszcze zeszłoroczne. Nie mogłam znowu zasnąć więc o 1 w nocy wyszłam z łóżka myć słoiki 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Mam drzewo w starym sadzie i mniejsze pod nowym domem. Oba ładnie owocują i o dziwo szpaki nas nie ubiegły. Robię symboliczne ilości kompotów i wiśni w cukrze, bo mam jeszcze zeszłoroczne. Nie mogłam znowu zasnąć więc o 1 w nocy wyszłam z łóżka myć słoiki 😂

Rozumiem ból tez mam problemy ze snem, ale jestem za leniwa by wstawać i sprzątać w tym czasie  😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Rozumiem ból tez mam problemy ze snem, ale jestem za leniwa by wstawać i sprzątać w tym czasie  😂

Haha, mi już się nudziło po prostu a dzisiaj mam kilka rzeczy do zrobienia więc chciałam coś popchnąć do przodu 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Haha, mi już się nudziło po prostu a dzisiaj mam kilka rzeczy do zrobienia więc chciałam coś popchnąć do przodu 😄

Ja po powrocie z urlopu do pracy wpadłam w taka wielką parującą, powinnam brać się za robotę ale to działa na mnie demotywująco.  Wczasowe lepiej sobie wypiszę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi