Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

To cieszę się, że nie popierasz Bodnara i Żurka (albo Bodnarenki i człowieka-zupy skoro lubisz pseudonimy).

ale to pisiory obsadzily swoimi i zlikwidowaly niezalezne sady

przeciez ziobro zrobil nieodwolywalnych zastepcow prokuratora zeby przygotowac sie na przegrana a teraz ty i tobie podobni krzycza o demokracji... ja sie pytam co ty bys powiedziala jakby sejm tuż przed utrata wwwladzy powolal sobie prokuratorow np.. na 15 letnia kadencje zeby tuska nie mogzna bylo rozliczyc ? 

no zrobili cwany ruch wiec drudzy zrobili taki sam i dopatrzyli sie uchybien w przywroceniu ze stanu spoczynku i tyle.

u orbana chociaz mieli wwiecej klasy i nie trzymaja sie stanowisk mimo ze tez ich obsadzili na nich na wieki a uciekaja z kradzionymi majatkami samolotami za granice :d ten sam patent tam mial orban ze jak mial wiekszosc to obsadzil wszystkie instytucje na wieki

ja sie pytam co ty napiszesz jak tusk przyjmie ustawe ze powolani przez niego prokuratorzy, głównie jak to beda jego koledzy maja dożywotnia kadencje albo na 30 lat i nie mozna ich ruszyc ? to jest demokracja czy dyktatura ?

zasady demokracji to monteskiszowski trójpodział władzy jak ktos go zdemnotował to nie jest demokracja tylko dyktatura i komunizm.to ze pis mial wiekszosc nie znaczy ze mogl to zrobic nie mogl bo nie mial wikszosci konstytusyjnej wiec obchodzil to tak samo teraz zurek obchodzi to ze nie ma prezydenta identycznie dziala jak pisiory. 

pis wytyczyl takei normy a teraz placze ze tusk robi to samo. no z chamami trzeba po chamsku i tyle. obsadzil se ziobro przyjaciela jako prokuratora generalnego ktory zabezpieczac mial mu to zeby akta spraw pisowskich nadal lezaly w garazu a jak sie okazalo ze przeszedl z emerytury na podstawie wygaslej ustawy i go odwolali to sie zaczal kwik bo nagle system sie rozpada i z garazu sprawy wyszly na swiatlo dzienne. zakiwali sie a teraz krzycza o praworządności ludzie ktorzy obsadzili sady swoimi kolegami i nieudacznikami zeby byli wierni. 

a wszystko przez wyborcoww jak ty czy rym wam mozna wmowic ze slubowanie przez prezydentem to znaczy ze on sobie moze wybrac sedziego czy mu pasuje czy nie od tego tylko krok do dyktatury bo przypominam ze poslowie tez slubuja przed prezydentem wiec wg tej logiki to po wyborach prezydent moze wybrac kto zostanie poslem a kto nie :D

nawwet takie bzdury wam wmawiaja a wy wierzycie zero myslenie samodzielnego chociazby na podstawie tego co wyzej no chyba ze uwazacie ze faktycznie prezydent wybiera kto zostanie poslem a kto nie po wyborach bo ma wladze monarchy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Ty libed wolisz wzorce komunizmu. Tam przez pewien czas wystarczyło oświadczenie jednej strony, że się rozwodzi. Tyle że to prawo naprodukowało tyle samotnych matek, że musieli się z tego wycofać.

Ja mieszkam w Danii i rozwiodłam się przez internet, a co 😊

ja i mąż wypełniliśmy ankietę dot podziału majątku i opieki nad dziećmi, podpisaliśmy podpisem elektronicznym i bum. Reszta poszła automatycznie, zgłoszenie do skarbówki, urzędu gminy itd. Dzięki temu mam dobre kontakty z byłym mężem, gdybyśmy się musieli targać po sądach to byśmy się pozabijali.

Nie rozumiem instytucjonalnego zmuszania ludzi do utrzymania więzi emocjonalnej i fizycznej. A jeśli ktoś by nadużywał możliwości rozwodów przez internet (dostępnych w Danii od lat) to chyba by znaczyło że sama decyzja o małżeństwie nie była zbyt dojrzała. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, minou napisał(a):

Ja mieszkam w Danii i rozwiodłam się przez internet, a co 😊

ja i mąż wypełniliśmy ankietę dot podziału majątku i opieki nad dziećmi, podpisaliśmy podpisem elektronicznym i bum. Reszta poszła automatycznie, zgłoszenie do skarbówki, urzędu gminy itd. Dzięki temu mam dobre kontakty z byłym mężem, gdybyśmy się musieli targać po sądach to byśmy się pozabijali.

Nie rozumiem instytucjonalnego zmuszania ludzi do utrzymania więzi emocjonalnej i fizycznej. A jeśli ktoś by nadużywał możliwości rozwodów przez internet (dostępnych w Danii od lat) to chyba by znaczyło że sama decyzja o małżeństwie nie była zbyt dojrzała. 

zaraz sie do pieprza dowiesz jak to u was zle i niebiezpiecznie i jak hordy dzikich biegaja po ulicach i bialy czlowiek sie boi wyjsc :D ja to od lat czytam jak to zle jest w tej europie w ktorej nigdy nie byli :D

milo widziec jakiegos przedstawiciela upadłej cywilizacji poza zaba :D 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, libed napisał(a):

zaraz sie do pieprza dowiesz jak to u was zle i niebiezpiecznie i jak hordy dzikich biegaja po ulicach i bialy czlowiek sie boi wyjsc :D ja to od lat czytam jak to zle jest w tej europie w ktorej nigdy nie byli :D

milo widziec jakiegos przedstawiciela upadłej cywilizacji poza zaba :D 

Ta upadła cywilizacja ma się całkiem nieźle pomimo rozwodów przez internet, wolnego dostępu do aborcji i tolerancji wobec lgbt+ 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, minou napisał(a):

Ta upadła cywilizacja ma się całkiem nieźle pomimo rozwodów przez internet, wolnego dostępu do aborcji i tolerancji wobec lgbt+ 😉

na pewno dzieci macie juz zseksualizowane cokolwiek to znaczy wiem tylko ze zboczency sie waszymi dziecmi interesuja a rodzice nie maja zadnych praw i musicie chodzic w burkach.

1 minutę temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A ja nie rozumiem dlaczego mielibyście się pozabijać w sądzie skoro we wszystkim doszliście do porozumienia.

jak cos trwa 3 lata a pozniej jeszcze dowiesz sie ze sedzia byl z politycznej lapanki i od nowa caly rozwod to nerwy moga pusic :D

no i taki rozwod z 3-5k kosztuje lepiej jechac na wakacje

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, libed napisał(a):

pis wytyczyl takei normy a teraz placze ze tusk robi to samo

A nie można było iść do wyborów pod znanym uczciwym hasłem "teraz kurwa my!" tylko coś z moralną wyższością pierdolić o przestrzeganiu konstytucji? A tacy mieliście być europejscy, demokratyczni i praworządni. Śmiech na sali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A ja nie rozumiem dlaczego mielibyście się pozabijać w sądzie skoro we wszystkim doszliście do porozumienia.

Bo przeciąganie całej sprawy, czekanie na rozprawę i analizowanie życia prywatnego z obcymi ludźmi raczej nie działa łagodząco na stres związany z rozpadem związku. 
Nie rozumiem też potrzeby jakiejkolwiek zewnętrznej walidacji decyzji o zakończeniu małżeństwa. Sama bezsensowność procesu by mnie irytowała. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi