Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Elciaa napisał(a):

To na szczęście. 😉

No tak mówią ale nie byłam szczęśliwa myjąc te włosy w srodku dnia i robiąc nowy makijaż jak poprzedni był jeszcze całkiem Ok😀

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Leciał do Anastazji.

W sumie nie lubił mnie, mysle ze duże prawdopodobieństwo ze to on

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

38 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Dla niego największą karą byłby własny upadek, jego ego by tego nie zniosło. Niestety wątpię by tego dożył, żeby chociaż dożył listopada choć i tak pewnie stwierdzi, że wybory sfałszowano.

on juz kilka razy zbankrutował wiec nastepnym razem opowie cos naiwnym frajerom i mu kase wyloza jak na te jego memcoiny. rym sam wplaci datek

26 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Może to od tej Pepsi, której tyle pije, ona ma dużo cukru.

cukier to jedyny narkotyk jakiego probowalem :D

12 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Uffff ty to potrafisz pocieszyc;p

Ptak mi dziś nasral na włosy i zaburzył moja włosowa logistykę 

ro znak od boga nie zmywaj tego chce zebys byla wybrancem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Elciaa napisał(a):

Wszyscy tacy zajęci? 🤔

Coś maly ruch tu ostatnio.

Ja piszę regularnie, ale nie mam zdolności towarzyskich Krejzi.

Najlepiej byłoby się o coś pokłócić, wtedy rozmowa się sama nakręca 😄

Dzisiaj idę na pogrzeb Litewki, bo jestem u siostry koło Sosnowca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trwa właśnie wizyta Króla Karola w Waszyngtonie. Jak podają kanadyjskie media Trump ma być oczarowany Królem, jego o 180 stopni odmiennym stylem, powściągliwością, autoironicznym humorem i elegancją.

Sympatia Trumpa do brytyjskiej monarchii, zdaniem kanadyjskich mediów publicznych (odpowiednik naszej TVP w nieustannej likwidacji 😉), ma pochodzić z wpływów na Trumpa jego matki, która pochodziła ze Szkocji i fascynowała się brytyjską monarchią, wielokrotnie zapraszając młodego Donalda przed telewizor by wspólnie śledzić relacje z wizyt dyplomatycznych wtedy Królowej Elżbiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trump zawsze lizał dupę brytyjskiej rodzinie królewskiej, po to ja wykorzystują w kontaktach z US i król dobrze o tym wie, jak wszyscy tutaj zresztą.

Gdy przyjechał to go wozili w karecie, niestety nie mogli tego zrobić jak zwykle wśród wiwatujących tłumów, bo tłumy go nie lubią, więc go wozili po ogrodach Windsoru 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Trump zawsze lizał dupę brytyjskiej rodzinie królewskiej, po to ja wykorzystują w kontaktach z US i król dobrze o tym wie, jak wszyscy tutaj zresztą.

Gdy przyjechał to go wozili w karecie, niestety nie mogli tego zrobić jak zwykle wśród wiwatujących tłumów, bo tłumy go nie lubią, więc go wozili po ogrodach Windsoru 😂

No, brytyjczycy doskonale sobie zdają sprawę z soft power rodziny królewskiej i chętnie ją wykorzystują do realizowania swoich celów politycznych.

Kryzys z kanałem sueskim - moment w którym Francja i UK zostały upokorzone i de facto zdały sobie sprawę, że już nie są światowymi potęgami i muszą liczyć się z USA - dwa kraje, dwa inne wnioski - Francja od tego momentu prowadzi politykę dystansu względem USA, natomiast UK prowadzi politykę bycia najbliższym sojusznikiem USA, by realizować swoje cele w cieniu Ameryki.

Gdy pojawiają się zgrzyty, jak obecnie na linii Starmer- Trump - Król i jego blichtr jest takim czynnikiem łagodzącym, dokładnie jak w momencie kryzysu ze wspomnianym wyżej kanałem - minęło kilka miesięcy i matka obecnego króla robiła tzw. soft power w USA, re-definiując relacje transatlantyckie na nowo.

Na naszym polskim podwórku, Brytyjczycy wykorzystali monarchię w 2017 roku, gdy UK zdecydowało się na BREXIT, a nastroje na kontynencie były chłodne i stara unia generalnie była niechętna wobec pójścia UK na rękę z umowami po wyjściu z sojuszu.

Polska natomiast była znacznie bardziej przychylna wobec UK, chcąc ugrać korzystne umowy dla licznej Polonii w UK której los musiał być ustalany na nowo w erze post-brexitowej, oraz mając już wtedy w planach umowy zbrojeniowe z Brytyjczykami, a więc Foreign Office wyraźnie poprosił Williama i Kate by odbyli wizytę do Warszawy i Gdańska i ten właśnie soft power był solidnym fundamentem pod bilateralne umowy PL-UK dla ważnych dla naszej strony umów dotyczących Polonii i zbrojeniówki, oraz dla UK - która liczyła na nasze wsparcie i głosy w Parlamencie Europejskim dla ich propozycji nowych umów i nowych relacji UE-UK po rozwodzie.

Edytowane przez eRCe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi