Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

@Pokraka ostatnio jakis film oglądałam,o wsi w Rosyjskiej Jakucji Ojmiakon.Obecnie nawet -35 stopni.

Opowiadali mieszkancy,ze kąpią sie wszyscy raz na tydzien,a jak wychodza z tej swojej ze tak powiem łazienki po kapieli ,to juz ubrani w kurtki i czapy.Bo od razu wszystko zamarza.Wspolczuje im tak żyć.Wode z lodu pozyskuja topiac go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pokraka napisał(a):

Aż tak źle @Lucy32 to u nas nie ma. Mamy centralne ogrzewania i bieżącą gorącą wodę. Prowincja to prowincja ale jednak cięgle pierwszy świat. 😜

A tak serio, to też nie wyobrażam sobie jak można tak żyć. 

@Żaba Monika tez mam takie cos,tzn to jest bardziej taka poduszka gdzie mozna schować nóżki i grzeje.Czesto go używamy ,bo ja mam wiecznie zimne nóżki 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Żaba Monika napisał(a):

Polecam koc elektryczny. My taki mamy od kilku lat jak starzy ludzie i to jest rozkosz wchodzic do takiego cieplego lozka. Niestety niezbyt to pomaga w ciagu dnia.

Mam,  czasem się dogrzewam, częściej jak mój chodził na nocki teraz radziej 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Kurde ale przy -35 to im sie nawet na papierosa wychodzic nie chce,ciekawe czy im wodka zamarza w kieliszkach?🤣🤔kawe to piją chyba z wrzątku 

Sprawdzilam i zamarza :D

Standardowa wódka (40% alkoholu) zamarza w temperaturze około -27°C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Lucy32 napisał(a):

@Żaba Monika tez mam takie cos,tzn to jest bardziej taka poduszka gdzie mozna schować nóżki i grzeje.Czesto go używamy ,bo ja mam wiecznie zimne nóżki 🤣

Ja tez, ja w ogole jak wchodze do lozka to mam temperature kawalka lodu. Za to moj facet to buchajacy cieplem piec. On mnie grzeje zima, a ja go ochladzam latem, bo nawet wtedy  mam chlodne cialo, moze jestem wampirem 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

Polecam koc elektryczny. My taki mamy od kilku lat jak starzy ludzie i to jest rozkosz wchodzic do takiego cieplego lozka. Niestety niezbyt to pomaga w ciagu dnia.

Z takiego wyra to już bym w ogóle nie wyszła:p

milego wszystkim dziś biere sie za robotę, bo jednak mnie dogoniła 😛 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Ja tez, ja w ogole jak wchodze do lozka to mam temperature kawalka lodu. Za to moj facet to buchajacy cieplem piec. On mnie grzeje zima, a ja go ochladzam latem, bo nawet wtedy  mam chlodne cialo, moze jestem wampirem 🤔

Hehehe to chociaz oboje dajecie sobie,co komu potrzeba,on cie grzeje ty go chlodzisz.Wiec dlatego uzywasz ogrzewacza tylko jak chodzi na nocki?🤣🤣bo nie ma kto grzac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Krejzi1 napisał(a):

Z takiego wyra to już bym w ogóle nie wyszła:p

milego wszystkim dziś biere sie za robotę, bo jednak mnie dogoniła 😛 

Ja tez sie powinnam brac ale strasznie mi sie nie chce. Do tego robie nudny kurs, musze to odwalic w tym tygodniu. W nowej pracy nie mam zadnych taskow, manager dal mi jakies scripts SQL zebym sobie poogladala co robia, bo bede za nie odpowiedzialna. I to jak na razie moje jedyne zadanie w nowym teamie, ale robie jeszcze robote dla starego, bo nie maja jeszcze nikogo na moje miejsce, a nikt nie wie co ja robilam i jak.

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Hehehe to chociaz oboje dajecie sobie,co komu potrzeba,on cie grzeje ty go chlodzisz.Wiec dlatego uzywasz ogrzewacza tylko jak chodzi na nocki?🤣🤣bo nie ma kto grzac?

To maz Pokraki chodzi na nocki, ja moj kocyk zawsze wlaczam gdy jest zimno :D

Ale wylaczam przed snem, bo po jakims czasie robi sie za goraco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

To chyba słabe krążenie, też tam mam, tylko w ciąży byłam ciepła i zresztą było mi gorąco. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, lamma napisał(a):

Jakiś podszyw Libeda ma fajne napady szału a Qwerty nie ma się z kim kłócić i brak salowej 

Olewamy srafe. Please

tak wiem jestem hipokrytka, bo sama o tym pisze ;) ale byłoby super jakby dało radę obyć sie tu bez tego contentu 

merci par avance 🩷

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Kafeteria to tyle nieszczescia w jednym miejscu tak naprawde, ze az smutno sie robi gdy czlowiek spojrzy na to z dystansem.

Fajnie sie temat rozkręcił, wiec mysle ze spokojnie mamy na tyle tematów, żeby dać radę przetapiać tu czas bez tego;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi