Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Nie raz pisałam, że jestem mleczara. Zawsze do śniadanka kubek mleka, do kolacji czasem też a w międzyczasie kawa z mlekiem. Pewnie ktoś uzna, że to niezdrowe, ale mam to w dupie. Od czegoś trzeba być uzależnionym 😉

A dlaczego miałoby być niezdrowe? Masz alergię na białko mleka? Nietolerujesz laktozy? Jeśli nic z tych rzeczy to dlaczego nie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A czemu niezdrowe?

tez lubie mleko, ale raczej tylko w kawie. 

Pamiętasz to hasło "pij mleko - będziesz wielki"? Dzieciaki to przerabiały na "pij mleko - będziesz kaleką" 😄

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

A dlaczego miałoby być niezdrowe? Masz alergię na białko mleka? Nietolerujesz laktozy? Jeśli nic z tych rzeczy to dlaczego nie? 

Są ortodoksi, którzy twierdzą, że mleko jest tylko dla dzieci. Ale ja jako typowa Europejka trawię laktozę bez problemu 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Są ortodoksi, którzy twierdzą, że mleko jest tylko dla dzieci. Ale ja jako typowa Europejka trawię laktozę bez problemu 😉

A warzywa sa dobre dla króliczków. 😉

Człowiek jest wszystkożerny może jeść warzywa, mięso, nabiał i jaja. Jeśli ktoś sobie coś wyklucza to jego sprawa ja będę jeść wszystko 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Pokraka napisał(a):

Ja po krowim mleku zawsze na drugi dzień mam pryszcze. I to bez znaczenia czy mleko z laktoza czy bez. Także unikam. W zamian roślinne lub kozie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ps. dzieci wychowywanie na diecie bezmlecznej częściej się łamią kości niż ich rówieśnicy bez ograniczeń dietetycznych. 

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Ja po krowim mleku zawsze na drugi dzień mam pryszcze. I to bez znaczenia czy mleko z laktoza czy bez. Także unikam. W zamian roślinne lub kozie 

Musisz mieć akergie na białka. Ona przejawia się zmianami skórnymi. Od nietrawienia laktozy miałbyś wzdęcia i biegunki 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pokraka napisał(a):

Musisz mieć akergie na białka. Ona przejawia się zmianami skórnymi. Od nietrawienia laktozy miałbyś wzdęcia i biegunki 😉

Najprawdopodobniej masz racje. Najlepsze że ja się zorientowałem że tak mam dopiero w dorosłym życiu xd dawniej myślałem że pryszcze mam bo dużo dzieciaków miało. No a jednak to coś z tymi mlecznymi produktami jest na rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Pamiętasz to hasło "pij mleko - będziesz wielki"? Dzieciaki to przerabiały na "pij mleko - będziesz kaleką" 😄

17 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Oamietam. To chyba siatkarze promowali 😍

Pamiętam te kampanie z Linda i Hołowczycem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, shadow_no napisał(a):

Najprawdopodobniej masz racje. Najlepsze że ja się zorientowałem że tak mam dopiero w dorosłym życiu xd dawniej myślałem że pryszcze mam bo dużo dzieciaków miało. No a jednak to coś z tymi mlecznymi produktami jest na rzeczy

To niestety musisz stosować restrykcje dietetycznie. 

Niemniej jednak ludzie, którzy nie mają problemów mogą śmiało pić mleko 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam wczoraj na kuligu firmowym 😁

Fajnie było, najpierw bigos, kiełbaski z ogniska i grzańce. Oczywiście stałam jadłam i jak mieliśmy już jechać to mi się siku zachciało. Poszłam do toalety a koleżanki wychodź już jedziemy. Ja do nich czekajcie dajcie spodnie naciągnąć. 

I wybiegam z lokalu gonić sanie, a Pan z obsługi spokojnie może poczekają. Ja do niego, że nie wiem może okazać się, że mam mniej koleżanek niz mi się wydaje 😂

A on że spoko zaraz mamy męską grupę, na pewno wezmą panią na sanie 😂

Na szczęście koleżanki pamiętały o mnie i poczekali 😁

Edytowane przez Pokraka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tymi nietolerancjami to cyrk jest. Mój młody miał skazę białkową jako niemowlak, skóra szorstka, taka atopowa, a potem mu przeszło. Teraz jest nastolatkiem mocno pryszczatym. Taka stara choroba a jednoznacznej oceny nigdzie nie znajdziesz. W jednym miejscu piszą, że dieta ma wpływ, a w innym, że to tylko problem samej skóry.

4 minuty temu, Pokraka napisał(a):

sanie

Jak u Kmicica?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pokraka napisał(a):

Byłam wczoraj na kuligu firmowym 😁

Fajnie było, najpierw bigos, kiełbaski z ogniska i grzańce. Oczywiście stałam jadłam i jak mieliśmy już jechać to mi się siku zachciało. Poszłam do toalety a koleżanki wychodź już jedziemy. Ja do nich czekajcie dajcie spodnie naciągnąć. 

I wybiegam z lokalu gonić sanie, a Pan z obsługi spokojnie może poczekają. Ja do niego, że nie wiem może okazać się, że mam mniej koleżanek niz mi się wydaje 😂

A on że spoko zaraz mamy męską grupę, na pewno wezmą panią na sanie 😂

Na szczęście koleżanki pamiętały o mnie i poczekali 😁

Ale fajnie 🥳

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

Jak u Kmicica?

Tylko Janosików bylo brak 😂

Bo u nas na 63 osoby było 6 facetów 😁

7 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Ale fajnie 🥳

Potem były jeszcze tańce na sali to poskakałyśmy jak głupie 😝 ale super było. 

Edytowane przez Pokraka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi