Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, ironella napisał(a):

Ja lubię jak na stronie podają w opisie ile modelka ma wzrostu, to daje obraz jak opis ma się do rzeczywistości.

No ja już sie przyzwyczaiłam, ze w tamtym sklepie rzeczy są robione pod właścicielki i spodni tam nie uświadczę zazwyczaj 😃

na szczęście są inne sklepy bardziej uniwersalne 😃

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Jak jestes niski to wiekszosc ciuchow w Twoim rozmiarze jest za dluga, te obcisle tez.

Ja jestem niska, ale w Zarze itd nigdy nie miałam problemu. A najprościej wiadomo jakies lee czy levisy bo sie wszystko dobiera:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

No ja już sie przyzwyczaiłam, ze w tamtym sklepie rzeczy są robione pod właścicielki i spodni tam nie uświadczę zazwyczaj 😃

na szczęście są inne sklepy bardziej uniwersalne 😃

Ja jestem niska, ale w Zarze itd nigdy nie miałam problemu. A najprościej wiadomo jakies lee czy levisy bo sie wszystko dobiera:)

Ja lubie sklepy gdzie spodnie maja rozne dlugosci opisane short, regular albo long. To wiem, ze short beda pasowaly :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Za to można je zwinąć, zmarszczyć i nie spadną, bo są tak opięte 🤣

No te obcisłe lepiei sie jednak trzymają w wersji za długiej niz takie ciągnące/szerokie 

Nie Lubie skracać spodni, bo tracą fason. Teraz mi sie podobaja wranglera takie szerokie (zara pokaże 😃) i są delikatnie za długie ale one maja być takie długie ciągnące. Ciachnąc za dużo stracą fason, a ciachać 1 cm mi sie nie chce 😃 może trzeba jak w gimnazjum - niech chodniki i sol sypana na śnieg zrobia swoje z nogawkami 😃 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

No te obcisłe lepiei sie jednak trzymają w wersji za długiej niz takie ciągnące/szerokie 

Nie Lubie skracać spodni, bo tracą fason. Teraz mi sie podobaja wranglera takie szerokie (zara pokaże 😃) i są delikatnie za długie ale one maja być takie długie ciągnące. Ciachnąc za dużo stracą fason, a ciachać 1 cm mi sie nie chce 😃 może trzeba jak w gimnazjum - niech chodniki i sol sypana na śnieg zrobia swoje z nogawkami 😃 

Mi takie dlugie spodnie zbieraja deszcz z chodnika i sa mokre z jakies 10cm od dolu :D Dlatego raczej nie zakladam ich gdy pada, ale ogolnie sa spoko, niby jeansy, a wygodne jak dresy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Dokładnie! Przypomina mi się szkoła i koleżanki w czynie społecznym osuszające chodniki z kałuż.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, libed napisał(a):

szerokie spodnie pasuja wysokim jedynie wiec pewnei z zasady beda na takich projektowane 

po co szyc szerokie spodnie na niskich jak wiekszosc z nich i tak nie kupi bo niski w szerokim wyglada zle :D

O, raz się zgadzamy

Fakt, szeroki krój wygląda na niższych mężczyznach i kobietach specyficznie, optycznie sprawia, że wydają się niżsi, a na wysokich sylwetkach często smukłych inaczej się to komponuje, huh. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, eRCe napisał(a):

O, raz się zgadzamy

Fakt, szeroki krój wygląda na niższych mężczyznach i kobietach specyficznie, optycznie sprawia, że wydają się niżsi, a na wysokich sylwetkach często smukłych inaczej się to komponuje, huh. 

Popularność tego kroju to najlepszy dowód na to, że kobiety coraz częściej mają gdzieś co pogrubia, a co skraca bo ubierają się też dla siebie i własnej wygody, a nie tylko po to żeby za wszelką cenę się komuś przypodobać i optycznie poprawiać sylwetkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, ironella napisał(a):

Popularność tego kroju to najlepszy dowód na to, że kobiety coraz częściej mają gdzieś co pogrubia, a co skraca bo ubierają się też dla siebie i własnej wygody, a nie tylko po to żeby za wszelką cenę się komuś przypodobać i optycznie poprawiać sylwetkę.

Plus jest taki, że u nastolatek ten krój jest obecnie popularny i uważam to za coś pozytywnego, bo 15/16 latka w obcisłych spodniach, to jednak nie jest dobre takie seksualizowanie sie jeszcze jako de facto dziecko. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, ironella napisał(a):

Tez tak uwazam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Dokładnie! Przypomina mi się szkoła i koleżanki w czynie społecznym osuszające chodniki z kałuż.

Najsmieszniejsze ze to wróciło tersz i tej sam efekt estetyczny 😛 hitem był koleś ktoremu sie majtało po ziemi z 30cm mocno ujebanych spodni, a na gorze opuszczone, ze widać było mu pol zada.

a ja z ulga przywitałam modę na rurki i długie kozaki na to, jak sie okazalo, ze wcale nie trzeba cała zimę mieć ujebanych solą i błotem poszarpanych nogawek od spodni 😃

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

34 minuty temu, eRCe napisał(a):

Plus jest taki, że u nastolatek ten krój jest obecnie popularny i uważam to za coś pozytywnego, bo 15/16 latka w obcisłych spodniach, to jednak nie jest dobre takie seksualizowanie sie jeszcze jako de facto dziecko. 

No ale do tych spodni zazwyczaj jest top, objętościowo jak stanik wiec seksualizacja ma sie nadal całkiem dobrze 😛  

W przyrodzie nic nie ginie, poszerzają dol żeby rozebrać sie na gorze 😜 

Już nie wspominając o tym, ze te spodnie sa często opuszczone jak biodrówki, ze widać gacie jak w starym dobrym 2003 roku 😜

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, eRCe napisał(a):

O, raz się zgadzamy

Pytanie czy mowicie o szerokich szerokich, czy regularnej nogawce, na która sie mowi szerokie bo w porównaniu do rurek a la legginsy są szerokie ;)

najlepiej chyba dla każde sylwetki pasują takie regular. Rurki tez potrafia zmasakrować sylwetkę w zależności od figury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie takie podobały i dobrze leżały 

https://eu.wrangler.com/pl-pl/shop/world-wide-jean-W2H6.html

tylkp ciemniejszy niebieski chciałam 

szerokie spodnie szerokim spodniom nierówne. Te wyżej są obcisłe na dupie a rozszerzają sie dopiero niżej, wiec jak ktos chce coś podkreslic to podkreśli niekoniecznie w rurkach 😛 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

No ale do tych spodni zazwyczaj jest top, objętościowo jak stanik wiec seksualizacja ma sie nadal całkiem dobrze 😛  

W przyrodzie nic nie ginie, poszerzają dol żeby rozebrać sie na gorze 😜 

Już nie wspominając o tym, ze te spodnie sa często opuszczone jak biodrówki, ze widać gacie jak w starym dobrym 2003 roku 😜

Nie wiem, nie znam się na krojach i nazwach, ale te typowe spodnie co młode uczennice noszą, to IMO tysiąc razy lepsze niż te, gdy chodziłem do szkoły, bo znacznie bardziej aseksualne, a wcześniej, te leginsy i jeansy obcisłe to mocno seksualizowały takie julki bardzo nieletnie, także teraz na plus, bo zupełnie nie kojarzy się erotycznie ten krój w moim odczuciu.

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, eRCe napisał(a):

Nie wiem, nie znam się na krojach i nazwach, ale te typowe spodnie co młode uczennice noszą, to IMO tysiąc razy lepsze niż te, gdy chodziłem do szkoły, bo znacznie bardziej aseksualne, a wcześniej, te leginsy i jeansy obcisłe to mocno seksualizowały takie julki bardzo nieletnie, także teraz na plus, bo zupełnie nie kojarzy się erotycznie ten krój w moim odczuciu.

Może odrobine mniej bo w zależności od kroju mogą być mniej lub bardziej srakoworowe.

ale noszą tez takie dzwonowate dość szerokie ale opuszczone nisko , tak jak sie kiedys biodrowy nosiło.

nastolatki nie noszą mom jeans czyli szeroka nogawka + wysoki stan

Wiadomo ze jak połączą z bluza to bedzie aseksualnie, ale spora cześć do tych spodni odsłania jednak brzuch i ma ‚mała’ Górę do tego 

2 minuty temu, Żaba Monika napisał(a):

Fajne, ten niebieski tez spoko, taki klasyczny.

Te niebieskie mi sie nawet bardziej pdoobaja, ale mam już spodnie w tym kolorze:)

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi